Радар детектор
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Space написа:E, аз радар без дата и час не съм виждал, но такива постановки са ми правили няколко пъти! И естествено часовника на радара никога не е точен, а е с няколко минути разлика (когато са ме лъгали) ....
Става дума за новите които имат "памет" и записват всяко регистрирано превишение на скоростта (според зададеното ограничение) с дата и час.
Тогава ако си платил "от джоб в джоб" трябва да обясняват че е минал автомобил със специален режим защото в края на смяната данните ги източват на сървара и се сравняват със съответно издадените фишове/актове (ама не може цял ден да минават такива специални и все някой си изгаря)
tsb_bg написа:Space написа:E, аз радар без дата и час не съм виждал, но такива постановки са ми правили няколко пъти! И естествено часовника на радара никога не е точен, а е с няколко минути разлика (когато са ме лъгали) ....
Става дума за новите които имат "памет" и записват всяко регистрирано превишение на скоростта (според зададеното ограничение) с дата и час.
Тогава ако си платил "от джоб в джоб" трябва да обясняват че е минал автомобил със специален режим защото в края на смяната данните ги източват на сървара и се сравняват със съответно издадените фишове/актове (ама не може цял ден да минават такива специални и все някой си изгаря)
А, ясно! Ама това не са ли малко "Митове и легенди" защото аз като гледам радарите са си същите. И нямат дори допълнителни "дупки" или нещо интерфейсно ... може да са с блутуут

_!_
mangini написа:Последния път, когато ме спряха, ми казаха, че няма никакъв начин да "направим нещо", защото всеки ден вадели разпечатка от радара-кога каква скорост е засякъл, т.е. искат отчет на полицаите от съставените актове..
Те отчет винаги са им искали

_!_
За съжаление не е мит.
А и си синхронизират датата и часа от сървара при всяко свързване и за това казвам че ако има разминаване с реалнотто време не може да се оправдае с нищо. Говорим за разминаване с 5-10 минути защото и те нямат далавера да държат радара дълго време без да ресетнат отчетената скорост докато чакат някой потенциален "клиент" да мине защото през това време той не отчита
А и си синхронизират датата и часа от сървара при всяко свързване и за това казвам че ако има разминаване с реалнотто време не може да се оправдае с нищо. Говорим за разминаване с 5-10 минути защото и те нямат далавера да държат радара дълго време без да ресетнат отчетената скорост докато чакат някой потенциален "клиент" да мине защото през това време той не отчита
- KepeHcku
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е36 M3
- Мечтае да кара: BMW 2002, BMW Z3 MCoupe
Dimitroff написа:KepeHcku написа:имам едно въпросче: някъде в закона за движение по пътищата и дрзан дран ... пише ли че е забранено използването на антирадари ... и ако те спрат с пуснат антирадар .. могат ли да те хванат за нещо друго освен за х*я ???
Благодаря предварително!!!
Ти май много сериозно бъркаш понятието радар(радар-детектор) и антирадар...
Доста вероятно е да го баркам...не бях се замислил за разликата

На три морета граници ще мием,
БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!

БЪЛГАРИЯ ще бъде земен рай,
победно знаме гордо ще развеем,
на хаоса ще сложим край!!!
Абе аз ядох дървото от такава техника.Беше през 93 г. имах една Е30-ка и си купувам един радардетектор,ако не се лъжа беше БЕЛ за около 200 гущера.Страшна гъзария бате,меткам две аверчета да им покажа как действа това чудо на техниката и газ на баварката,знам ,че седат на бензионстанцията и напъвам здраво.Обаче таратанци,ни говор ни картина,тия зеха та ми жегнаха един акт а вътре в колата двамата тъпанари се скъсват от смех
Отам обратно вмагазина да правят ресто,първо се дърпаха ама като му показах акта ми върнаха кинтите.От тогава такова нещо 

mi6u написа:Радар детекторите са абсолютно законни, но повечето куки ще направят опит да се заядат. Ако им кажеш - Ми добре напишете ми акт, че имам радар детектор! - ще започнат да увъртат. Защото в закона не пише, че са забранени.
Пълни глупости! Никога нищо не са ми казвали, а са ме спирали стотици пъти! Дори, заради детектора няколко пъти не ми писаха актове, защото ме спираха с засечената скорост на други коли!
GVT написа: ....... От тогава такова нещо![]()
Аз, пък без такова нещо не! Това е най-гениалното изобретение за мене. По-важно дори от въздуха

_!_
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Преебах се брутално...
Преди 10 мин. на Ботевградско...с 80км/ч....и с радар-детектор...в жапката
Катаджията пресече 2те ленти, спря цялото движение и ме отби от крайна лява в аварийната.Ограничение 50 - аз с 82 км... директно вика - "слизай и си давай книжката"!Не щя и да чуе за пари, баси майката!!
Накрая след 15 минути приказки и овещания, че "повече няма да правя така" ми взе само талона и писа акт ... за това, че съм карал със 79км/ч.
Адски много ме е яд!А като видя и регистрациятааа...абе на 3 пъти му предлагах кещовица -ТЦ!
Поуката!
Момчета - дръжте си радарите включени!
(Не мога да се побера в кожата си! И не заради глобата или заради отнетите точки, а за това, че радара ми седеше там, където никаква работа не върши - и това защото предишния ден ми беше надул главата
) - за 1 бройка да се кажа чао на книжката.
П.С. Радара им уж беше същия, бяха ме "снимали" и ми обясняваше другия, че няма как да се покрие, защото данните вечерта се снемат... (което не е точно така, щото карах с 82, а акта ми го писаха с 79...значи все пак има начин )

Катаджията пресече 2те ленти, спря цялото движение и ме отби от крайна лява в аварийната.Ограничение 50 - аз с 82 км... директно вика - "слизай и си давай книжката"!Не щя и да чуе за пари, баси майката!!
Накрая след 15 минути приказки и овещания, че "повече няма да правя така" ми взе само талона и писа акт ... за това, че съм карал със 79км/ч.
Адски много ме е яд!А като видя и регистрациятааа...абе на 3 пъти му предлагах кещовица -ТЦ!
Поуката!
(Не мога да се побера в кожата си! И не заради глобата или заради отнетите точки, а за това, че радара ми седеше там, където никаква работа не върши - и това защото предишния ден ми беше надул главата

П.С. Радара им уж беше същия, бяха ме "снимали" и ми обясняваше другия, че няма как да се покрие, защото данните вечерта се снемат... (което не е точно така, щото карах с 82, а акта ми го писаха с 79...значи все пак има начин )
Dimitroff написа:Преебах се брутално...
Поуката!
(Не мога да се побера в кожата си! И не заради глобата или заради отнетите точки, а за това, че радара ми седеше там, където никаква работа не върши - и това защото предишния ден ми беше надул главата) - за 1 бройка да се кажа чао на книжката.
Много неприятна случка!

_!_
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
KepeHcku написа:... За пример в Америка в някой щатове има радари за антирадари и за радар-детектори и ако те хванат с едно от двете отиваш в затвора, земат ти колата и плащаш доста...доста!!! Имам малко опит с тях
За антирадара може и да има детектори, а и със сигурност, ако е упоменато в някой закон, ще те вкарат в панделата(пресен пример е съседна Гърция). Обаче това "радар за радар-детектори" е тотална глупост. Все едно да кажеш "радар за радио-касетофон" или "радар за телевизор". Радар-детекторът е абсолютно пасивно устройство.
Всъщност и аз се обзаведох с подобна гиздийка(за сега само гиздийка, защото още не се е доказала). Руска, за 35 кинта. И не пищи като полудяла на разните бензиностанции, били и молове. Просто братушките са наясно коя честота се използва и това са активирали. Та тия дни, ако успея да я пробвам ще пиша. Може пък да съм на далавера.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
и аз си сложих и на няколко пъти ги засекох въпреки че знаех че там могат да си кибичат и си намалях
иначе тфа да не ти пищи на вратите на ОМВ и другите може да се изключат Ка и Ку бандовете щото до колко знам Полис са на Хбанд
така че без тая джаджа не мърдам никъде вече

иначе тфа да не ти пищи на вратите на ОМВ и другите може да се изключат Ка и Ку бандовете щото до колко знам Полис са на Хбанд
така че без тая джаджа не мърдам никъде вече

mi6u написа:Радар детекторите са абсолютно законни ....
Радар детекторите са дотолкова законни до колкото в Българските закони не пише нищо по въпроса.
В книжката на моя на I-ва страница с големи букви беше цитиран член от Женевската конвенция за разпространение на радиовълните което по памет звучеше така:
"всеки има право да приема всички сигнали излъчени в ефира, но няма право да ги модифицира, разкодира и т.н)
Точно това прави радар детектора - приема сигнали излъчени от радар ...
В някои държави обаче това си е регулирано със специални закони и тук точно е ключа от бараката

Не ви съветвам да се пробвате в западна Европа - там са незаконни дори да ги намерят в жабката опаковани в оригиналната си кутия

54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4