Какво мислите за strut bar ?!

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Какво мислите за strut bar ?!

Мнение от _BoBI_ » 19 Сеп 2007, 15:07

Какво ви е мнението за strut bar :?: :roll:
Аз съм малко объркан незнам много и се интересувам имали смисал да се слага според мен има, защото ще държи купето и предната част по-здрава и недай си боже при удар някакъв няма да се усука толкова или изобщо.Интересувам се от + и - сите на това нещо.
Слагат го предимно на спортните коли и по-спортните модификации до колкото знам...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Сеп 2007, 15:59

По-скоро помага против "усукване" по дупките и при спортно каране. Все пак при самоносещата се конструкция (без шаси) на практика подкалниците държат амортисьорите отгоре и въпреки че там и гредите и подкалника е усилен това помага да се държи разстоението между "бомбетата"

А не дай Боже ако евентуален удар е до там .... :dunno:

Не че е излишно ама :?: :?: :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 19 Сеп 2007, 17:34

помага и определено се чувства че колата е по-стабилна и не се гъне по завоите. при удар също помага да останеш здрав, но е по-зле за колата. на голфа имах горна и долна щанга и при удара купето си запази структурата ама мръднаха и двата рога заедно и отиде на тоталка. но все пак по-добре ти да си жив и здрав
Изображение Изображение Изображение Изображение

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

...........

Мнение от Тоо Cool » 19 Сеп 2007, 18:45

Абе зимай бе-гъзария е яко!!!!! Аз имам на ОМП от Жорко естествено и ме кефи мноооого! 8) 8) 8)
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Re: ...........

Мнение от ///MapTo » 19 Сеп 2007, 19:04

Тоо Cool написа:Абе зимай бе-гъзария е яко!!!!! Аз имам на ОМП от Жорко естествено и ме кефи мноооого! 8) 8) 8)

Бе то идеята не е да прави фаца и да кълчи стойки а работа да върши,но това е една друга тема... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
По въпроса..Боби,моя личен съвет е да си сложиш както отпред така и отзад..слагат се за да не се усуква купето при дрифтове и няма да загубиш нищо,освен сумата,която ще заплатиш за него ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GENA_E36 » 19 Сеп 2007, 19:29

По принцип е задалжително при спортно окачване (к-т амортисиори + пружини),но нищо не ти пречи да си сложиш ;) Дори автомобила ще стане по безопасен...
BMW MOTORSPORT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 21 Сеп 2007, 16:14

Аз имам чувството, че някак си стои "скована" предницата примерно от едната страна като мина през бабуна и цялата кола подскача. Но може и да си внушавам - прекалено малко съм карал други е36ци без стрът, а моята я взех така..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 21 Сеп 2007, 16:27

b2 написа:Аз имам чувството, че някак си стои "скована" предницата примерно от едната страна като мина през бабуна и цялата кола подскача. Но може и да си внушавам - прекалено малко съм карал други е36ци без стрът, а моята я взех така..

дай го за малко да го размножим :mhihi:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 16V » 21 Сеп 2007, 18:58

GENA_E36 написа:По принцип е задалжително при спортно окачване (к-т амортисиори + пружини),но нищо не ти пречи да си сложиш ;) Дори автомобила ще стане по безопасен...

ами ако сложиш по гоолеми джанттиии пак ли трябва :mhihi:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 22 Сеп 2007, 1:26

Между другото - като сложиш по-голям цолаж джанти колата почва да подскача цялата, спортното (твърдото окачване) също засилва този ефект, а трите със стрът бара оказват умопомрачителен ефект от брутално подкачане на цялата кола. Имам съмнения, че ако това се комбинира с ръждив преден и заден кош може да бъде фатално (Е21, Е30). Освен това за нашите пътища просто е дивотия! За писта със сигурност ще бъде супер, ама за всекидневна употреба не става :roll:
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 22 Сеп 2007, 8:36

компетентен както винаги :mhihi:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 22 Сеп 2007, 9:48

Колега много апокалиптично го представяш това с твърдото окачване, цолажите...
До голяма степен си е до нагласата и претенцийте на шофера.
А си има окачвания за писта и градски условия. Пружините за писта и за градски условия също са различни. А проблема с гумите не е толкова от цолажа, колкото от височината на гумата...
Според мен така наречената "разпънка" само добро може да стори що отнася до поведениято на автомобила на път.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 22 Сеп 2007, 10:06

Sharo написа:
b2 написа:Аз имам чувството, че някак си стои "скована" предницата примерно от едната страна като мина през бабуна и цялата кола подскача. Но може и да си внушавам - прекалено малко съм карал други е36ци без стрът, а моята я взех така..

дай го за малко да го размножим :mhihi:

Винаги готов щом е за добра кауза. Само измисли къде да монтираме/демонтираме, че не съм по тая част :)

П.С. Само трябва да намерим отнякъде //M табелки, че иначе няма да седи добре :lol:

Изображение

Назад към Tuning