e46 колони
Модератор: Icco
7 мнения
• Страница 1 от 1
e46 колони
Здравейте , знам че е изписано много точно за този модел , но от това което търсих и четох във форума не ми стана много ясно.
Значи с е46 комби съм с навигация 16:9 + касетка
, звука в колата е под всяка критика.
-Въпроса ми е какви колони да взема за отпред които да са оптимален вариант и да паснат без особени корекции на корите на вратата и да свирят добре.
-За отзад също ще ми трябва нещо , но дали ще стане само ако се сменят оригиналните колони с по мощни или ще трябва да се слага и субуфер.
На път съм да слагам чейнджър или двд , ясно ми е че усилвателя който евграден в кастофона на нави-то не става , за целта ще ми е нужен и усилвател , но как ще бъде вързан към системата като нямам букси чинч.
В авител ми обявиха скромната сума от 1700 за колони усилвател и субуфер
, там ми показаха усилвател, в който се включват кабелите на колоните и факти4ески усилва звука , но след моя плеар( ако нема чинчове както съм аз).
Дайте ми малко инфо кво да взема като се има предвид че няма да правя дискотека в колата , а просто да ъпгрейрна малко така 4е да има един сностен саунд
Значи с е46 комби съм с навигация 16:9 + касетка

-Въпроса ми е какви колони да взема за отпред които да са оптимален вариант и да паснат без особени корекции на корите на вратата и да свирят добре.
-За отзад също ще ми трябва нещо , но дали ще стане само ако се сменят оригиналните колони с по мощни или ще трябва да се слага и субуфер.
На път съм да слагам чейнджър или двд , ясно ми е че усилвателя който евграден в кастофона на нави-то не става , за целта ще ми е нужен и усилвател , но как ще бъде вързан към системата като нямам букси чинч.
В авител ми обявиха скромната сума от 1700 за колони усилвател и субуфер

Дайте ми малко инфо кво да взема като се има предвид че няма да правя дискотека в колата , а просто да ъпгрейрна малко така 4е да има един сностен саунд

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
зависи какво имаш впредвид под свири ...
за мен ако искаш качество някво трябва малко се преработи ...
иначе едни херцове на мястото на оригиналните ще те оправят ... в този клас няма голямо значение според мен
прати едно лично на газара (модератор е в е90/е60/е87) да ти даде инфо за оригиналния усилвател. той си беше направил музиката през него в е46цата му едно време
успех
за мен ако искаш качество някво трябва малко се преработи ...
иначе едни херцове на мястото на оригиналните ще те оправят ... в този клас няма голямо значение според мен
прати едно лично на газара (модератор е в е90/е60/е87) да ти даде инфо за оригиналния усилвател. той си беше направил музиката през него в е46цата му едно време
успех
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
Вчера ходих в една фирма за аудио и ми казаха че дори и да смена колоните отпред ефекта ще е минимален , защото няма обем . Каза ми че ако сложа само една активна туба отзад нещата доста ще се променят, без да сменям колони . Кажете ми прави ли са ? И тези активни туби струват ли си ?
И той ми каза че ще я връзват за оригиналния усилватеел отзад.
И той ми каза че ще я връзват за оригиналния усилватеел отзад.

Според мен сложи Focal 130 A1, ако си тарикат Focal 130 V1. Първите са около 230лв, вторите са около 300лв. Обема във вратите ти е около 5-7литра, облепи цялата си врата от вътре с битумна лента ( по-евтин вариант не знам, а качеството е завидно ). Може да напълниш врата с вата, която изкуственно ще повдигне обема, не с много но с достатъчно за един 13см спикър.
Активния суб ( туба има за бензин, вода, масло и какво ли още не, но не за музика ), е просто суб с вграден усилвател. В повечето случаи са уникални пръчки, когато става въпрос за кар аудио.
Не съм сигорен, че всяка една е46-ца има вграден усилвател, но подозирам, че при наличието на навигаци и др екстри имаш и усилвател.
Не знам в кой аудиосервиз си ходил, но според мен тея са били пълни чукове.
Активния суб ( туба има за бензин, вода, масло и какво ли още не, но не за музика ), е просто суб с вграден усилвател. В повечето случаи са уникални пръчки, когато става въпрос за кар аудио.
Не съм сигорен, че всяка една е46-ца има вграден усилвател, но подозирам, че при наличието на навигаци и др екстри имаш и усилвател.
Не знам в кой аудиосервиз си ходил, но според мен тея са били пълни чукове.
- skp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535D 2012
Ако смениш само говорителите ефекта наистина ще е минимален. Някои Е46 с нави имат и фабричен усилвател. Лесно се познава дали имаш (без разглабяне) - ако на предните врати имаш 3 отделни говорителя почти сигурно си с усилвател. При седана се намира отзад в багажника в дясно под кората. Ако на предните врати си само с два говорителя (пищялка горе до джама и 13-ка долу ниско) - 100% нямаш фабричен усилвател.
Най-лесно ще е да смениш говорителите на първо време и да видиш какъв ще ефекта. Така или иначе по какъвто и път да тръгнеш за ъпгрейд, е добре да смениш оригиналните говорители щото те не са кой знае какво.
Най-лесно ще е да смениш говорителите на първо време и да видиш какъв ще ефекта. Така или иначе по какъвто и път да тръгнеш за ъпгрейд, е добре да смениш оригиналните говорители щото те не са кой знае какво.
7 мнения
• Страница 1 от 1