за и против джиповете

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Сеп 2007, 9:53

BMW-X5 написа:...

Просто удара е бил лек, според мен. Всички помним какво се случи с шофьора, който караше същия модел Х5 и се блъсна в ремаркето на тир на Г. М. Димитров. Джипа още седи пред КАТ и е доста труден за разпознаване.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Сеп 2007, 10:01

един джип никога не може да те закара от А до В с удоволствието и спокойствието на лимузина! просто колата винаги вози по-удобно и по-меко от джипката. а по повод здравината при катастрофа -видях Ланд Крузер след удар с Жигула-беше му се изметнала целата предница и роговете беха некъде си ,а Жигулето беше много по-леко смачкано. за БМВ-джиповете нямам наблюдения...

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 14 Сеп 2007, 11:18

err0r написа:

Просто удара е бил лек, според мен. Всички помним какво се случи с шофьора, който караше същия модел Х5 и се блъсна в ремаркето на тир на Г. М. Димитров. Джипа още седи пред КАТ и е доста труден за разпознаване.

Едва ли има кола която да я вкараш с 100+ под камион и да очкаваш да ти няма нищо, ако се спасиш просто ще си бесен късметлия ! Едно е да има ПТП, друго е да се размажеш сам по неподвижен камион :confused:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 14 Сеп 2007, 11:19

err0r написа:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=172916&photo=2

за роя ли става въпрос?
то пораженията са пъ другата страна повечето(то направо лявата страна я няма :roll: )ама не ми се занимаваше да обикалям от другата страна да го снимам :uups:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Re: за и против джиповете

Мнение от Feanor » 14 Сеп 2007, 13:16

alx написа:разни случайни мисли по случката

... ми ако жената е била във някаква нормална кола?
... ми ако детето й е било на задната седалка?
... всички плюят по джиповете, ама в такива случай не бихте ли искали да сте в джип?

други случайни мисли по въпроса?

Изобщо не искам да съм в такава ситуация. Иначе джиповете си имат предимства... сигурно... ама не са за мен. Вярно, че не съм и карал такова жУвотно, вярно и че не съм семеен, ама... все пак не са за мен. :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 14 Сеп 2007, 13:38

Ами то коментираният от вас случай с камиона дава ясен отговор на въпроса ви.
Джипът има същите системи за сигурност и същите ламарини и сглобка, както и лимузината. Даже ако да не е и лимузината с по - висок клас защитно оборудване.
Обаче при катастрофа шофьорът на джипа ВИНАГИ Е НА ПО - ВИСОКО.
Както и шофьорът на камиона.
Освен това, джипът е ПО-ТЕЖЪК като цяло.
Но често е по - къс от лимузината и тя по - ефективно "убива скоростта" при сблъсък.
Това дава естествено преимущество при сблъсък на джипа. Като иманентни характеристики може и да не е по - добър, но като цяло поставя шофьора в по - изгодна ситуация.

При дълъг път с джип ви е необходима или присадка за гърба и задника, или шофьор. Даже и най - луксозните и тези с динамично окачване нямат равната возия на лимузината.
Джипът винаги има по - дълъг спирачен път, даже и от коли с горе долу неговата тежест.
Динамичните му характеристики са по - слаби.
Харчът и вредните му емисии са доста... неприемливи. Разбира се, зависят от класа му.
Има висока проходимост, което го прави малко по - сигурен за нашите пътища, от които само магистралата малко прилича на път.

Извод според мен:
Ако сравнявате коли, лимузината винаги е над джипа. Няма място за сравнение.
Но, така да я наречем, по иманентна сигурност джипът дава някои предимства.
Според мен обаче бъдещето не е на джиповете. Не могат да виреят тие чудовища в среда със страшни задръствания, много автомобили и теснотия и екологични норми. Даже ми е чудно защо така ги засилват в дългосрочен план.

Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 14 Сеп 2007, 16:30

Аз залагам на джиповете, карал съм Туеарег и мога да кажа, че едва ли ще се уморя по пътя от тука до Бургас ;) Това за комфорта и возията, според мен не отстъпват на лимузините. А предимството да имаш по-добра гледка "отвисоко" спрямо градския трафик е супер. И последно - при всички случай при катастрофа с лека кола - твоето тяло е по-високо разположено спрямо водача на леката кола :arrow:
21/02/08...speechless

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 14 Сеп 2007, 17:03

NStorm написа:Аз залагам на джиповете, карал съм Туеарег и мога да кажа, че едва ли ще се уморя по пътя от тука до Бургас ;) Това за комфорта и возията, според мен не отстъпват на лимузините. А предимството да имаш по-добра гледка "отвисоко" спрямо градския трафик е супер. И последно - при всички случай при катастрофа с лека кола - твоето тяло е по-високо разположено спрямо водача на леката кола :arrow:

От тук, където и да е това, до Бургас не е голям път.
Някои хора ползват джиповете си за междустранни пътувания :)
И всъщност повечето, които купуват кола за 100+ хиляди лева имат предвид именно здраво каране.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Сеп 2007, 17:23

D3BEP написа:...

мисля че много точно си го написал. единственото с което не съм съгласен е возията... карал съм расови "спортни" джипове на дълги растояния (2000-3000км) и във тях всъщност пътя се усеща по-малко от колкото във разни расови коли... да не говориме че умората също е значително по-малко щото като гледаш от високо не се напрягаш толкова което за 2000 км си дава отражение...

за мене най-важното като съм във возилото със двете си деца е не дай си боже ако стане нещо- да съм по-тежкия и да съм отгоре... знам че звучи много дивашко и некоректно политически но...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 14 Сеп 2007, 18:04

Твърдо против джипа. Към сегашният ми начин на живот предпочитам купенцето, а не огромна кутия, която ще използвам веднъж, когато си купувам пералня. Евентуално. Пък и никога не излизам от пътя. Подобна категория е за геодезисти и фермери, които не излизат от калта. Ако не беше подобна данъчната политика на България (приспадането на ДДС-то), едва ли "джиповете" щяха да са толкова актуални, не мислите ли? Ненужни разходи за масла, гуми, разход на гориво, примирение със слабата динамика в сравнение с кола от същата ценова категория и т.н. Има изключение, но това потвърждава правилото.
Всички дават "+" на джипката по сигурност. Само че с джип се закъсва така, както с нищо друго - справка имаше една снимка на едно Паджеро на морският бряг, дърпано от Беларус - а. По същата логика ако засилиш със 100 км/ч и 2,5 т. се хлъзне на някои завои, всичко е въпрос на късмет да оцелееш.
Пък дали ще се блъснеш с Корса или Х5 челно в камион си е въпрос на късмет. Повод за размисъл много, но въпреки всичко въпросът е до късмет.
Селото се оказа точно във града

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Сеп 2007, 18:41

аз от скоро карам един малък джип и направо съм очарован
няма затворени улици - с дупки и неравности, хората се стремят да грешат по-малко, все пак мисля,че осъзнават риска при сблъсък :mhihi:
винаги ще намеря място за паркиране - бордюри и други неравности където нормалните коли не могат да паркират са добре дошли. Позицията на шофьора е страхотна, не съм предполагал, че пътищата може да изглеждат по този начин.
Като цяло обаче съм съгласен с мнението, че става за къси разстояния. Може би защото не е някой супер голям и луксозен джип, но за дълги разстояния предпочитам бмв-то. Динамичните характеристики също са по слаби за кола със същите к.с., подръжката предполагам също ще е по-скъпа

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Сеп 2007, 18:50

rtzankov написа:
err0r написа:

Едва ли има кола която да я вкараш с 100+ под камион и да очкаваш да ти няма нищо, ако се спасиш просто ще си бесен късметлия ! Едно е да има ПТП, друго е да се размажеш сам по неподвижен камион :confused:

В линка към форума, дето Тошко Х5 е дал, авторът на темата обяснява как Форд Таурус се забил в него, докато той карал джипа си с поне 80 мили в час.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 14 Сеп 2007, 20:17

D3BEP написа:...

Това "тук" е София, до Бургас има една "магистрала" и един любим на всички участък Ст.загора - Карнобат ;) ... не са хиляди километри, но пак ще се поумори човек да го кара наведнъж без почивка. А да гледаш отгоре, както вече се каза тук, си е по-приятно :yes:
21/02/08...speechless

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Сеп 2007, 21:57

след катастрофата с 7-мака съм твърдо за лимузината
хората вече са казали защо и как - няма да повтарям че и без тва излизам да :drink: :drink: :drink: :drink:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 15 Сеп 2007, 19:08

Не съм карал джип,но определено не виждам предимства най-вече в градски условия.
Голямо забавление е да гледам как някои руси девойки се опитват да карат Х3-5ици :mhihi:
Иначе в областа на сигурността,един джип има големи предимства пред повечето масови автомобили ,включително и лимузините от най-висок клас.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата