Някой компетентен...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Някой компетентен...

Мнение от speedmaniac » 10 Сеп 2007, 10:47

Колеги, ако може някой да помогне, ще ми е много от полза. Карах колата на диагностика (316 М40) и отчете 3 грешки. Ето за какво става на въпрос:
1. Инжектори група 2 AC или DC към маса
2. Инжектори група 1 DC към V акумулатор
3. Верига датчик - регулиране на сондата извън минималната граница

Последното мисля че е ламбда-сондата. Колата има АГУ, на газ е перфектна, на бензин не върви изобщо добре. В сервиза казват че газта не е причина за проблемите при бензин... :?: И ако някой знае дали на тоя мотор може да върви АГУ без симулатор за бензин :?:
Мерси предвариително и моля без :OT: :help:
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

кандидат ентусиаст
Аватар

Може би е нормално

Мнение от Popov » 10 Сеп 2007, 11:01

Колега не съм специалист , но мисля , че е нормално да има такива грешки!Ако диагностика са ти правили когато колата работи на газ е нормално да дава грешка в дюзите/инжекторите/ защото импулсите към тях са прекъснати , би трябвало като ти правят диагностиката и колата работи на бензин да се изчистят и при първото превключване на газ пак да се появят.А сондата или е заминала или и тя минава през симулатор или направо някое реле я прекъсва.Аз имах М43 мотор и като го карах на газ и когато замина ламбда сондата на бензин припукваше и оборотите играеха доста при включени консуматори на ел.енергия /нагревател на задното стъкло , фарове и тн./
Ако си сменил горивния филтър - сложи и някоя добавка и покараи на бензин , нищо че всяко палене е на бензин!И действай да си изряден за зимата , че май няма да е като миналата!Успех дано съм бил полезен с нещо!

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 10 Сеп 2007, 11:05

като всичко е в ред М40 и без емулатори си няма проблемеи , нищо че къцка грешки. При теб ако е карана дълго време само на гас целия инжекцион е за профилактика - ламбда , дебитомера може да се е бъгясал , дюзите ако е карана само на гас са запекли . ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 10 Сеп 2007, 15:47

При диагностиката колата беше на бензин, изчистиха грешките и може би имаше малък ефект. Но предполагам след първото превключване на газ пак са се появили. Тези грешки на инжекторите възможно ли е да не са свързани с газта, защото още след монтажа на уредбата усещах нещо да не е наред като е на бензин колата... :help:
И дали ако ламбда-сондата е заминала ще има толкова голямо значение за бензина, на моменти дори не може да се форсира двг, после се оправя от само себе си... :help:
...E36 Rulzzz... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 11 Сеп 2007, 15:06

Възможно ли е да отчита грешка на ламбда-сондата поради това че няма симулатор (или емулатор?)? И въобще какви други симулатори трябва да се слагат за обикновена АГУ...? :help:
...E36 Rulzzz... ;)

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 12 Сеп 2007, 8:01

на ламбдата и на инжекторите се слагат емулатори . На друго няма какво . Но на бензин не ти е от това проблема . Има си нещо - дебитомер , ламбда , дюзи . . Това са нещата които докато си на гас не ти влияят на работата на двигателя и ако нещо от тях не е в ред на бензин си проличава. не е изключено и някоя температурка да не ти излиза както трябва - това се вижда на диагностика със живи данни на загрят мотор, но е по малко вероятно. Качествен сервиз да се видят дебитомера , дюзите на ултразвук и най вероятно нова лабда сонда :D . Кат за начало можеш да си намериш същия дебитомер и само да го смениш за проба ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 20 Сеп 2007, 16:35

Колега и аз съм с обикновенна газова без емулатори,на газ ти трупа грешки за дюзите и за сондата,на газ диаграмата на сондата е права линия а на бенз. трябва да чертае хубава синосуида...Ако не е така - за смяна е,и със сигурност ще имаш проблеми на бензин.Когато си на газ тя не играе роля,но на бензин участва в управлението на горивната смес.

Назад към E36