Прогноза за времето....

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 20 Сеп 2007, 10:02

Понеже напоследък започнах да се занимавам по-сериозно с уиндсърф, а за него трябва вятър, проучих някои неща относно прогнозите за времето.
Има и сериозни сайтове за прогнози, но трябва да знаеш как да ги използваш.
Освен това, основно правило на прогнозите е, че са 90% достоверни до 72 часа напред. Прогноза за повече от 72 часа напред не е достоверна.
Обърнете внимание, че процента е 90, а не 100!
По тази причина Тук третата колонка показва колко часа предварително е дадена прогнозата.

Тук има информация как да получите прогноза (метеограма) от Американската агенция за океаните и атмосферата (NOAA).
Моя скромен опит с този и още един-два сайта за прогнози показа, че наистина до 3 дни напред може да се вярва на прогнози, но валеж до 1 ден, особено есента, не може да се прогнозира с точност, още по-малко за цяла България.

Скиса, съжалявам за това, че ти се налага да правиш ремонт, но да обвиняваш прогнозата за това, че си разпокрил покрива е малко като Емел Етем, дето обвини метеоролозите за наводнението в Цар Калоян.
Все пак това е прогноза, а не програма за времето.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 20 Сеп 2007, 10:08

Georgieff написа:Понеже напоследък започнах да се занимавам по-сериозно с уиндсърф, а за него трябва вятър, проучих някои неща относно прогнозите за времето.
Има и сериозни сайтове за прогнози, но трябва да знаеш как да ги използваш.
Освен това, основно правило на прогнозите е, че са 90% достоверни до 72 часа напред. Прогноза за повече от 72 часа напред не е достоверна.
Обърнете внимане че процента е 90, а не 100!

Тук има информация как да получите прогноза (метеограма) от Американската агенция за океаните и атмосферата (NOAA).
Моя скромен опит с този и още един-два сайта за прогнози показа, че наистина до 3 дни напред може да се вярва на прогнози, но валеж до 1 ден, особено есента, не може да се прогнозира с точност, още по-малко за цяла България.

Скиса, съжалявам за това, че ти се налага да правиш ремонт, но да обвиняваш прогнозата за това, че си разпокрил покрива е малко като Емел Етем, дето обвини метеоролозите за наводнението в Цар Калоян.
Все пак това е прогноза, а не програма за времето.

аз не обвинявам времето! времето си е квото си е.ма би трябвало да прогнозират горе-долу читаво! иначе как да реша кога да разпокрия..! все някаква логика трябва да има. няма какво друго да гледам ,освен прогнозата за времето и да разчитам ,че ше съвпадне/естествено не 100%/ с тва ,дет са казали. да ,ама не съвпада!!! даже -хич!! тва ме е яд!! щото и мойта работа е свързана със срокове и като се ангажирам със срок-гледам да го изпълня, а в такъв случай тая прогноза е излишна! просто няма смисъл от нея. 1месец чаках да реша кога да е и накрая пак сичко стана леш.... за тва ме е яд. и повече не бих повярвал на тва,което говорят или пишат.
а ,че не е програма ,а прогноза е ясно! ма се некакъв съвпъдък требва да има.... ако не-да не прогнозират! да кажат-ми не можеме да ви кажеме кво ше е времето-оправяйте се кой както може!!! ма не казват!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 20 Сеп 2007, 10:12

Skisa, нема се пуашиш и аз така вчера махнахме покрива и преваля, но слабо Слава Богу :) Ще видим днеска как ще е. А, относно прогнозите, аз съм установил, че само на www.weather.com са истински. От техния сайт си свалих Десктоп уедър и си показва вярно и наистина за 2-3 дни напред е ок прогнозата!
_!_

Предишна

Назад към Страхотни истории