Помощ спешно...Рецензия...
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Помощ спешно...Рецензия...
Трябва ми до края на деня или най-късно до утре да знам как се прави рецензия... Някакъв ''шаблон'' или нещо такова ако имате под ръка ще е идеално...
Мерси...
Мерси...
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
WilliamsF1Team написа:герагогиката

п.с. Марто сори за спама
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Е там е работата, че никой не знае нищо по тоя въпрос...
А някой може ли да даде нещо като план "Как се пише рецензия в три лесни стъпки..."

А някой може ли да даде нещо като план "Как се пише рецензия в три лесни стъпки..."

- Новини
-
WilliamsF1Team написа:Е там е работата, че никой не знае нищо по тоя въпрос...![]()
Човече, ти направо ни прати в трета глуха.
Пробва ли в сайтовете от типа на referati.com? Там има доста материали, има търсачка, както и форум.
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
!!Asen_X написа:WilliamsF1Team написа:Е там е работата, че никой не знае нищо по тоя въпрос...![]()
Човече, ти направо ни прати в трета глуха.
Пробва ли в сайтовете от типа на referati.com? Там има доста материали, има търсачка, както и форум.
Обаждах се на професори, ректори ама никой не знае братче...

- Новини
-
Ако си окей с англииския, пробвай в Гугъла поне да намериш някакво ръководство за рецензия.
Преди време работех в печатно ИТ издание и пишех рецензии за различни софтуерни продукти, но никога не ми се е налагало да чета някакво ръководство
В общи линии изобщо не мога да стопля какво точно трябва да стане. Материала или рецензията му ти е проблем? Ако е самия материал - няма с какво да ти помогнем. Ако е рецензията - просто прочети някоя статия за представяне на нещо из нета, състави план и после по него действай.
Преди време работех в печатно ИТ издание и пишех рецензии за различни софтуерни продукти, но никога не ми се е налагало да чета някакво ръководство

В общи линии изобщо не мога да стопля какво точно трябва да стане. Материала или рецензията му ти е проблем? Ако е самия материал - няма с какво да ти помогнем. Ако е рецензията - просто прочети някоя статия за представяне на нещо из нета, състави план и после по него действай.
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Това и направих. Отказах се да търся какъвто и да е материял където и да е и сега съм свалил едни примерни рецензии и ги гледам, но докога ще си играя, никой не знае... 

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
!!Asen_X написа:WilliamsF1Team написа:Това и направих. Отказах се да търся какъвто и да е материял където и да е и сега съм свалил едни примерни рецензии и ги гледам, но докога ще си играя, никой не знае...
Дано успееш навреме
Успях...
Малко не съм спал ама карай...
Може да заключвате...

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
С малк озакъснение...
Рецензия, човек. Ако можех да го опиша с други думи, бих го кръстил "лична оценка"... Как да ти се дадат критерии за лична оценка на нещо, което даже не познаваме. Герагогика
Сигурно някаква геронтофилия
Майтап да става.
Понеже оценката е нанаучен труд, бих ти препоръчал следната методика:
1. Да прочетеш труда естествено.
2. Кратко резюме.
3. Оценка доколко трудът отговаря на темата като цяло. С какви други трудове си схожда.
4. Анализ и коментар върху основните му структурни единици - глави, раздели или каквото е там. Какви задачи изпълняват в труда. Успяват ли да изпълнят посочените задачи. Правилно ли са зададени, достатъчни ли са и т.н.
5. Обобщена оценка. Каква е реалната значимост на труда. Обществената му приложимост. Върху какви групи би бил ефективен и върху какви не. Едностранно ли е разгледан проблема или многостранно. Тенденциозни ли са проведените опити, практически приложения и т.н. или са общоприложими. Ккаво липсва в труда и следва да се добави. Какви бъдещи насоки за доразвиването му виждаш ти.
Има ли взаимствани части, ка кго позиционираш спрямо други трудове.
6. Крайна оценка в някакви конкретни параметри.
Нещо такова.
Рецензия, човек. Ако можех да го опиша с други думи, бих го кръстил "лична оценка"... Как да ти се дадат критерии за лична оценка на нещо, което даже не познаваме. Герагогика

Понеже оценката е нанаучен труд, бих ти препоръчал следната методика:
1. Да прочетеш труда естествено.
2. Кратко резюме.
3. Оценка доколко трудът отговаря на темата като цяло. С какви други трудове си схожда.
4. Анализ и коментар върху основните му структурни единици - глави, раздели или каквото е там. Какви задачи изпълняват в труда. Успяват ли да изпълнят посочените задачи. Правилно ли са зададени, достатъчни ли са и т.н.
5. Обобщена оценка. Каква е реалната значимост на труда. Обществената му приложимост. Върху какви групи би бил ефективен и върху какви не. Едностранно ли е разгледан проблема или многостранно. Тенденциозни ли са проведените опити, практически приложения и т.н. или са общоприложими. Ккаво липсва в труда и следва да се добави. Какви бъдещи насоки за доразвиването му виждаш ти.
Има ли взаимствани части, ка кго позиционираш спрямо други трудове.
6. Крайна оценка в някакви конкретни параметри.
Нещо такова.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2