Проблем : придърпва и примигва!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Проблем : придърпва и примигва!?
Здравейте на всички, преди една седмица си купих 318i и имам малко (надявам се да е малко) проблемче, та реших, преди да се завлека при някой "майстор", да чуя някое друго мнение, за което благодаря предварително. Работата е там, че колата придърпва при постоянен ход и при ускорение предимно на 2-ра и 3-та, освен това фаровете и таблото примигват, т.е. не гаснат, но светлината не е постоянна, но не губи обороти. Всичко това не го прави всеки ден, а когато и хрумне, напълних резервоара, за да не е някакъв конденз, но минах 80км и днес следобед пак почна. Възможно ли е да го прави защото вали и нещо се мокри или да е филтъра на инжекциона, защото когата я настъпя повече се "замисля" за 2-3сек и чак тогава се изтрелва? Дайте някакви идеи, че направо ми се убива кефа да я карам с това придърпване 

Първо честито
и безаварийно каране
А сега да те питам смени ли консумативи като масла филтри и т.н.
Не е обидно да и направиш и една диагностика
Много е важно да знаеш от къде почваш
Колкото до придърпването или не и стига бензин или ток. Кажи дали пали добре и държи обороти на празен ход. Провери и акумулатора дали зарежда и дали добре са стегнати клемите
Просто колата е нова и за теб и не можеш нищо по-точно да кажеш...

А сега да те питам смени ли консумативи като масла филтри и т.н.
Не е обидно да и направиш и една диагностика
Много е важно да знаеш от къде почваш
Колкото до придърпването или не и стига бензин или ток. Кажи дали пали добре и държи обороти на празен ход. Провери и акумулатора дали зарежда и дали добре са стегнати клемите
Просто колата е нова и за теб и не можеш нищо по-точно да кажеш...
- BFM
- младши ентусиаст
-
Благодаря за пожеланията и за съветите, дано е нещо дребно. Ще видим какво ще каже диагностиката, ако не е масата разбира се, защото всички консумативи + ролките са сменени.
- BFM
- младши ентусиаст
-
Сега се сетих и че я ''дръннах" много звучно отдолу на един спящ полицай, не знам как ми е избягало от ума
. Май ми е малко нисичка, само да не съм счупил нещо лошо...

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
няма старшно само виж ламбдата да не си я откъртил , ако си натиснал по силно генерацията,относно другия проблем предполагам 4е може да е от горивния филтър или от др остава кабелите на свещи бубината и да не са нагорели контактите им в делкото,ако това го прави във влажно време там търси причината!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: Проблем : придърпва и примигва!?
BFM написа:Здравейте на всички, преди една седмица си купих 318i и имам малко (надявам се да е малко) проблемче, та реших, преди да се завлека при някой "майстор", да чуя някое друго мнение, за което благодаря предварително. Работата е там, че колата придърпва при постоянен ход и при ускорение предимно на 2-ра и 3-та, освен това фаровете и таблото примигват, т.е. не гаснат, но светлината не е постоянна, но не губи обороти. Всичко това не го прави всеки ден, а когато и хрумне, напълних резервоара, за да не е някакъв конденз, но минах 80км и днес следобед пак почна. Възможно ли е да го прави защото вали и нещо се мокри или да е филтъра на инжекциона, защото когата я настъпя повече се "замисля" за 2-3сек и чак тогава се изтрелва? Дайте някакви идеи, че направо ми се убива кефа да я карам с това придърпване
Имам същия проблем. Особено се усеща на втора и трета скорост. По същия начин го прави- замисля се за секунда- две и след това се изстрелва. Най-вероятно е от запушени дюзи на инжекциона. Ако диагностиката покаже, че инжекторите са запушени, ги почистват с ултразвук.
- BFM
- младши ентусиаст
-
Ив4о, не се мятай ведмага да чистиш дюзите. Проблемът със "замислянето" го имаше един колега със Цитроен ЗХ, какво ли не чисти, сменява, наби много пари, а се оказа едно филтърче на инжекциона. Незнам обаче каде е тоя филтър на Е36
. През уикенда ще ходя на майстор да я погледнем отдолу, че ми минава през ума скъсан тампон. Ще ти кажа какво е било като я оправя, дано е скоро...

- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
Re: Проблем : придърпва и примигва!?
Това за премигването е 4е генератора ти презарежда.BFM написа:Здравейте на всички, преди една седмица си купих 318i и имам малко (надявам се да е малко) проблемче, та реших, преди да се завлека при някой "майстор", да чуя някое друго мнение, за което благодаря предварително. Работата е там, че колата придърпва при постоянен ход и при ускорение предимно на 2-ра и 3-та, освен това фаровете и таблото примигват, т.е. не гаснат, но светлината не е постоянна, но не губи обороти. Всичко това не го прави всеки ден, а когато и хрумне, напълних резервоара, за да не е някакъв конденз, но минах 80км и днес следобед пак почна. Възможно ли е да го прави защото вали и нещо се мокри или да е филтъра на инжекциона, защото когата я настъпя повече се "замисля" за 2-3сек и чак тогава се изтрелва? Дайте някакви идеи, че направо ми се убива кефа да я карам с това придърпване
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
- BFM
- младши ентусиаст
-
Напълних го догоре с Kinitron 100, нали си има добавки, ама все същото. Проблем ли ще е ако сложа и добавка освен кинитрона?
- BFM
- младши ентусиаст
-
Ivoo, почти позна - бяха хлабави кабелите на стартера, разбрах след като се наложи дириктора и заместника му да ме бутат вчера
Най вероятно и придърпването е било заради това. Благодаря ви за съдействието 

13 мнения
• Страница 1 от 1