Въпрос за автоматик 318i 95г
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за автоматик 318i 95г
Въпроса ми е към колегите с автоматиците.Тъй като скоро мисля да сменям маслото на скоростната кутия ме мъчат няколко неща:
1.Колко литра масло ще трябва за тази скоростна кутия,тъй като чувам много мнения - от 3 до 8 литра...тук в търсачката също не успях да разбера...
2.Какво масло бихте ми препоръчали?
3.Къде да го сменя,защото доколкото разбирам ако не се смени качествено може да стане някоя беля
4.Чух за някакъв сервиз до Маргела на Ботевградско шосе,някой колега дали има мнение за него...
Благодаря предварително на всички
p.s. И още неща ме мъчат за автоматика,но да не ставам нахален
1.Колко литра масло ще трябва за тази скоростна кутия,тъй като чувам много мнения - от 3 до 8 литра...тук в търсачката също не успях да разбера...
3.Къде да го сменя,защото доколкото разбирам ако не се смени качествено може да стане някоя беля
4.Чух за някакъв сервиз до Маргела на Ботевградско шосе,някой колега дали има мнение за него...

- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
Аз съм с автоматик, но досега не съм сменял маслото - поне за моята кутия се сменя на 30хил. и има още ресурс (и аз лично мога да вярвам на предишния собственик
).
1. При мен е 3л; сменя се и филтър - Тук е позиция 6;
2. Сега е с Кастрол, но мисля каквото и марково ATF (червено) да сложиш - не е проблем;
3. Горе-долу твърдя, че съм технически грамотен, но ще го сменя в сервиз, където при това биха ми отговорили на горните въпроси не наизуст, а цитирайки Чичко Мануел... Процедурата по сменянето също е жизнено важна; не е просто развиваш/изтича/стягаш/наливаш...
4. За Варна имам 2-3 идейки на първо четене за подобно място, за София
Питай и друго, може да изскочи нещо интересно...

1. При мен е 3л; сменя се и филтър - Тук е позиция 6;
2. Сега е с Кастрол, но мисля каквото и марково ATF (червено) да сложиш - не е проблем;
3. Горе-долу твърдя, че съм технически грамотен, но ще го сменя в сервиз, където при това биха ми отговорили на горните въпроси не наизуст, а цитирайки Чичко Мануел... Процедурата по сменянето също е жизнено важна; не е просто развиваш/изтича/стягаш/наливаш...
4. За Варна имам 2-3 идейки на първо четене за подобно място, за София

Питай и друго, може да изскочи нещо интересно...
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
Не изключвам от скорост, докато чакам - никога не съм го правил, не ми е и първия автомат, който карам; не съм срещал някъде да пише, че трябва (естествено в рамките на нормалното чакане; ако знам, че ще чакам 5-10мин я оставям на Р ).
Докато за второто - в книжката си пише да не се изключва в движение - не знам дали/защо може да е опасно, но също не съм си правил експерименти.
Има си и особености, ако се налага да теглиш колата на буксир!
Докато за второто - в книжката си пише да не се изключва в движение - не знам дали/защо може да е опасно, но също не съм си правил експерименти.

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
тая тема е бая старичка,но се обръщам към колегите с автомат. 4-5 години сум карал автомат, ауди, бмв, на първото ми ауди прецаках скоростите, защото ми казаха, че мога да изключвам в джижение на N. Оттогава никога не го правя.
stanislaf, доволен ли си от 318 автомат, 4ри степенна скоростна кутия? как е на дълго. има една такава, но е много далече и се чудя дали да бия път, за да я видя
stanislaf, доволен ли си от 318 автомат, 4ри степенна скоростна кутия? как е на дълго. има една такава, но е много далече и се чудя дали да бия път, за да я видя
Колеги няма автомат с 3 литра масло. Не гледайте какво пише в каталога, предполагам е дадено колко побира кутията без турбината. Аз карах с 3 литра и турбината зацепваше след половни час и като форсирам се чува удър и тръгва рязко. Налива се докато прелее на запален мотор. Джемини 4 мисля, че е доста добър сервиз, само масло са ми доливали (останалите литър и половина до 4.5л мисля че беше), но останах с добри впечатления. По Сливница като минете околовръстното и гледате вляво малко по-навътре е но се вижда лесно.
318 автоматик ще е много приятна кола, но със сигурност и много бавна.
318 автоматик ще е много приятна кола, но със сигурност и много бавна.
We love you Ronnie!
Re: Въпрос за автоматик 318i 95г
за вси4ките отговора е ясен -не прави компромис.ина4е механи4ната 4аст на автомата е по-проста от ра4нитеstanislaf написа:Въпроса ми е към колегите с автоматиците.Тъй като скоро мисля да сменям маслото на скоростната кутия ме мъчат няколко неща:
7 мнения
• Страница 1 от 1