въпроси за турбо и горивни системи
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
въпроси за турбо и горивни системи
Някой дo сега слагал ли е на механична инжекция турбо компресор.На е Е30 318i с тоя К-Jetronic предполагам една смяна на инжекторите с по големи ще му е достатъчна та да работи пълноценно примерно турбо Гарет Т3 на макс 0.8-0.9 бара.Ако някой е правил или има опит да каже на мех. инжекцията какво се прави горе долу а относно изпускателния колектор има си голямо значение кой го прави(да не му е за пръв път
) иначе най лесно тук не че правя реклама
от черна стомана 280-350лв или някой човек дето се занимава с такива работи предполагам за същите пари ще ти го направи.
Сложи му крила и сигурно ще полети

Последна промяна sharkdata на 06 Сеп 2007, 20:41, променена общо 1 път
sharkdata написа:Някой дo сега слагал ли е на механична инжекция турбо компресор.На е Е30 318i & IS с тоя К-Jetronic предполагам една смяна на инжекторите с по големи ще му е достатъчна та да работи пълноценно примерно турбо Гарет Т3 на макс 0.8-0.9 бара.Ако някой е правил или има опит да каже на мех. инжекцията какво се прави горе долу а относно изпускателния колектор има си голямо значение кой го прави(да не му е за пръв път) иначе най лесно тук не че правя реклама
от черна стомана 280-350лв или някой човек дето се занимава с такива работи предполагам за същите пари ще ти го направи.
Ти изрече по-велики глупости и от Тодор Живков
За кое по точно става въпрос?Би ли ми обяснилsonny написа:sharkdata написа:Някой дo сега слагал ли е на механична инжекция турбо компресор.На е Е30 318i & IS с тоя К-Jetronic предполагам една смяна на инжекторите с по големи ще му е достатъчна та да работи пълноценно примерно турбо Гарет Т3 на макс 0.8-0.9 бара.Ако някой е правил или има опит да каже на мех. инжекцията какво се прави горе долу а относно изпускателния колектор има си голямо значение кой го прави(да не му е за пръв път) иначе най лесно тук не че правя реклама

sharkdata написа:За кое по точно става въпрос?Би ли ми обяснилsonny написа:sharkdata написа:Някой дo сега слагал ли е на механична инжекция турбо компресор.На е Е30 318i & IS с тоя К-Jetronic предполагам една смяна на инжекторите с по големи ще му е достатъчна та да работи пълноценно примерно турбо Гарет Т3 на макс 0.8-0.9 бара.Ако някой е правил или има опит да каже на мех. инжекцията какво се прави горе долу а относно изпускателния колектор има си голямо значение кой го прави(да не му е за пръв път) иначе най лесно тук не че правя реклама
Ми цитирал съм ве

Питам за да знам ако има нещо невъзможно да не си го мисля само че може да стане.Ся за Е30 318IS съм сигурен че е с K-Jetronic но нз ако сложа турбо по горивоподаващата система какво трябва да се направи предполагам смяна на инжектори.Кажи дали може изобщо да се сложи турбо на тоя мотор(все пак е с висока компресия можеби ако се орингова блока)
и какво трябва да се подмени 

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
аз не викам на никой ботsonny написа:Бот ше викаш на баба и деди на село, ама като разбереш домата кво е, дали плод, дали зеленчук, а през тва време, оди се посей в някоя по-дълбока саксия. Или се хвърли на дънна в некое езеро за шарани.

И все пак нали затова е форума искам да ви попитам като хората нещо и да ми отговарите като хората

Последна промяна sharkdata на 06 Сеп 2007, 0:44, променена общо 4 пъти
ок много съжалявам за грешката гледал съм м10б18 като там пишеше че е с к-джетроник пък после в мобиле.де гледах ис-те и съм сбъркал горивните системиddt написа:Не че нещо,ама преди малко друга песен пееше![]()
![]()
![]()
П.С. Нищо лично,но първо се информирай повечко,за да не изпадаш в подобни ситуацииПросто съвет

И като цяло питам на двигателя М10Б18 с електроника К-джетроник ся споменавам точно нея защото видях че има форд ескорт рс турбо точно с тая мех. инжекция който е турбо и от там си мисля че може да се турбинира тоя двигател

1. двигатели м10б20 има от преди и след 1980. значи тоя двигател е почти най-добрия от всички двигатели. по-специално тоя от преди 1980г. е по-добър от тоя след с това че блока му е по-здрав. ///Мпаур използват блок от преди 1980г. в 1400 коньовата пила за ф1. м10б20 /всички години/ излизат от завода с ковани колянов вал и биели и са особено удачен вариант за турбиниране. има шведски примери с тоя двигател - 2.1 литра, които вадят по 750 коня на вала, в продължение на 7 години без да се разпадне /те това ме потресе, макар и да беше с Аутек електроника, а не конете/. разлика между м10б20 и м10б18 има и в диаметъра на клапаните /б20 са с по-голям/. като цяло б20 е много по-добър за турбиниране от б18. Има и м10б18 - ки, дето вадят по 350 - 400 коня без зор, та да не си помисли некой че тоя двигател не става за нищо, защото ще се обърка леко."та след този пост си казах ми то и м42 мотора е с ковани буталца пък и 16винтила DOHC супер за турбиниране а и збърканата ми глава видела джетроник вместо мотроник и аз по принцип искам да е с механична инжекция двигатела просто защото е по надежна и излиза доста по евтино турбинирането е поне така си мисля та вече твърдо съм насочен твърдо или м10б18 или б20 а ако и някой сподели какво се подменя по механичната инжекция ще съм много благодарен.

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3