Проблем с парното и климатика...Проблема ОТСТРАНЕН

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

re

Мнение от mafffff » 10 Сеп 2007, 10:07

не мога да се съглася с теб колега понеже миналата зима топлото си духаше през средната конзола и през краката и през вратите .. а сега духа само на краката и то много силно ...и само на краката

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

Мнение от BAWARISCHE » 10 Сеп 2007, 15:02

дам. при мен е абсолютно са6тото.само в краката.дори не духа и от страни4ните духалки детоса на вратите.а преди духа6е отвсякаде до ри и от централните/ако е от зна4ение имам вратка на централните за регулиране за топло и студено/.и затва се 4уда да не би да са прецакани тези мотор4ета за клапите и да не насо4ват хубаво.де да знам... :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iv444o » 10 Сеп 2007, 16:34

И аз да споделя пресно впечатление!
И при мен е по същия начин, колата ми е с климатик и врътки!
Когато му задам макс.(28 гр. мисля) и е на режим "Ауто", струята не излиза от централната конзола! Веднага щом намаля граусите (24 например) почва да духа и от централната конзола.
Та мисля че е нормално, тъй като си спомнете при по-старите коли, колко е неприятно горещия въздух да ти бие направо в лицето :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

Мнение от BAWARISCHE » 10 Сеп 2007, 17:30

да така е/моита ес ел.клапи/но е интересно 4е когато духа топло и
като преместя веднага на студено или включа климатик през централните духалки запо4ва да духа яко студено и както ти казва6 да духа в лицето но тогава мойе да си настрои6 откаде да духа а при топло не е така

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iv444o » 10 Сеп 2007, 22:58

Моето лично мнение е, че това едва ли е някаква повреда.
Аз поне моето парно няма да го барам, тъй като при максимални градуси, след 10-15 мин. каране, вътре става баня независимо, че не духа през централната конзола.
И все пак не е лошо преди зимата да се направи лека профилактика и да се погледне дали всичко функционира нормално.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: re

Мнение от zvetiko » 11 Сеп 2007, 11:39

mafffff написа:не мога да се съглася с теб колега понеже миналата зима топлото си духаше през средната конзола и през краката и през вратите .. а сега духа само на краката и то много силно ...и само на краката

Върху врътките за температурата има
сектор със сини чертички-тогава духа само през отворите за студен въздух(средна конзола и вратите)
сектор без чертички-духа през отворите и за студено и за топло
сектор с червени чертички-духа само през отворите за топъл въздух(при краката,пред стъклото и от страни на таблото) .

Предишна

Назад към E34