Радар детектор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Сеп 2007, 23:41

Space написа:E, аз радар без дата и час не съм виждал, но такива постановки са ми правили няколко пъти! И естествено часовника на радара никога не е точен, а е с няколко минути разлика (когато са ме лъгали) .... :evil:

Става дума за новите които имат "памет" и записват всяко регистрирано превишение на скоростта (според зададеното ограничение) с дата и час.
Тогава ако си платил "от джоб в джоб" трябва да обясняват че е минал автомобил със специален режим защото в края на смяната данните ги източват на сървара и се сравняват със съответно издадените фишове/актове (ама не може цял ден да минават такива специални и все някой си изгаря)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 20 Сеп 2007, 1:27

tsb_bg написа:
Space написа:E, аз радар без дата и час не съм виждал, но такива постановки са ми правили няколко пъти! И естествено часовника на радара никога не е точен, а е с няколко минути разлика (когато са ме лъгали) .... :evil:

Става дума за новите които имат "памет" и записват всяко регистрирано превишение на скоростта (според зададеното ограничение) с дата и час.
Тогава ако си платил "от джоб в джоб" трябва да обясняват че е минал автомобил със специален режим защото в края на смяната данните ги източват на сървара и се сравняват със съответно издадените фишове/актове (ама не може цял ден да минават такива специални и все някой си изгаря)

А, ясно! Ама това не са ли малко "Митове и легенди" защото аз като гледам радарите са си същите. И нямат дори допълнителни "дупки" или нещо интерфейсно ... може да са с блутуут :mhihi:
_!_

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 20 Сеп 2007, 12:42

Последния път, когато ме спряха, ми казаха, че няма никакъв начин да "направим нещо", защото всеки ден вадели разпечатка от радара-кога каква скорост е засякъл, т.е. искат отчет на полицаите от съставените актове..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 20 Сеп 2007, 17:40

mangini написа:Последния път, когато ме спряха, ми казаха, че няма никакъв начин да "направим нещо", защото всеки ден вадели разпечатка от радара-кога каква скорост е засякъл, т.е. искат отчет на полицаите от съставените актове..

Те отчет винаги са им искали :D А, и на мен ми ги говореха такива. Това, че не съм видял дупката, не значи, че я няма само споделях :winky:
_!_

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 20 Сеп 2007, 18:39

За съжаление не е мит.
А и си синхронизират датата и часа от сървара при всяко свързване и за това казвам че ако има разминаване с реалнотто време не може да се оправдае с нищо. Говорим за разминаване с 5-10 минути защото и те нямат далавера да държат радара дълго време без да ресетнат отчетената скорост докато чакат някой потенциален "клиент" да мине защото през това време той не отчита

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 M3
Мечтае да кара: BMW 2002, BMW Z3 MCoupe

Мнение от KepeHcku » 20 Сеп 2007, 19:52

Dimitroff написа:
KepeHcku написа:имам едно въпросче: някъде в закона за движение по пътищата и дрзан дран ... пише ли че е забранено използването на антирадари ... и ако те спрат с пуснат антирадар .. могат ли да те хванат за нещо друго освен за х*я ???
Благодаря предварително!!!

Ти май много сериозно бъркаш понятието радар(радар-детектор) и антирадар...

Доста вероятно е да го баркам...не бях се замислил за разликата :) Не знаех че е възмойно да има антирадари (устройство което да заблуди (излъже) радара на куките) и че е различно от радар-детектор-а (машинката с която разбираш че пред или около теб има полицай с радар). Аз лично се прибрах преди 2 дена от USA и си взех един радар-детектор, след 2 дена заминавам на море и имам намерение да се нарадвам на колата (и на детектора де) без да ме спират за "безрасъдно шофиране"..та въпроса ми е като видя че има полиция и ако ме спрат ... трябва ли с отработено движение да изключа детектора и да го прибера в жабката или няма смисал...могат ли да ми се правят на интересни за него??? За пример в Америка в някой щатове има радари за антирадари и за радар-детектори и ако те хванат с едно от двете отиваш в затвора, земат ти колата и плащаш доста...доста!!! Имам малко опит с тях :)
На три морета граници ще мием,
БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320

Мнение от mi6u » 20 Сеп 2007, 20:06

Радар детекторите са абсолютно законни, но повечето куки ще направят опит да се заядат. Ако им кажеш - Ми добре напишете ми акт, че имам радар детектор! - ще започнат да увъртат. Защото в закона не пише, че са забранени.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 20 Сеп 2007, 21:25

Абе аз ядох дървото от такава техника.Беше през 93 г. имах една Е30-ка и си купувам един радардетектор,ако не се лъжа беше БЕЛ за около 200 гущера.Страшна гъзария бате,меткам две аверчета да им покажа как действа това чудо на техниката и газ на баварката,знам ,че седат на бензионстанцията и напъвам здраво.Обаче таратанци,ни говор ни картина,тия зеха та ми жегнаха един акт а вътре в колата двамата тъпанари се скъсват от смех :mhihi: Отам обратно вмагазина да правят ресто,първо се дърпаха ама като му показах акта ми върнаха кинтите.От тогава такова нещо :nono:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 21 Сеп 2007, 1:53

mi6u написа:Радар детекторите са абсолютно законни, но повечето куки ще направят опит да се заядат. Ако им кажеш - Ми добре напишете ми акт, че имам радар детектор! - ще започнат да увъртат. Защото в закона не пише, че са забранени.

Пълни глупости! Никога нищо не са ми казвали, а са ме спирали стотици пъти! Дори, заради детектора няколко пъти не ми писаха актове, защото ме спираха с засечената скорост на други коли!

GVT написа: ....... От тогава такова нещо :nono:

Аз, пък без такова нещо не! Това е най-гениалното изобретение за мене. По-важно дори от въздуха :mhihi: :mhihi: :mhihi: Колко ядове ми спестява всеки ден не е истина :D
_!_

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 25 Сеп 2007, 12:50

Преебах се брутално...
Преди 10 мин. на Ботевградско...с 80км/ч....и с радар-детектор...в жапката :(

Катаджията пресече 2те ленти, спря цялото движение и ме отби от крайна лява в аварийната.Ограничение 50 - аз с 82 км... директно вика - "слизай и си давай книжката"!Не щя и да чуе за пари, баси майката!!
Накрая след 15 минути приказки и овещания, че "повече няма да правя така" ми взе само талона и писа акт ... за това, че съм карал със 79км/ч.

Адски много ме е яд!А като видя и регистрациятааа...абе на 3 пъти му предлагах кещовица -ТЦ!

Поуката!

Момчета - дръжте си радарите включени!

(Не мога да се побера в кожата си! И не заради глобата или заради отнетите точки, а за това, че радара ми седеше там, където никаква работа не върши - и това защото предишния ден ми беше надул главата :( ) - за 1 бройка да се кажа чао на книжката.

П.С. Радара им уж беше същия, бяха ме "снимали" и ми обясняваше другия, че няма как да се покрие, защото данните вечерта се снемат... (което не е точно така, щото карах с 82, а акта ми го писаха с 79...значи все пак има начин )

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 25 Сеп 2007, 17:22

Dimitroff написа:Преебах се брутално...
Преди 10 мин. на Ботевградско...с 80км/ч....и с радар-детектор...в жапката :(

Катаджията пресече 2те ленти, спря цялото движение и ме отби от крайна лява в аварийната.Ограничение 50 - аз с 82 км... директно вика - "слизай и си давай книжката"!Не щя и да чуе за пари, баси майката!!
Накрая след 15 минути приказки и овещания, че "повече няма да правя така" ми взе само талона и писа акт ... за това, че съм карал със 79км/ч.

Адски много ме е яд!А като видя и регистрациятааа...абе на 3 пъти му предлагах кещовица -ТЦ!

Поуката!

Момчета - дръжте си радарите включени!

(Не мога да се побера в кожата си! И не заради глобата или заради отнетите точки, а за това, че радара ми седеше там, където никаква работа не върши - и това защото предишния ден ми беше надул главата :( ) - за 1 бройка да се кажа чао на книжката.

П.С. Радара им уж беше същия, бяха ме "снимали" и ми обясняваше другия, че няма как да се покрие, защото данните вечерта се снемат... (което не е точно така, щото карах с 82, а акта ми го писаха с 79...значи все пак има начин )

Много неприятна случка! :( И аз така веднъж се прекарах и то тогава като излеза от центъра и веднага го пускам! Даже като излизам от паркинга си го слагам и го пускам на СИТИ, и после по булевардите на ХАЙУЕЙ, че да не боли глава :mhihi:
_!_

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 25 Сеп 2007, 18:10

KepeHcku написа:... За пример в Америка в някой щатове има радари за антирадари и за радар-детектори и ако те хванат с едно от двете отиваш в затвора, земат ти колата и плащаш доста...доста!!! Имам малко опит с тях :)

За антирадара може и да има детектори, а и със сигурност, ако е упоменато в някой закон, ще те вкарат в панделата(пресен пример е съседна Гърция). Обаче това "радар за радар-детектори" е тотална глупост. Все едно да кажеш "радар за радио-касетофон" или "радар за телевизор". Радар-детекторът е абсолютно пасивно устройство.
Всъщност и аз се обзаведох с подобна гиздийка(за сега само гиздийка, защото още не се е доказала). Руска, за 35 кинта. И не пищи като полудяла на разните бензиностанции, били и молове. Просто братушките са наясно коя честота се използва и това са активирали. Та тия дни, ако успея да я пробвам ще пиша. Може пък да съм на далавера. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 26 Сеп 2007, 0:39

и аз си сложих и на няколко пъти ги засекох въпреки че знаех че там могат да си кибичат и си намалях ;)
иначе тфа да не ти пищи на вратите на ОМВ и другите може да се изключат Ка и Ку бандовете щото до колко знам Полис са на Хбанд
така че без тая джаджа не мърдам никъде вече :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 26 Сеп 2007, 10:24

mi6u написа:Радар детекторите са абсолютно законни ....

Радар детекторите са дотолкова законни до колкото в Българските закони не пише нищо по въпроса.

В книжката на моя на I-ва страница с големи букви беше цитиран член от Женевската конвенция за разпространение на радиовълните което по памет звучеше така:

"всеки има право да приема всички сигнали излъчени в ефира, но няма право да ги модифицира, разкодира и т.н)

Точно това прави радар детектора - приема сигнали излъчени от радар ...

В някои държави обаче това си е регулирано със специални закони и тук точно е ключа от бараката :D

Не ви съветвам да се пробвате в западна Европа - там са незаконни дори да ги намерят в жабката опаковани в оригиналната си кутия :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 26 Сеп 2007, 11:26

Всъщност Босев, не си прав. Има такива джаджи, които засичат дали имаш радар, или не. Както моят радар примерно пък засича това дето го засича него :) Въобще нещата са много навързани. Добре, че ни е утепана страната и тука освен Х банд друго няма :mhihi:
_!_

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата