относно оборотите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
относно оборотите
Здравейте , наскоро си купих BMW 316i compact 97' и искам да попитам колко трябва да са оборотите когато мотора работи на място? Нормално ли е отначало да са по високи и постепенно да падат?Ако някой може да даде полезна информация моля.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: относно оборотите
aljurnun написа:Здравейте , наскоро си купих BMW 316i compact 97' и искам да попитам колко трябва да са оборотите когато мотора работи на място? Нормално ли е отначало да са по високи и постепенно да падат?Ако някой може да даде полезна информация моля.
Поясни какво означава"отначало",....секунди , минути ...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- emiche
- младши ентусиаст
-
- Кара: го шано
- Мечтае да кара: още по-шано
- Детайли за колата: Излъскан сток
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Според мен не е ненормално в началото да стабилизира оборотите, било то отгоре надолу или отгоре надолу, но това е процес за секунди. Ако задържа дълго на 1000 и пада на 900, не е добре.
Я да се донадя и аз в темата.
И при мен оборотите са заковани около 900. Не мърдат, стрелката е като нарисувана.
Когато обаче пусна колата по равно на първа без газ, си държи оборотите без да ги мени, но леко приклаща. Както все едно не й стигат оборотитеи отива към гасенне, но не е толкова ясно изразено и по нашите "равни" улици е твърде трудно забележимо.
На всички други скорости: свободна на място или 2,3,4,5 в движение оборотите пак са си "твърди", но няма това попредрусване.
Има ли наченки на някакъв проблем или просто първа си има нужда от повече обороти?
Я да се донадя и аз в темата.
И при мен оборотите са заковани около 900. Не мърдат, стрелката е като нарисувана.
Когато обаче пусна колата по равно на първа без газ, си държи оборотите без да ги мени, но леко приклаща. Както все едно не й стигат оборотитеи отива към гасенне, но не е толкова ясно изразено и по нашите "равни" улици е твърде трудно забележимо.
На всички други скорости: свободна на място или 2,3,4,5 в движение оборотите пак са си "твърди", но няма това попредрусване.
Има ли наченки на някакъв проблем или просто първа си има нужда от повече обороти?
- 4a4i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: лагерница
- Детайли за колата: touring
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Докато не е загряла поне малко колата при празен ход на двигателя оборотите са около 900..... след това вече като изключиш от скорост или си на място трябва да се задържат около 700-800.... при мен докато не е позагряла поне малко като изключа от скорост първо "слиза" до около 1000, след което се успокоява на около 900... 

12 мнения
• Страница 1 от 1