тарся помо6т отностно амортесъори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
vld написа:kriso85 написа:А за КОНИ нищо не пишетеНе са ли хубави
Утре сутрин си монтирам два предни на Е46цата
Явор разправя ,че тия от Руди не стрували,
от друга страна какво да ти кажеме малко са тия дето дават пара за читаво окачване,ти какво си си взел регулируемо или?
Иначе на кобито ми са Де карбон на Делфи и са карани четири години на тази кола и сигурно над 50 000км. аз съм и навъртял 20к от как съм я взел и единия се избуши в една яма.
Шибаното е ,че в момента няма за моята кола и трябва да чакам доставка един месецТова при вносителя.
Значи за регулируемите КОНИ (жълти) трябва да чакам месец и половина и може и да не пристигнат

Яд ме е че няма жълти, щото разликата в цената е малка, а това сам да си ги регулираш е много яко, но не мога да чакам толкова време

Иначе майстора, който ми обслужва колата (голям фен на баварците) ми каза, че все още не е сменял изпуснали амортесьори КОНИ

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
kriso85 написа:А за КОНИ нищо не пишетеНе са ли хубави
Пич, с Кони само отпред, не влизай бързо по завоите

Never mistake motion for action...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Leon написа:kriso85 написа:А за КОНИ нищо не пишетеНе са ли хубави
Пич, с Кони само отпред, не влизай бързо по завоитеТемата е за стандартни амортисьори, подмяната им със спортни такива изисква по-генерална концепция. Не знам какво Кони си взел и откъде, но поставянето само на 2 предни амортисьора ще има повече негативни, отколкото позитивни последици върхуповедението на колата.
Задните другата седмица , пружините след месец

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Re: тарся помо6т отностно амортесъори
325 tds написа:здр
АКО ИМА ТАКИВА ТЕМИ И СЕ ДУБЛИРАМЕ СЕ ИЗВИНЯВАМ
мисля да си сменя амортесъорите Е 36 325 тдс 97г. и са 4удя какви да сложа в магазините ми предлагат:
МОНРОЕ -150 ЛВ - 3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ
БИЛ6ТАИН -161лв -2 годинки
КАЯБА -175лв - 1 година
БОГЕ 172ЛВ
и всякви други знайни и незнайни :-)
та мисълта мие ако някой е слагал не6то от този сорт да драсне ред ,,впечатления;;
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
БЛАГОДАРЯ МНОГО ЗА съветите дави кажа 4естно направо се обарках
май 6те слагам БУГЕ от магазина за бмв сливен НЯКОЙ АКО КАРА С ТЯХ да драсне
ДАНО НЯКОЙ ИМ ПОТАРСИ СМЕТКА НА ТЕЗИ ОТ МАГАЗИНИТЕ ДЕТО ВСИ4КИ 4АСТИ ИМ СА ВСЕ ОРИГИНАЛНИ и дават едни гаранций ум дати зайде И КАТО ГИ ВЗЕМЕ6 И ОПАЛА РЕМОНТ СЛЕД РЕМОНТ
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
За монрое съм чувал всякакви мнения от "пълен боклук: до "най-добрите", затова и никога не съм слагал такива. Аз съм на мнение, че или трябва да си вземеш наистина хубави (по възможност оригинални) или някакви евтинички, с които да поизклатиш известно време - преди си намирах евтини бразилски, издържат около година ... А някой може ли да каже откъде се намират оригинални за BMW и колко пари са?
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Че къде ги тия оригинални БМВ за по 180лв единия. Аз като сменях моите оригиналните бяха около 300лв бройката. Не ми се вярва толкова да са паднали. А иначе аз сложих Билщайн и съм много доволен, но не мога да кажа колко са трайни понеже сега са на 8 месеца.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Аз съм с Боге-автоматик, аналог на свалените , взех ги по 165 с някаква отстъпка, че имаше и други неща към плащането. Ами от февруари досега (може би към 9-10 000км), не усещам разлика в действието им,да отбележа че отпред съм с малко по- ниски пружини.
Не трябва да се очаква някакъв спортен стабилитет
, но аз донякъде мисля крада в тази насока(поне 1-2%) с пружините и "бордовата" Потенца.
Оригиналните амортесьори(Sachs-Boge) са тези които вграждат в завода и чух ,че са към 300лв както казва колегата горе.
Не трябва да се очаква някакъв спортен стабилитет

Оригиналните амортесьори(Sachs-Boge) са тези които вграждат в завода и чух ,че са към 300лв както казва колегата горе.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
deyan_gg написа:Аз не мога да разбера с каква марка съм (предполагам са оригинални), но колата ми е супер ниска, особено отпред, и опирам на всички легнали полицаи в уличките на кв. Лозенец. Иначе на завоите нямам никакви проблеми:)
Как мога да разбера какви са моите и дали ще мина само със смяна на пружини?
В долната част на амортесьора(откъм главината) трябва да има щампа или стикер.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
днес ще монтираме на моята БИЛЩАЙН -144 лв. бройката с 2 години гаранция с отстъпка 

the project is ready....

- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
Слагай тези за които ще ти направят по голяма отстъпка и по дълга гаранция.
Не винаги по скъпото е по хубаво...В много случаи качеството на изброените марки е еднакво, ако искаш хубави амортесьори иди в магазина на БМВ там скъпото наистина е качествено. 

свн
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2