за разхода
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Sharo написа:аве аз па от първия път открих това при нанесена само дума разход
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=54684&
както и да е темата не е за търсячката ...
но все пак неможе да отречеш, че това е тема, която е разисквана поне по 10 пъти във всеки подфорум
Повече.
Повече пъти.
Виж обаче темата, колко харчи 318.
Не всички 36-ци са 318-ки обаче

Иначе, и аз ако взема да се ровя, ще намеря точната тема. Въпросът е дали си струва и дали описва точно моят случай.
Предлагам да направим важна тема за е36:
За кой модел колко и какво масло за скорости, за диф, за двигател.
За кой модел колко горе долу и как харчи градско/извънградско и какви са допустимите стойности
Колко масло е допустимо да изгори за 10 000 км.
И каквото се сетите още. Според мен това е решението и повечето такива неща ги пише във всякак книжка на БМВ. Има го и в книжките във важните теми горе, но явно е добре да го има в отделна тема, да кажем "обслужване на бмв е36". Оттам нататък всеки въпрос от общ характер по темата се заключва, дава се линк към темата и готово.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Това е хубава идея,но пак ще има разногласия.Ако напиша,че 320
харчи 13 в София,ще излезе колегата t0sh примерно и ще каже,че неговата
харчи 11.И после се почва спор.
Иначе тази обща информация е дъвкана сигурно в 100 теми,но хората
предпочитат да я получат наготово и не си дават никакъв зор.Дори
не прочитат важните теми горе,където има решени основните проблеми.
Та ако се наеме някой да синтезира тази информация по предварително
съставени критерии(модел,двигател,разход,основни проблеми и т.н),
ще е добре.Просто аз в момента не разполагам с необходимото време.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Според мен проблема с разхода е следния: е36 си е тежко купе и 1.6 е слаб двигател за него
за да върви колата нормално се дава повече гас от колкото да речем при 2.0 кубика.Мисля, че тежестта на купето и мощността на двигателя са в пряка връзка с разхода на гориво.

- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Моята 316ка хар4и градско 12-13,а извънградско 6.5-7 на 100.Заси4ането го правя от пълен до пълен резервоар и мисля(ли4но мнение)4е това си един много добър разход за такъв тип кола
- fagorta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318tds Compact
- Мечтае да кара: BMW i3/ BMW X1
- Детайли за колата: В процес на стягане...!
Формулата е БМВ
Моята е 318 ти Контакт
И ми харчи 10.09 смесено..!(казавам Смесено защото,от скоро сам Перникчанин
и си позволявам да я настапвам от време на време,Без петък и неделя защото прибиране до Перник става с окло 30 км/h
)+Климатроник.!Засечено е Август..!
Едно нещто което не съм споменал,всичко по колата е сменяно в Германия.!Може и това да има значение..!
Само Бензина е Лукоил..!Ще спомена също така че тук прочетох съвет за градско,който е, да се стремя да не минавам 3000 оборота..!
И се опитвам да го спазвам..!И мисля че има доста голям Ефект..!Засякох само Веднаж в СЗ,но спазвах ограничения и ми даде 7.9..!Но разликата е огромна с градското в София..!А за разликата в Бензина от Бг И De е просто .......No Coments..!Това е мое мнение:98 в Бг е все едно 95 В De..!Поне усещането е такова..!

Едно нещто което не съм споменал,всичко по колата е сменяно в Германия.!Може и това да има значение..!

И се опитвам да го спазвам..!И мисля че има доста голям Ефект..!Засякох само Веднаж в СЗ,но спазвах ограничения и ми даде 7.9..!Но разликата е огромна с градското в София..!А за разликата в Бензина от Бг И De е просто .......No Coments..!Това е мое мнение:98 в Бг е все едно 95 В De..!Поне усещането е такова..!

- mariana_mz
- Потребител
-
- Кара: F20 120D
316i compakt
моята е 316i компакт 1.6-96година и ми харчи 8.5 градско
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: 316i compakt
tomislavka написа:моята е 316i компакт 1.6-96година и ми харчи 8.5 градско
Добре дошла при нас

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- mariana_mz
- Потребител
-
- Кара: F20 120D
БМВ
От много време си мечтаех да си купя БМВ и най-накрая си купих!Много съм доволна!Може и да е скъпо за поддръжка,но си заслужава!
Re: БМВ
tomislavka написа:От много време си мечтаех да си купя БМВ и най-накрая си купих!Много съм доволна!Може и да е скъпо за поддръжка,но си заслужава!
Добър избор си направила

а по темата, моята гори 12 - 13(А98-Лукойл).
Колата се кара постоянно от жена

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Един въпрос за хората с 320-ки с големия борд:
Колко им показва разхода l/h на празен ход на място при загряла кола с изключени всички консуматори?
Колко им показва разхода l/h на празен ход на място при загряла кола с изключени всички консуматори?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Е повечето хора тук карат БМВта от доста време и така и не разбраха някои от вас, че разхода предимно зависи от града в които карате и от шофьора на колата.
Аз карам дизел като всичко по него е перфектно и на мен ми гори между 9 и 10 градско и 7,5 и 8,5 извънградско.
Е да обаче се оказа, че същата тази моя кола като я кара мой познат гори 6,5 смесен разход. Аз бях в колата когато иа караше и маршрута беше същия като този по които аз правя 8 на сто.
Това упражнение е повторено няколко пъти и резултата е еднакъв аз правя 8 на сто той 6,5-7 на сто.
Така че дори и една и съща кола като я карат 2 човека дава корено различен разход.
Няма нужда да питате тук на кой колко му гори колата, защото това няма да помогне на вашата кола да гори по-малко ако не си смените стила на каране.
Аз лично не искам да си го сменям
Ако се дойде такъв момент, че да не мога да си храня колата просто ше сменям марката и ще взема опел
.
Аз карам дизел като всичко по него е перфектно и на мен ми гори между 9 и 10 градско и 7,5 и 8,5 извънградско.
Е да обаче се оказа, че същата тази моя кола като я кара мой познат гори 6,5 смесен разход. Аз бях в колата когато иа караше и маршрута беше същия като този по които аз правя 8 на сто.
Това упражнение е повторено няколко пъти и резултата е еднакъв аз правя 8 на сто той 6,5-7 на сто.
Така че дори и една и съща кола като я карат 2 човека дава корено различен разход.
Няма нужда да питате тук на кой колко му гори колата, защото това няма да помогне на вашата кола да гори по-малко ако не си смените стила на каране.
Аз лично не искам да си го сменям

Ако се дойде такъв момент, че да не мога да си храня колата просто ше сменям марката и ще взема опел

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
bmwdriver написа:Това е хубава идея,но пак ще има разногласия.Ако напиша,че 320
Оставя им се място отдолу в темата да пишат и да коментират. Да кажем:
"Аз постигнах разход 5,5 на извънградско с 316-ката".
Ясно, че не при всеки е еднакво.
Не знам дали ще имам време да седна и да ги опиша тея работи. А то не е трудно, с книжка и малко фантазия. По - добре е някой по - в час с техниката от ме да го направи, но ако никой не се върже може и аз да опитам, даже и да не е най - доброто, н ода се почне от нещо. В края на краищата не искам само да говоря.
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4