BMW 316 vs 318 vs 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
BMW 316 vs 318 vs 320
Здравейте!Предварително се извинявам ако темата не е за тук,нека модераторите я преместят.
Искам да си купя някакво БМВ-нце.Бензинка ще е със сигурност.Без газови уредби.Спрял съм се на 316,318,320.Доколкото разбрах 320 е 6 цилиндров,а останалите 4 цилиндрови.
Въпросите ми са скъпа ли е поддръжката на такъв автомобил и има ли съществена разлика между трите модела?Като казвам поддръжка имам впредвид смяна на масла,ремъци (или верига,ако има такава,не знам кой модел какво има),филтри,накладки и т.н.
Какви са евентуалните най-най-най-честите проблеми с тези модели?
Всеобщо разпространено мнение е "А-а-а ти луд ли си БМВ да си 'земаш,то гори кат' ламя".Искам да ви питам колеги какъв е разхода на тези модели на БМВ?
Който има такъв модел нека сподели каквото знае за 3-ките!
Благодаря превдарително на всички!
Искам да си купя някакво БМВ-нце.Бензинка ще е със сигурност.Без газови уредби.Спрял съм се на 316,318,320.Доколкото разбрах 320 е 6 цилиндров,а останалите 4 цилиндрови.
Въпросите ми са скъпа ли е поддръжката на такъв автомобил и има ли съществена разлика между трите модела?Като казвам поддръжка имам впредвид смяна на масла,ремъци (или верига,ако има такава,не знам кой модел какво има),филтри,накладки и т.н.
Какви са евентуалните най-най-най-честите проблеми с тези модели?
Всеобщо разпространено мнение е "А-а-а ти луд ли си БМВ да си 'земаш,то гори кат' ламя".Искам да ви питам колеги какъв е разхода на тези модели на БМВ?
Който има такъв модел нека сподели каквото знае за 3-ките!
Благодаря превдарително на всички!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Бате във раздел е36 има толкова много писано и за 3те автомобила...просто използвай търсачката,защото ако тази тема остане до 24часа ще се е превърнала в спор кое колко върви 

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
За сравнението на техническите характеристики на Е36 най-добре си свали ръковоството (една от най-горните теми) с него ще се ориентираш най-добре. А за поддръжката всичко, което не е за голф или пасат се плаща
и не че е кой-знае колко скъпо, ами май парите са ни малко
Относно разхода, аз под 12 градско не мога да го сваля (318i), понякога стигам 14, ама кво да направя като е такъв кеф да се пилиш на светофарите. Пожелавам ти да си вземеш някоя стегната Е36-ца и да и се радваш много

Относно разхода, аз под 12 градско не мога да го сваля (318i), понякога стигам 14, ама кво да направя като е такъв кеф да се пилиш на светофарите. Пожелавам ти да си вземеш някоя стегната Е36-ца и да и се радваш много

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
BFM написа: Относно разхода, аз под 12 градско не мога да го сваля (318i)
Само за протокола...аз не мога да го кача над 12 дори с ръчки...

- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
а бе я най добре си вземи 316--не върви ама и не гори 

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
318ис върви по добре от 318i и 316i и харчи колко тях ако не го настъпваш. Почети из форума преди да псотваш друг път. Прегледай - Важна тема: Ръководства за ремонт и поддръжка на Е36 .

Аз бих ти препоръчал или 318iS (1.8 16V) или 320i (2.0 24V) Имам опит и с двете и мога да ти кажа че с малко късмет и ако не решиш,че с плащането на колата ти приключват разходите по нея, а от време на време слагаш по някой лев няма да те остави на пътя.
Каквото и да решиш първо отиваш в някой читав сервиз и правиш една диагностика (по-добре е да се набуташ малко предварително от колкото да търсиш веднага помощ из форума).
Мой съвет е веднага да смениш всички консумативи (масла, филтри, ремъци и т.н.) за да знаеш какво става и да няма изненади. И двете коли са с вериги на валовете.
Окачването е доста здраво и рядко дава ядове (няма нищо общо с италианските или френските автомобили) но все пак ще го караш по нашите пътища.
Колкото до "най-честите проблеми" ориентирай се из форума но имай предвид че не е толкова важно колко струва нещо а колко често се разваля
По въпроса за разхода - не се надявай да е под 10 но не забравяй и какво караш
Успех
Каквото и да решиш първо отиваш в някой читав сервиз и правиш една диагностика (по-добре е да се набуташ малко предварително от колкото да търсиш веднага помощ из форума).
Мой съвет е веднага да смениш всички консумативи (масла, филтри, ремъци и т.н.) за да знаеш какво става и да няма изненади. И двете коли са с вериги на валовете.
Окачването е доста здраво и рядко дава ядове (няма нищо общо с италианските или френските автомобили) но все пак ще го караш по нашите пътища.
Колкото до "най-честите проблеми" ориентирай се из форума но имай предвид че не е толкова важно колко струва нещо а колко често се разваля
По въпроса за разхода - не се надявай да е под 10 но не забравяй и какво караш
Успех

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
318 с двигател м40 градско 10/100 нормално каране без ръчки,и извънградско като ходих до морето го засякох 6,2 като съм вдигал на места и към 200 по километраж но общо взето нормално каране.Само гледай да е 4итава колата мини на диагностика и виж темата за покупка на кола на старо оня ден я пусках в "Извън темата" има какво да научиш ина4е за поддръжка не е толкова скъпо а затова 4е горели като лами са приказки на завистниците с астричките и корси нормално е с 1800,2000 куб см. на 1270/купе/и 1310кг седана да си дава разход но комфорта е несравним,пожелавам ти да си вземеш един прекрасен екземпляр от любимата марка!!!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: BMW 316 vs 318 vs 320
Това, което ти говорят, относно разхода, че горят, като ламя са откровени лъжи. Много бих желал да ми попадне в ръцете някой опел, или пасат да им покажа какъв разход могат да имат. Но не бих тормозил тези автомобили, защото не си заслужава. Те се карат без ръчка и собствениците им смятат, че, като им дават с едно на сто по-малък разход на градско, отколкото на бе ем вето, са голяма работа. Всичко зависи от това, дали колата е поддържана и щом има добро ускорение и добра возия, другото е без значение. Избирай сам- щом си решил да си купиш bmw и очакваш нещо икономично не се заблуждавай, че по-малкият ходов обем на двигателя означава по-малък разход. Предишната ми тройка беше 316 i и мога да кажа, че сегашната, която карам- 318 is е дори по-икономична на градско каране /с около 0.2-0.3 на 100 км/, нищо съществено, но е с 40 % по-мощна и определено много по-добра. Колкото на извънградско каране иската е много по-икономична и много по-динамична.
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Не ми се иска да сменяме темата, ама трябва да има три режима : извънгрдаски, градско и софийско. 8км за 1час .......... 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
вметка за разхода - 320-ка м52 Софийско 11.2-11.7.
обаче с 2 сменени ламбда сонди, по 230+ кинта едната читава. С грешка в тях под 12.5 не може да се свали при бързам-яко-през-задръстването каране типично за София
Отделно ако те притесняват консумативи и разход бензин, не си взимай кола изобщо. Още по-малко е36 и още по-малко от Горубляне
вземи си някъв нов дизел от Германия и си готов
обаче с 2 сменени ламбда сонди, по 230+ кинта едната читава. С грешка в тях под 12.5 не може да се свали при бързам-яко-през-задръстването каране типично за София

Отделно ако те притесняват консумативи и разход бензин, не си взимай кола изобщо. Още по-малко е36 и още по-малко от Горубляне

вземи си някъв нов дизел от Германия и си готов
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4