Ужаса който изпитах
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
преди 10-тина години баща ми и чичо ми правят врата за гараж и заваряват опорите за листа ламарина, слагат си и двамата маски и си шият. А аз, героят, съм се лепнал до тях и ми е интересно как яко свети докато се заварява... после цяла нощ спане с картофи на очите... ужасна болка е наистина.

the_gate написа:картофа не свеки път помага...когато човек е много осветен е хубаво да се консултира с очен лекар...
аз като се осветя използвам "офталмо-септонекс"

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Така е, понякога трябва да препатиш, за да ти е като обеца на ухото. И аз така с флекса цял ден с предпазни очила, ама да взема да пилна лекичко едно железце и си викам - ся за 5 секунди няма да ги слагам очилата и хоп, стружката в окото. Айде на спешен кабинет да ми я вадят. Та така. Ползвайте облекла, маски, очила, ръкавици, обувки и т.н., както си пише по дебелите книги.
П.П. За обувките сериозно - като си с джапанки и заваряваш, и като ти капне, не е истина какви псувни може да ти дойдат на езика
П.П. За обувките сериозно - като си с джапанки и заваряваш, и като ти капне, не е истина какви псувни може да ти дойдат на езика

It's not who You are, it's who You know...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
между другото съветът ти е много на мястоlogout написа:Така е, понякога трябва да препатиш, за да ти е като обеца на ухото. И аз така с флекса цял ден с предпазни очила, ама да взема да пилна лекичко едно железце и си викам - ся за 5 секунди няма да ги слагам очилата и хоп, стружката в окото. Айде на спешен кабинет да ми я вадят. Та така. Ползвайте облекла, маски, очила, ръкавици, обувки и т.н., както си пише по дебелите книги.
преди доста години аз съм бил малък,баща ми си беше докоснал пръста с флекса,слава богу си беше останал на място и лекарите го оправиха,но и до ден днешен все още тоя пръст не му е много в час(явно е засегнал нерв)
а това за обувките да допълня че е хубаво да са някакви кожени ли гумени ли незнам какви ама с маратонки забрави,аз така сега си има един белег с диаметър 6-7 мм кат ми капна от електрожена понеже целия език отдолу до горе е някаква мрежа с дунапрен вътре тва го разтопи изгори ми чорапаи след това крака после една седмица едвам ходех

извода е да внимавате много като работите нещо и винаги носете предпазно облекло

То си има норми, но неможах да ги намеря. За пример в Канада ползвах един сервиз щот в Халето нямах канал. Там за да ти дадът да работиш подписваш един тон формуляри, има ориентация по безопасност и те навличат със специални дрешки нещо като памук ама по странно, не запалими. Отделно кубинки с метални бомбета абе страшна работа. Незнам да ли само там е било така ама си беше страшно все едно в 1-ви клас в бомбоубежище като ни водеха. А аз исках само некви скорости да сваля 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
малиии и аз неска цял ден съм заварял и забравих да си сложа капки
тряа да ходя да слагам 4е веднъж такъв .... ядох 4ееее
бях се осветил якоо лягам си и по едно време се събуждам и се едно имам пясък в о4ите нито отворени бива нито затворени на 4етири крака съм ходил до тоалетната да се плискам с вода голям ужасс патих и аз тогава
само капките помагат и то предварително тряа да си ги сложиш
тряа да ходя да слагам 4е веднъж такъв .... ядох 4ееее
бях се осветил якоо лягам си и по едно време се събуждам и се едно имам пясък в о4ите нито отворени бива нито затворени на 4етири крака съм ходил до тоалетната да се плискам с вода голям ужасс патих и аз тогава
само капките помагат и то предварително тряа да си ги сложиш

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега,сега вече знаеш какво да правиш
С тези работи на всички ни е пределно ясно ,че шега не бива.Ето колегите написаха за работното облекло ,трябва да се спазват и най-елементарните правила за безопасност на работното място - не случайно са измислени
Някои от вас съм сигурен ,че незнаят факта ,че например електроволтовата дъга на електрозаваръчните апарати (електрожени т.нар.) увреждат и половите органи :!: За това си има едно желязно правило,за тези ,които по цял ден заваряват да работят с брезентови престилки,колкото и да е тежко и неудобно
Това постоянно ни го повтаряше Къната в автото на Редута (лека му пръст на човека,голям майстор и учител беше ма се спомина от свръх количество водка на работното място...)
Обувките стабилна кожа и панталоните задължително от естествена материя за да може като пръсне шлака ,да не започне да се топи и запалва материята а с нея и вие
Иначе си представям еуфорията от това да си купиш такъв апарат и да се отпочнеш на едро
Георги Пенчев

С тези работи на всички ни е пределно ясно ,че шега не бива.Ето колегите написаха за работното облекло ,трябва да се спазват и най-елементарните правила за безопасност на работното място - не случайно са измислени

Някои от вас съм сигурен ,че незнаят факта ,че например електроволтовата дъга на електрозаваръчните апарати (електрожени т.нар.) увреждат и половите органи :!: За това си има едно желязно правило,за тези ,които по цял ден заваряват да работят с брезентови престилки,колкото и да е тежко и неудобно

Обувките стабилна кожа и панталоните задължително от естествена материя за да може като пръсне шлака ,да не започне да се топи и запалва материята а с нея и вие

Иначе си представям еуфорията от това да си купиш такъв апарат и да се отпочнеш на едро

Георги Пенчев
и ВИНАГИ АМА ВИНАГИ внимавайте като работите с флекс...стар ли е не си струва за 2 лв ...аз взех консултации от тъща ми как се работи с него...винаги монтиран предпазител и винаги проверка дали е здраво стегнат самия диск че един ден тъща ми нещо иска да отреже една тръба...срещу него неговия помощник и на 3 метра аз и приятелката ми опряни на колата...по едно време се чува едно "ктум!" и гледам за хилядни от секундата едно черно нещо хвърчи покрай крака на тъща ми,удря на пътя и хвърчи на сантиметри от главите ни ,моята и на приятелката ми..изчезна диска намерихме го едва след 300 метра
после като заспах от реакция ли,от стрес ли се разплаках на съня ми и треперех целия..тъща ми изключил го и до ден днешен не го е включил

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC

Флекса е сигурно най-опасния електроинструмент

Георги Пенчев
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Penchev написа::shock:![]()
Лелееее ,вие какъв късмет сте извадилииии
![]()
![]()
Флекса е сигурно най-опасния електроинструментТам предпазителя ,както каза и здравата хватка с две ръце са просто задължителни ... Когато се реже дълъг предмет ,който е стъпил на опори в двата му края трябва да се внимава до къде се реже ,защато от собствената тежест след 2/3 прорез,заготовката се свива точно в зоната на диска и става такова светкавично предно салто (ако флекса е от онези старите Ловешки машини,дето светът ще се затрие а те ще останат последни
) че майстора ще си помисли,че се е телепортирал в друга галактика
аз съм го видял с очите си и не можах да отреагирам,а акробата остана безмълвен да лежи поне 1 минута ...
Георги Пенчев
аве мани а аз съм имал премеждия с флекс.
преди две -три години не6то режехме с бащата някаква тръба бехме заварили ам режеше бащата под ъгъли нещо кво му се заклещи диска и като се усъзнах че съм жив си отварям очите и се надигам и гледам бащата държи флекса с все сили(ше му се пръснат вените)със затворени очи и нещо си ломоти под носа(най вероятно се е молил)и му викам жив ли си той ми вика да а ти

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Голям ужас е да си посегнеш на очите.Моя милост 2 пъти го направи.Първия път си излях туба каноколит в очите и то от глупост.Да видя дали съм я отрязъл добри я вдигнах на нивото на очите и я стиснах.Няма такъв ужас.Тичам към мивката,а с ръце се опитвам да си държа клепачите отворени. Втория път си строших очилата с гаечен ключ,просто отплесна и ми вкара стъклото в окото.Слава богу разминах се само с порязвания в бялото.Ириса и зеницата си бяха в ред.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
ТОВА е мноо верно що баща ми е електроженист и като се пенсионира имаше сериозни проблеми с простата и панкреаса ! - и мее учил да не глеам в дъгата !! и сам си бил добре - даже не се научих на електрожен !
да бачкам шо е опасно
а темата намирисва на важна

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3