заключване на резервоар
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
leo^^ написа:Колега, свали машинката на резервоара и с уред за измерване на напрежение измери на буксата която е за тази машинка дали като я заключваш с дистанционното и се подават 12V. Ако ги няма значи проблема не е в машинката.И при мен е същото и мисля да свържа машинката на разервоара към тази на багажника с нови кабели
Няма ги 12те V да. Обаче проблема не е и в кабелите, тъй като все пак има вариант в който се отключва и заключва (поне при мен де).
Най-вероятно е това:
zBoost написа:Незаключването на резервоара се дължи на това, че 99% от маисторите, които поставят аларми не се занимават с това да се върже алармата директно към комфорт модула (защото е по-трудно ест), ами я връзват така, че заключваш отвътре през ония пишки на вратите. От там обаче не се заключва резервоара умишлено.
...
Когато оставям колата за повечко си заключвам от ключа и после алармата. Свиква се Twisted Evil
но каквото и да е май и аз ще свикна да я заключвам от ключа когато трябва

Да проблема не е в кабелите, но ако се свърже машинката на резервоара към тази на багажника (защото е най-близо и на която постъпват 12V при заключване) и на нея ще постъпват 12-те волта и следователно ще заключва. Аз мисля така да направя, иначе трябва да се проследи как е свързана алармата и евентуално да се преправи.Ако някой се е справил по друг начин моля да помага!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
///MapTo написа:t0sh написа:това при теб има вероятност да значи че алармата ти е вързана по най-избушения начин с прекъснати кабели, вместо през комфорт модула/централното......
бате как не се сетих,че тея русите от BMW като са ми зглобявали колата са сложили оригиналната аларма по тоя некадърен начин..ех значи,как съм се преебал![]()
![]()
добре,че се е научила поне да ми вдига прозорците и да затваря люка..![]()
Между другото разбрах, че и мойта аларма е от оригиналните. Дистанционото ми е същото като твойто, черно с 2 бутона червен и сив, само че явно емблемката се е изтъркала на bmw и отначало незнаех, но после прочетох някъде, че оригиналната била Serpi Star. А на другото дистанционо има S и звезда, погледнах книжката от италия и видях, че е Serpi Star и вътре картинките са с e36.
Въпреки това, алармата не заключва резервоара, така че тая ирония дето си я вложил може да се окаже вярна или самия модел е такъв незнам

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Искам само да обърна внимание, че проблема не е само при заключване с алармата. Резервоара остава отключен и при използване на някоя от ключалките на вратите но се заключва ако се заключи колата през багажника (това пък е показател, че няма проблем с машинка или кабели). Това не знам дали може да се получи от неграмотно поставена аларма. Още повече, че при мен алармата изобщо не управлява централното.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
martoto написа:Искам само да обърна внимание, че проблема не е само при заключване с алармата. Резервоара остава отключен и при използване на някоя от ключалките на вратите но се заключва ако се заключи колата през багажника (това пък е показател, че няма проблем с машинка или кабели). Това не знам дали може да се получи от неграмотно поставена аларма. Още повече, че при мен алармата изобщо не управлява централното.
Братле, ти по-противоречиво мнение не можа ли да напишеш? Как така хем алармата ти не управлява централното, хем имаш проблем само при заключване с алармата?

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
turbo написа:...
Не можах да разбера къде видя да съм написал, че аз имам проблем при заключване с алармата. По скоро post-а ми беше в контекста и на колегите със същият проблем, които имат вързани аларми към централното. Всъщност исках да кажа че проблема е в централното, а не в управлението на алармата, защото аз си отключвам и заключвам колата само с ключ. И пак пояснявам, ако заключа през ключалката на някоя от вратите резервоара остава отключен, а ако е през багажника - заключва се. И това наистина е често срещан проблем, сигурен съм, че има нещо специфично като причина.

- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
И аз имах проблем с тая машинка,но си беше от нея
Свалих я и я разкапсуловах,малко раздвижване,смазка и готовооо
сега си се заключва екстра 

- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
Ами не се сваля отвън,а от вътре.Трябва да махнеш кората отвътре и ще видиш машинката,държи се на 2 болчета
,успех!

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
zBoost написа:Въпреки това, алармата не заключва резервоара, така че тая ирония дето си я вложил може да се окаже вярна или самия модел е такъв незнам
Аз визирах,че именно ако заключвам с ключа,не ми заключва резервоара..а с алармата всичко си се заключва

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2