заключване на резервоар
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
заключване на резервоар
Колата е с централно.
Оказа се обаче, че резервоарът се заключва единствено ако заключа през ключалката на багажника! А иначе се отключва отвсякъде.
Нормално ли е това, защото на мен ми се струва леко странно
Оказа се обаче, че резервоарът се заключва единствено ако заключа през ключалката на багажника! А иначе се отключва отвсякъде.

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
машинката заяжда..
и при мен когато заключвам с ключа,независимо от коя врата резето на резервоара не щраква,но с алармата няма ядове..свали я,почисти я и опитай пак,ако не стане-друга ключалка(при мен това реши проблема)
и при мен когато заключвам с ключа,независимо от коя врата резето на резервоара не щраква,но с алармата няма ядове..свали я,почисти я и опитай пак,ако не стане-друга ключалка(при мен това реши проблема)

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Добре дошъл в отбора
И моята е така и не е нормално. Но още не съм се занимавал с тоя проблем. Някой беше споменал че във вратите има по два прекъсвача за да се усеща централното дали заключваш през ключалката или от бутона (от вътре), като във втория случай умишлено се оставя отключен резервоара. Та ако това е вярно и ако не работи отчитането в ключалката би се получило точно този симптом. Още повече че при мен не работят и другите функции на заключването с ключа - например затварянето на прозорците. Ама това е само едно голямо предположение все още.

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
///MapTo написа:машинката заяжда..
това при теб има вероятност да значи че алармата ти е вързана по най-избушения начин с прекъснати кабели, вместо през комфорт модула/централното...
при мен беше подобно когато бързах заради каското, и правеше странни неща допреди да сложа нова в културен сервиз. не питай как беше вързано през просото всичко...
- ///MapTo
-
-
t0sh написа:това при теб има вероятност да значи че алармата ти е вързана по най-избушения начин с прекъснати кабели, вместо през комфорт модула/централното......
бате как не се сетих,че тея русите от BMW като са ми зглобявали колата са сложили оригиналната аларма по тоя некадърен начин..ех значи,как съм се преебал

добре,че се е научила поне да ми вдига прозорците и да затваря люка..

///MapTo написа:t0sh написа:това при теб има вероятност да значи че алармата ти е вързана по най-избушения начин с прекъснати кабели, вместо през комфорт модула/централното......
бате как не се сетих,че тея русите от BMW като са ми зглобявали колата са сложили оригиналната аларма по тоя некадърен начин..ех значи,как съм се преебал![]()
![]()
добре,че се е научила поне да ми вдига прозорците и да затваря люка..![]()
Абе аз да питам нещо.Мойта аларма си си е заводска на ключа ,ама нещо не се е научила да затвара капандурата и джамовете.От къде може да е проблема?

Re: заключване на резервоар
boro написа:Колата е с централно.
Определено не трябва да е така. Резервоара се заключва при заключване от която и да е от външните ключалки с ключ или аларма свързана (правилно) към "комфорт-модуола. Не се заключва ако вратите се заключат отвътре с бутоните.
Виж къде е вързана алармата
- ///MapTo
-
-
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Това е много срещан проблем и се дължи на каруцарско поставените допълнително аларми. Има и други теми и там си пише използвайте я тази търсачка, много е ценна.
Незаключването на резервоара се дължи на това, че 99% от маисторите, които поставят аларми не се занимават с това да се върже алармата директно към комфорт модула (защото е по-трудно ест), ами я връзват така, че заключваш отвътре през ония пишки на вратите. От там обаче не се заключва резервоара умишлено. И мойта аларма е така, въпреки че е от Италия, поне вдига стъклата
Иначе за стъклата ви трябва комфорт модул, който ги вдига. Можете да проверите дали го имате като задържите ключа в позиция на заключване.
Когато оставям колата за повечко си заключвам от ключа и после алармата. Свиква се
Незаключването на резервоара се дължи на това, че 99% от маисторите, които поставят аларми не се занимават с това да се върже алармата директно към комфорт модула (защото е по-трудно ест), ами я връзват така, че заключваш отвътре през ония пишки на вратите. От там обаче не се заключва резервоара умишлено. И мойта аларма е така, въпреки че е от Италия, поне вдига стъклата

Иначе за стъклата ви трябва комфорт модул, който ги вдига. Можете да проверите дали го имате като задържите ключа в позиция на заключване.
Когато оставям колата за повечко си заключвам от ключа и после алармата. Свиква се

Последна промяна b00st на 11 Сеп 2007, 20:18, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ///MapTo
-
-
zBoost написа: Можете да проверите дали го имате като задържите ключа в позиция на заключване.
Тук не съм съгласен...при мен тая опция с ключа я няма,имам си комфорт модул и ми се вдигат от оригиналната аларма

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
GVT написа:Абе аз да питам нещо.Мойта аларма си си е заводска на ключа ,ама нещо не се е научила да затвара капандурата и джамовете.От къде може да е проблема?
Я пробвай при свалени стъкла, когато включваш алармата да задържиш копчето за заключване, докато си в обхват на колата де. Може да пробваш същата хватка и при заключването да видиш какво ще стане.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
Колега, свали машинката на резервоара и с уред за измерване на напрежение измери на буксата която е за тази машинка дали като я заключваш с дистанционното и се подават 12V. Ако ги няма значи проблема не е в машинката.И при мен е същото и мисля да свържа машинката на разервоара към тази на багажника с нови кабели
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2