Загасна..... е36 1.6
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
Загасна..... е36 1.6
Току що загасна на ОМВ има бензин върти стартера светят лампите. запалих дадох 30см назад и огасна . въртях пак и пак запали и огасна веднага. помпата като дам контакт се чува. какъв може да е проблема ?
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
И на мен един път така ми стана оба4е изоб6то не пале6е,само върти бензин има ток има ама не пали.След 5 4асово стоене на един светофар се оправи от самосебеси.Така и неразбрах от какво бе6е и в компютъра не се бе6е записала никаква гре6ка.Мове би не6то става по електрониката
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Re: Загасна..... е36 1.6
ceno83 написа: помпата като дам контакт се чува. какъв може да е проблема ?
Ти я чуваш,но тя може пак да не работи, увери се че наистина хвърля бензин .
Колега ще ти споделя опит от Е34 520i със същите симптоми. По същия начин загасна и после или палеше за секунда или всамо си въртеше или палеше и щом пипнеш газта - гаснеше.
Оказа се някакъв клапан който връща бензиновите изпарения в резервоара за доизгаряне (нещо свързано с EU изискванията за екология) Този клапан като се скапе блокира в "затворено" създава вакуум в резервоара и помпата си бучи ама не качва бензин. На Е34-ката този клапан е на левия калник зад въздушния филтър.
Но в сервиза ме светнаха за друг номер - ако това ти е причината отваряш капачката на резервоара да влиза въздух и си караш докато го смениш клапана.
Не знам дали съм ти бил полезен ама това не е типичен проблем и поне да го споделя
Оказа се някакъв клапан който връща бензиновите изпарения в резервоара за доизгаряне (нещо свързано с EU изискванията за екология) Този клапан като се скапе блокира в "затворено" създава вакуум в резервоара и помпата си бучи ама не качва бензин. На Е34-ката този клапан е на левия калник зад въздушния филтър.
Но в сервиза ме светнаха за друг номер - ако това ти е причината отваряш капачката на резервоара да влиза въздух и си караш докато го смениш клапана.
Не знам дали съм ти бил полезен ама това не е типичен проблем и поне да го споделя
- Gentsa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 320i
- Мечтае да кара: Hummer, Mustang
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Ако подадеш леко газ и после като пуснеш педала на газта и загасва много вероятно да е от моторчето дето ти регулира празния ход. Ако е това би трябвало да можеш да я държиш без да загасва като държиш газта.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
намокрил си я-ейGentsa написа:бензин да те одави,ток да те утрепе и не ще и не ще де=ба неговата мама![]()
![]()

- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
Оказа се че не стига ток до бензиновата помпа. изкарах една жица дадох и ток и запали от раз. после премерих релетата и се оказа че релето което пази помпата е изгоряло. супер тежко за хващане беше този проблем но в крайна сметка всичко вече е ок :П
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
13 мнения
• Страница 1 от 1