Странно прецъкване...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Странно прецъкване...

Мнение от Sea Eagle » 11 Сеп 2007, 22:20

:wave: Здравейте. Открих нещо, което ме човърка и малко ме притеснява. Прибирам се тази вечер с Баварията, ( не бях карал 7-8 дни) и докато шофирах, настоятелно се заслушвах в звука на двигателя М43, ( гони ме параноя или си въобразявам :mhihi: ) за щастие мъркаше нормално. Паркирам в гаража и излизайки в тишината забелязвам, някъв слаб шум от към вътрешността на таблото.
Това май-бях чувал че е нормално,(но ако някой знае и каже от какво е ще съм благодарен.) Отвън чух някакво едва доловимо равномерно прецъкване от предната долна част на колата.
Почаках 3-4мин. но не спря. Прецъква си нещо през 15-20сек. или нещо такова. Имам гадното чувство, че не си познавам Е36-тицата - Баси неприятната работа. :help:

Благодаря на всички предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 11 Сеп 2007, 22:47

Да не би като изстива нещо да се свива и да "цъка"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 11 Сеп 2007, 23:01

Ако е така какво е това ''нещо''. На мен ми звучи нещо като ел. реле. Абе прецъква съвсем тихо, на равни интервали... :dunno:...не знам

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 11 Сеп 2007, 23:12

И аз съм го забелязал това ама незнам от кво е :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 12 Сеп 2007, 1:17

Например ауспуха или разните ламаринени обшивки и изолации към купето. Те са най-горещи и изстиват най-бързо :?: :?: :?:
Като изключиш запалването не би трябвало да стига ток до релетата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Странно прецъкване...

Мнение от ивчо3 » 13 Сеп 2007, 17:24

Sea Eagle написа::wave: Здравейте. Открих нещо, което ме човърка и малко ме притеснява. Прибирам се тази вечер с Баварията, ( не бях карал 7-8 дни) и докато шофирах, настоятелно се заслушвах в звука на двигателя М43, ( гони ме параноя или си въобразявам :mhihi: ) за щастие мъркаше нормално. Паркирам в гаража и излизайки в тишината забелязвам, някъв слаб шум от към вътрешността на таблото.
Това май-бях чувал че е нормално,(но ако някой знае и каже от какво е ще съм благодарен.) Отвън чух някакво едва доловимо равномерно прецъкване от предната долна част на колата.
Почаках 3-4мин. но не спря. Прецъква си нещо през 15-20сек. или нещо такова. Имам гадното чувство, че не си познавам Е36-тицата - Баси неприятната работа. :help:

Благодаря на всички предварително.

прецъкването го има при всички баварци, които съм карал, това е нормално. При моята кола също след изключване на двигателя, откъм таблото се чува шум, наподобяващ бръмчене за около 5-10 минути. Явно е нормално

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Сеп 2007, 21:30

Ако е било ползвано моторчето на парното ,след спиране на двигателя се чува вентилаторчето в модула за управление ,а също така и затварянето на клапите от двете страни на моторчето (цъка на интервали)... :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 13 Сеп 2007, 22:55

Бях се засилил да пускам същата тема, но ме изпревари.Днес и мен ме изненада колата с едно чукване откъм таблото точно през 3сек.Все едно е някакво реле.Това е само при запален двигател и не се влияе от скороста на колата и оборотите на двигатела.Точно през 3сек.Накрая го хванах.Оказа си от клапата топло-студено.Когато е точно на границата между топло и студено започва да чука.Ако имате идея от какво е казвайте.Освен това понякога отказва въпросната клапа.

Относно прицъкването при теб, това го има при почти всички бензинови коли.AUDI 1,8T ми е цъкало най-силно.Получава се при истиването на генерацията.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 14 Сеп 2007, 15:33

Благодаря на всички за инфото. Явно това е нормално и не е опасно. Друго е да си спокоен 8) :yes: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от SIMOTKD » 14 Сеп 2007, 19:54

според мен това е от компа. чува се нещо подобно на тези старите принтери.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Сеп 2007, 20:16

SIMOTKD написа:...чува се нещо подобно на тези старите принтери.

Да, братчед, точно като матричен принтер е. При мен някой път е и като пишеща машина... на края на реда казва "дзън"...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 14 Сеп 2007, 21:41

err0r написа:
SIMOTKD написа:...чува се нещо подобно на тези старите принтери.

Да, братчед, точно като матричен принтер е. При мен някой път е и като пишеща машина... на края на реда казва "дзън"...

...а след "дзън", мести ли на нов ред като при мене :mhihi:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Сеп 2007, 1:35

Нормалните звуци след гасене обикновено идват от дигиталния климатроник - моторчето или тихо пукане от нагрятата генерация. Други работи не съм забелязвал и не би трябвало да има.

Назад към E36