грешка в стаб.контрол

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

грешка в стаб.контрол

Мнение от stoni » 08 Сеп 2007, 14:24

в4ера я водих но комп.и излезе грешка ASC в стабилизиращия контрол МК20 kod.0164896 и са 2 грешки :shock: някои има ли идея кво е тва

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Сеп 2007, 14:41

от време на време трябва да се изключва асц-то профилактично,че иначе диференциала не влиза в оптимален работен режим... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

ок

Мнение от emiche » 08 Сеп 2007, 14:45

///MapTo написа:от време на време трябва да се изключва асц-то профилактично,че иначе диференциала не влиза в оптимален работен режим... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Особено зимата.......... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Re: ок

Мнение от stoni » 08 Сеп 2007, 15:32

emiche написа:
///MapTo написа:от време на време трябва да се изключва асц-то профилактично,че иначе диференциала не влиза в оптимален работен режим... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Особено зимата.......... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ама само да го изкл. или да карам малко с изкл. асц,тука сняг няма спокоино

Аватар

Мнение от ///MapTo » 08 Сеп 2007, 15:35

на всеки 1000км карай 10 с изключено асц и вратите напред :mhihi: :mhihi: :winky: [/code]
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 08 Сеп 2007, 15:36

Момчета, моята е 93-та година и нямам бутон за изключване на ASC-то. А дали въобще имам. Понеже в ръководството на колата ми пише, че има, но .... Как мога да разбера, до сега не съм видял лампата да светне, то може и да не се е налагало, но как може да се пробва. Някаква идея или как да разбера, че има въобще. Благодаря!

Аватар

Мнение от ///MapTo » 08 Сеп 2007, 15:40

АСЦ влиза серийно в пройзводство от септември 96 година.
ако колата не е поръчвана с асц нямаш такова..копчето за изключване седи пред скоростния лост до запалката,а индикатора на таблото е между километража и обортомера :winky:
п.с. лампата светва само когато системата е включена и колата тръгне с вратите ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 09 Сеп 2007, 20:58

Eee... чак пък серийно... Може и така да е, но на по-големчкити мАторе ;)
Освен да карам смело с вратите напред барем светне туй дето вика колегата между километржа и оборотомера :winky:
:OT: Апропо, сички 318i ли са с дискови спирачки отзадзе,щото ми се струва че има и таквиз с барабани и пак ли зависи от годината?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 10 Сеп 2007, 14:26

grayscale написа:Eee... чак пък серийно... Може и така да е, но на по-големчкити мАторе ;)
Освен да карам смело с вратите напред барем светне туй дето вика колегата между километржа и оборотомера :winky:
:OT: Апропо, сички 318i ли са с дискови спирачки отзадзе,щото ми се струва че има и таквиз с барабани и пак ли зависи от годината?

Има с барабани да, но не знам дали зависи от годината ..... :roll:
_!_

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Сеп 2007, 14:32

grayscale написа: :OT: Апропо, сички 318i ли са с дискови спирачки отзадзе,щото ми се струва че има и таквиз с барабани и пак ли зависи от годината?

Не съм виждал 318i серийно с дискове отзад, независимо от годината... въпреки, че според realoem би трябвало да има от най-последните години :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 10 Сеп 2007, 15:47

Honzik написа:
grayscale написа: :OT: Апропо, сички 318i ли са с дискови спирачки отзадзе,щото ми се струва че има и таквиз с барабани и пак ли зависи от годината?

Не съм виждал 318i серийно с дискове отзад, независимо от годината... въпреки, че според realoem би трябвало да има от най-последните години :)

Един приятел има такова. Седан 93г.
_!_

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Soul_Fly » 10 Сеп 2007, 16:23

Space написа:
Honzik написа:

Един приятел има такова. Седан 93г.

И моята е така. Седан 91г. но съм на 99% сигурен че някой си е играл да ги слага.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i touring '96

Мнение от grayscale » 10 Сеп 2007, 17:57

Те моята си е с дискове изотзад. Мое да ги слагат само на зелените туринг-и :winky:
Другия вариянт е да си излизат от завода някак си сглобени по поръчка,щото пък аз съм с кожен салон, освен да са добавили като опция и дисковете .... :!:

Аватар

Мнение от ///MapTo » 10 Сеп 2007, 18:00

grayscale написа:...

да са добавили дисковете към кожата за да си отива едното с другото ли? :shock: :shock:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 10 Сеп 2007, 18:15

Туринга все пак се води по-голям и може за това да е с дискове! На моя човек си му бяха оригиналдЪ!
_!_

Следваща

Назад към E36