Питане за е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Питане за е36

Мнение от shengi » 17 Сеп 2007, 1:45

Здравейте. От скоро съм в форума и собственик на не толкова хубаво бмв но си е бмв :) Изчетох почти цялата тема за е36, колата е 318i m40 ;( но никаде не видях това което ме интересува. Скоро си занулих oil service и inspection /Че цял месец нямах време :Р / и днес ми направи впечатление, че има нещо като часовниче над зелените лампички /колкото една лампичка но кръгло/ над тях и свети докато и те светят. То за какво е някой знае ли ? ... или има нещо нередно ? Благодаря предварително. Хубаво форумче сте спретнали има доста изчерпателна информация тука ... ама както и да е:)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 17 Сеп 2007, 1:47

Това часовниче светва на определени километри,зададени в компютъра на колата и е нещо като reminder да заведеш колата на профилактичен преглед..то също се занулява,но щом е светнало..направи един такъв преглед,пък дори да не е в оторизирания сервиз ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от shengi » 17 Сеп 2007, 1:51

Благодаря за бързия отзив мислех, че само аз не спя по това време :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Питане за е36

Мнение от ивчо3 » 17 Сеп 2007, 9:31

shengi написа:Здравейте. От скоро съм в форума и собственик на не толкова хубаво бмв но си е бмв :) Изчетох почти цялата тема за е36, колата е 318i m40 ;( но никаде не видях това което ме интересува. Скоро си занулих oil service и inspection /Че цял месец нямах време :Р / и днес ми направи впечатление, че има нещо като часовниче над зелените лампички /колкото една лампичка но кръгло/ над тях и свети докато и те светят. То за какво е някой знае ли ? ... или има нещо нередно ? Благодаря предварително. Хубаво форумче сте спретнали има доста изчерпателна информация тука ... ама както и да е:)

Този часовник показва времето между техническите прегледи. Когато светне на таблото, означава, че автомобила трябва да мине на технически преглед. Занулява се също, както и ойл сървиса със специален преходник, на който има 2 копчета за зануляване- едното за инспекшъна и другото за ойл сървиса. Принципно можеш да караш и без зануляване на инспекшъна, но е желателно да бъде занулен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 17 Сеп 2007, 10:28

На мен такова чудо не ми е светкало,знаех че ми е добра колицата ама сега вече се убедих,нямам нужда от сервизи явно :++ :++

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 17 Сеп 2007, 10:56

Относно сервизните индикации които се появяват те са 4

Oil Service
Inspection I
Inspection II
Time Intervals

Първите 3 зависят от изминатите километри докато последното зависи от изминало време без да е от значение дали колата е карана или не.
За първите 3 светва надписа INSPECTION а за последното - часовничето.

Ако интервалите се ресетват с "мост" а не с прибор много е вероятно дори "инспекшъна" да е нулиран таймера да не е и за това е добре от време на време да се нулира с прибор.

За всяка си има Maintenance Program (програма за поддръжка) която включва:
-проверки
-нови части (смяна)
-тест на топъл двигател
-тест на пътя
-препоръчвани от дилъра (различни за различните страни и условия)

Подробна информация какво включва всяка програма може да се намери в BMW 3 Series Service Manual издание на Bentley Publishers

ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от shengi » 17 Сеп 2007, 12:45

tsb_bg благодаря за отговора както и на другите :)

Назад към E36