Меша Маслото с Антифриза!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Меша Маслото с Антифриза!

Мнение от lordofthedance » 15 Сеп 2007, 0:52

мотора е м40б18.от нколко дни забелязах,че антифриза е станал мътен и по гъст.явно е започнало да меша масло.казаха ми,че трябва да се смени някаква гарнитура и че най-вероятно там е проблема.някой може ли да ми каже колко ще ми струва това и дали може някой от форума да извърши тази интервенция ест с/у заплащане.а ако не се намери никой поне ми кажете като ида в магазина за каква точно гарнитура да питам :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 15 Сеп 2007, 1:33

ако си от Сф търси от форума Явор или Sonny :arrow: момчетата пипат яко-и (до ключ)
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 15 Сеп 2007, 8:41

я знам явор що ке му каже :mhihi:
Някаквата гарнитура е тая на главата , дано само с нея се раминеш
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Обрешков » 15 Сеп 2007, 11:39

Гарнитура на главата приятел - по лекия вариант, по тежкия пукнатина между маслена и водна магистрала. Но според мене е първия вариант, дано да имаш късмет.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 15 Сеп 2007, 12:00

Обрешков написа:Гарнитура на главата приятел - по лекия вариант, по тежкия пукнатина между маслена и водна магистрала. Но според мене е първия вариант, дано да имаш късмет.

Според мен си е баш втория вариант, дано греша, но рядко е само гарнитурата :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от svilendotorg » 15 Сеп 2007, 12:14

при мен вкарваше газове в антифриза, и аз се надявах да е само гарнитура но се оказа, че главата е пукната. а глава за М43 не намерих, и смених целият двигател...

дано при теб да е само гарнитурата на главата...
за целта трябва да се махне капака на главата, след това и самата глава, но покрай това има много много разглабяне, сам няма да се справиш ако не си гледал преди това!!! след това се главата се разглабя и се дава за снимане за пукнатини, ако имаш късмет главата ще е здрава и се разминаваш "само" с гарнитура за 60-100 лв, шлайфане на главата - 30-40 лв, болтове на главата, нови гумички, желателно е и маслото и филтъра да се смени - 70-120 лв... отделно труд... а и щом си с М40 е желателно да смениш и ангренажния ремък, той е евтин. приготви си едно 400 лв за да го направят както трябва, но и зависи си от майстора.

Назад към E36