"пъпка" на предпазен колан

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

"пъпка" на предпазен колан

Мнение от boro » 17 Сеп 2007, 18:43

Става въпрос за едно като пъпка на предпазния колан, което държи закопчалката на колана да не пада на земята. Прилича малко и на капса, като е от две части, които влизат една в друга. Нагледно:
Изображение
част 12 и 13.
Та незнайно защо на мен ми липсват и специално си купих такива от Дару. Оказа се обаче, че като влязат едно в друго не щракват както очаквах, а стоят хлабави и явно трябва да се занитят по някакъв начин или да се затопи едното! Та въпроса ми е някой знае ли как точно се поставя това??

Не е кой знае какъв проблем и без тази джаджа, но е малко досадно всеки път да опипвам пода, за да набарам закопчалката;-)
Последна промяна boro на 17 Сеп 2007, 23:41, променена общо 1 път

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Сеп 2007, 18:50

По принцип щракват и то доста стабилно.
При мен нямаше на комбито и много кофти ми падаше колана :confused:
Но си взех от една ударена и да ти кажа първо едвам ги свалих без да ги счупя и второ бая силно се стискат за да щракнат ;)
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Сеп 2007, 21:33

И аз нямам. Колко пари е тва ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 17 Сеп 2007, 23:16

ч' как тъй нямате? тва да не се води екстра? :)
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boro » 17 Сеп 2007, 23:48

1.06 лв е комплекта:-) Горна и долна "тапа" за единия колан.

Иначе аз съм имал, но не знам какъв зор е видяло, че да падне! Като се има предвид колко здраво изглежда захванато :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 18 Сеп 2007, 2:25

boro написа:1.06 лв е комплекта:-) Горна и долна "тапа" за единия колан.

Иначе аз съм имал, но не знам какъв зор е видяло, че да падне! Като се има предвид колко здраво изглежда захванато :)

дупнишки или горублянски зор е видяло.Опитвали са се да върнат километража и на коланите :mhihi:
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 18 Сеп 2007, 9:01

Колега извинявай, че ще пусна въпроса ми точно в твоята тема...но като стана дума за колани мойте не се прибират сами. Трябва все на ръка да ги тъпча. Някакви идеи как да го оправя отвратителния проблем ? :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Сеп 2007, 9:59

Ozir1S написа:Колега извинявай, че ще пусна въпроса ми точно в твоята тема...но като стана дума за колани мойте не се прибират сами. Трябва все на ръка да ги тъпча. Някакви идеи как да го оправя отвратителния проблем ? :confused:

Колега свали корите на колонките и виж да не закачат някъде. Ако не е това :?: :?: :?:

А и не те съветвам да отваряш машинките с инерционния механизъм защото все пак е предпазен колан а не тиранти :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 18 Сеп 2007, 10:24

Това при купето е задната кора така ли ? :roll: И ако не закачат никъде какво да правя.

п.п. Колега още веднъж извинявай, че се разписах толкова в темата ти..... :uups:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 18 Сеп 2007, 10:47

а пробил ли си малка дупчица в колана преди да сложиш капсите? Трябва да щракнат яко ако си го направил това! Иначе без дупка колкото и да се напъваш,няма да стане :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boro » 18 Сеп 2007, 10:53

Да, там си влиза без проблеми. От едната страна е толкова остро, че минава между нишките на колана! Даже ако щракне си мисля че ще ми закача по дрехите и ще ги надърпва, щото тва остава да стърчи :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 18 Сеп 2007, 17:48

абе и аз взех такова и верно не щраква. то е остро за да пробие колана. мисля да го правя със запалката, явно в завода си се капсулова ама ние тука нямаме такива машинки и ще го побългариме.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбото да му се завива свят....

Мнение от vesko4114 » 19 Сеп 2007, 10:36

Не е въпроса къв зор е видяло, просто ако излезе някой, повлече колана и бърза да затвори вратата и ....като се падне точно където не трябва, пъпката се чупи.Благодаря за инфото, че има в Камор.Сега отивам да си купя :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
...............................

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 19 Сеп 2007, 11:05

Ozir1S написа:Това при купето е задната кора така ли ? :roll: И ако не закачат никъде какво да правя.

п.п. Колега още веднъж извинявай, че се разписах толкова в темата ти..... :uups:

Да там е но ако не се оправи с почистване не ми е ясно какво може да се направи. Факта че на ръка се връщат занчи пружината е здрава и си навива ролката обратно. Явно е нещо по центробежния механизъм който спира развиването при рязко дръпване. Между другото там има и една система която блокира коланите и ги задържа така ако колата се обърне дори и да няма рязко дръпване (ако си забелязал ако спреш на по-голям страничен наклон коланите се издърпват трудно и с "нагаждане"

като отвориш капачката на машинката (през която влиза колана) опитай бавно да ги развиеш до край и после бавно да се приберат - да се навият правилно на ролката ако евентуално там се е бъгнало нещо.

Ако не успееш да се справиш с почистване не те съветвам да ги разглобяваш :!: :!: :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 19 Сеп 2007, 11:30

tsb_bg написа:
Ozir1S написа:Това при купето е задната кора така ли ? :roll: И ако не закачат никъде какво да правя.

Да там е но ако не се оправи с почистване не ми е ясно какво може да се направи. Факта че на ръка се връщат занчи пружината е здрава и си навива ролката обратно. Явно е нещо по центробежния механизъм който спира развиването при рязко дръпване. Между другото там има и една система която блокира коланите и ги задържа така ако колата се обърне дори и да няма рязко дръпване (ако си забелязал ако спреш на по-голям страничен наклон коланите се издърпват трудно и с "нагаждане"

като отвориш капачката на машинката (през която влиза колана) опитай бавно да ги развиеш до край и после бавно да се приберат - да се навият правилно на ролката ако евентуално там се е бъгнало нещо.

Ако не успееш да се справиш с почистване не те съветвам да ги разглобяваш :!: :!: :!:

Ясно. Благодаря ти! :)

Назад към E36