Центровка газорапределение ТДС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325d LCI
Центровка газорапределение ТДС
Знае ли някой как се прави центровката на газорапределението на малкия тдс 318, има ли белези някаде???
- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
Много съм ти благодарен колега но имам друг въпрос на маховика има много дупки коя от всичките е ?? как да я открия.
няма смисъл да го блокираш , като са на 1 и 4ти цилиндър в горна мъртва точка буталата , закачаш веригата със тая различната бримка върху белега на зъбното и отдолу ти е това .
П.С.1 май бъркаш дупките
тая за блокиране на маховика май е при стартера някаде, аз никога не я гледам че е завряна некаде си, на шайбата за ремъка има белег и на капака за ГМТ ..
П.С.2 разпределителния вал . така на снимката не личи много , при добро желание може да го объркаш , четристен е , гърбиците на 1ви цилиндър трябва да са нагоре
П.С.3 ЗНАЕМЕ ЛИ КАКВО ПРАВИМЕ

П.С.1 май бъркаш дупките

П.С.2 разпределителния вал . така на снимката не личи много , при добро желание може да го объркаш , четристен е , гърбиците на 1ви цилиндър трябва да са нагоре
П.С.3 ЗНАЕМЕ ЛИ КАКВО ПРАВИМЕ

- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
Понеже вече сложих главата не мога да видя кога 1-ти и 4-ти са в горна мъртва точка а този белег на шайбата на ремъка е далече от истината за горна мъртва точка когато сменях верига я направих по него и счупи клапан 

е бате аз и да съм сигорен във всичко пак си я вътря с тресчотката 2 оборота на ръка преди да почне да се пали колата. Ти да беше оставил буталата горе на 1 и 4ти, гърбиците на 1ви на горе и те белезите на зъбните щяха да ти дойдат като на картинката . веригите си имат по 2 по светли бримки който се слагат на белезите на зъбните и готово. Значи нямаш проблем по принцип , само малко трябва да си поиграеш да нагласиш валовете.

- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
Въртях я клапаните не закачаха карах я един месец и счупи клапан белезите на веригата са точно както на картинката просто трябва да докарам коляновия вал в горна мъртва точка но не става по този белег на шайбата а тази дупка в маховика просто все едно няма такава за гърбиците знам че трябва да са в колебливо положение 

- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
Поне все пак да кажа как я направих ако някой случайно му се случи и на него, по най лесния начин отвивате дюзата на 1-ви цилиндър със нещо тънко бъркате въртите коляновия вал докато стигне горна мъртва точка биете си един белег на капака на веригата и сте готови.
- BMW Sliven
- Потребител
-
10 мнения
• Страница 1 от 1