относно мита
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
относно мита
Интересуваме от къде мога да проверя как стоят нещата за митата на стоки, като:техника и разни други стоки купени от САЩ.Демек,като престигна в България,ще ми искат ли пара на летището?Благодаря предварително
Над 50 евро се обмитява, макър че аз поне 10 пъти съм получавал разни дрехи на стойност доста по голяма от 50 евро и съм минавал метър
За лаптоп ще те треснат гаранция, ДДС-то ти е сигурно (щото е извън ЕС) и евентуално някакво мито.
Няма да ти искат нищо на летището, получаваш честитка от Агенция Митници, че в митнически склад има стока на твое име за която дължиш $$$
Тогава отиваш на летището (или до централна автогара), плащаш и взимаш.
Честито!

За лаптоп ще те треснат гаранция, ДДС-то ти е сигурно (щото е извън ЕС) и евентуално някакво мито.
Няма да ти искат нищо на летището, получаваш честитка от Агенция Митници, че в митнически склад има стока на твое име за която дължиш $$$

Честито!
Добре де,като нещата са ми в багажа,как ще отиде в митническият склад?absix написа:
Няма да ти искат нищо на летището, получаваш честитка от Агенция Митници, че в митнически склад има стока на твое име за която дължиш $$$Тогава отиваш на летището (или до централна автогара), плащаш и взимаш.
Честито!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
http://tariff.customs.bg:55080/tariccm/tariccm/main_BG
Това е линка ... Можеш да си провериш сам каквото те интересува...
УСПЕХ
Това е линка ... Можеш да си провериш сам каквото те интересува...
УСПЕХ
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Ако имаш нещо лично в себеси не трябва да е в оригиналната кутия да е разформирувано... Да си личи че е за лично ползване... Тогава минаваш метър...
evans написа:Добре де,като нещата са ми в багажа,как ще отиде в митническият склад?absix написа:
Няма да ти искат нищо на летището, получаваш честитка от Агенция Митници, че в митнически склад има стока на твое име за която дължиш $$$Тогава отиваш на летището (или до централна автогара), плащаш и взимаш.
Честито!
Говорех, ако купуваш нещо от там. Не съм те разбрал.
Значи, ако ти е в багажа има вероятност да ти поискат митнически документ, че си излязъл с него (попълва се преди заминаване). Ако нямаш тоя документ става дълга и широка. Трябва да им докажеш, че е купен тук (касова бележка/гаранция със сериен номер)... В крайна сметка може да се заядат и да стане това, което съм написал по-горе, щото ти дефакто нямаш с какво да докажеш, че си купил стоката тук.
Само да поясня, че може и да не съм прав за тая ситуация, щото не съм я изпитвал.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Ше ме извинява колегата, че му се меся у темата, но имам един въпрос... значи купих си от Англия едно Алпинче за баварката и ми предстои да си го нося насам със самолета... има ли проблем да ми е в ръчния багаж, щото като знам как се отнасят с куфарите, хич не искам да го слагам вътре... в смисъл, дали могат да ми искат касови бележки, да ми слагат данъци и тем подобни? мерси предварително 

---
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
theraven_nz написа:Ше ме извинява колегата, че му се меся у темата, но имам един въпрос... значи купих си от Англия едно Алпинче за баварката и ми предстои да си го нося насам със самолета... има ли проблем да ми е в ръчния багаж, щото като знам как се отнасят с куфарите, хич не искам да го слагам вътре... в смисъл, дали могат да ми искат касови бележки, да ми слагат данъци и тем подобни? мерси предварително
с такива неща може да те гепят много яко ...
1-во ако е в кутия е нова стока .. искат ти там бележки фактури ....такси
2ро ако е без кутия пак ти ги искат, защото ще те заподозрът, че си го откраднал .. а на английското летище не ти траа да се разправяш за такива неща ... малко са фанатици
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
Sharo написа:theraven_nz написа:Ше ме извинява колегата, че му се меся у темата, но имам един въпрос... значи купих си от Англия едно Алпинче за баварката и ми предстои да си го нося насам със самолета... има ли проблем да ми е в ръчния багаж, щото като знам как се отнасят с куфарите, хич не искам да го слагам вътре... в смисъл, дали могат да ми искат касови бележки, да ми слагат данъци и тем подобни? мерси предварително
с такива неща може да те гепят много яко ...
1-во ако е в кутия е нова стока .. искат ти там бележки фактури ....такси
2ро ако е без кутия пак ти ги искат, защото ще те заподозрът, че си го откраднал .. а на английското летище не ти траа да се разправяш за такива неща ... малко са фанатици
Да мене преди 2 години щяха да ме пребият щото не си давах запалката,която ми беше подарък от жена ми,ама пък как ги псувах

И аз ти препоръчвам в личния багаж,защото преди две седмици с едни приятели ходихме в Chicago и в куфара си бях сложил разни дискове увити в дрехи,след това като ги видях направо ми се ревеше.theraven_nz написа:Ше ме извинява колегата, че му се меся у темата, но имам един въпрос... значи купих си от Англия едно Алпинче за баварката и ми предстои да си го нося насам със самолета... има ли проблем да ми е в ръчния багаж, щото като знам как се отнасят с куфарите, хич не искам да го слагам вътре... в смисъл, дали могат да ми искат касови бележки, да ми слагат данъци и тем подобни? мерси предварително
Хм, в ръчния багаж си разнасям винаги с лаптоп, дигитална камера (около 300 еур), външен хард-диск и никога никой никъде не ме е питал за документи за тях при положение, че всеки път при бординга всичко излиза от раницата при сканирането ... Мисля, че единствено при чисто нови стоки в оригинална опаковка запечатани има вариант да ти правят проблем за мита и т.н., но може и да греша ...
In Ban We Trust!
пресен случай от преди 2 седмици мой приятел се прибра от УСА-та и го спряха на митницата за митническа проверка (ако си късметлия има и вариянт да не те спрат и тогава нямаш никакви проблеми). Та спират го и го водят в една стаичка където ти вадят абсолютно целия багаж и се почва с въпросите - това от къде е, това защо не си го описал в митническата декларация, за това това и това трябва да платиш мито и сичко каквото се сетите.
И понеже ние не сме популвали декларации на излизане а се връщаме с каква ли не техника - лаптопи, фотоапарати, камери, гсм-и, Zune-чета реално хората са си напълно прави. За лаптопа и фотоапарата може да се спори защото реално никой не го декларира ама за другите работи са си прави. Обаче има и готин момент - като земат да ти ровят из дрехите
ти им казваш - "тука са ми мръсните гащи" те не вярват
Та въртяха го така 1.5 часа и накрая всичко се оправи с $50 за двамата. Така че си носи петдесетачка за всеки случаи...ако имаш 50 лева още по-добре. Може малко метър да минеш.
Глобално си е на късмет работата - дали ще те спрат за детайлна проверка или няма....
И понеже ние не сме популвали декларации на излизане а се връщаме с каква ли не техника - лаптопи, фотоапарати, камери, гсм-и, Zune-чета реално хората са си напълно прави. За лаптопа и фотоапарата може да се спори защото реално никой не го декларира ама за другите работи са си прави. Обаче има и готин момент - като земат да ти ровят из дрехите

Та въртяха го така 1.5 часа и накрая всичко се оправи с $50 за двамата. Така че си носи петдесетачка за всеки случаи...ако имаш 50 лева още по-добре. Може малко метър да минеш.
Глобално си е на късмет работата - дали ще те спрат за детайлна проверка или няма....
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2