Закон за затъмнени стъкла
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
© написа:тук нещата стават сложни
мислиш ли че на някой производител му пука за българските закони?
този закон си е писан за нас, а за производителите явно важат много по сериозни закони, които не ги знам
Ако наистина не отговаря на българските стандарти най-вероятно няма да може да я регистрираш, но веднъж регистрирана ти нямаш право да намаляваш прозрачността на стъклата.
Да.
Определено им пука.. Като разбира се им пука повече за по големите им пазари, но няма да си позволят съзнателно да влязат в закононарушение, а и несъзнаетелно не биха исакли да го правят.
Има го момента:
Те са способни да дирижират законодателството .Но това е отделна тема. Зимата например приеха закон против следфабричната промяна на местата в автомобила - с колкото си излезе от завода, с толкова остава. Естествено, това много оряза продажбите, промените на местата бяха масово явление "за да стане работата" с дадена продажба, защото при нас ДДС се връща само за 1+1 или 6+1 места и много 5 местни джипове масово временно се правят 6+1. Автомобилът се прави с 5 места ,да кажем з аамериканския пазар и по - голямо карго, но това не значи, че да паднат три пъти продажбите в Бг и Румъния е желан ефект.
Този закон живя 15 дена. Още на следващото събрание имаше поправка. И вискчо си тръгна постарому.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Дзвер явно си доста запознат .. ами ако колата не е с наши табели и е затъмнена и с предните жамци (с фолио) ко може да и направят ?

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
bam-bam написа:Дзвер явно си доста запознат .. ами ако колата не е с наши табели и е затъмнена и с предните жамци (с фолио) ко може да и направят ?
Благодаря ти за комплимента. Макар че не го заслужавам - просто се старая да задам точните въпроси.
Не знам как е, но предполагам, че ако возилото е твое, вероятно ще имаш гратисен период - 1-2 месеца - да го приведеш в ред и да минеш КАТ - българска регистрация. Където вече ще те спрат, или не. Ако не е твое, вероятно рискът ти е да отнесеш акт.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
D3BEP написа:bam-bam написа:Дзвер явно си доста запознат .. ами ако колата не е с наши табели и е затъмнена и с предните жамци (с фолио) ко може да и направят ?
Благодаря ти за комплимента. Макар че не го заслужавам - просто се старая да задам точните въпроси.
Не знам как е, но предполагам, че ако возилото е твое, вероятно ще имаш гратисен период - 1-2 месеца - да го приведеш в ред и да минеш КАТ - българска регистрация. Където вече ще те спрат, или не. Ако не е твое, вероятно рискът ти е да отнесеш акт.
ставаше въпрос за кола която си е с чужди номера няма да се регистрира тука има си собственик в чужбина и си е затъмнена и отпред а ти си я джиткаш тука с пълномощно

п.п. поправих се .. да задам точния въпрос

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
bam-bam написа:D3BEP написа:bam-bam написа:Дзвер явно си доста запознат .. ами ако колата не е с наши табели и е затъмнена и с предните жамци (с фолио) ко може да и направят ?
ставаше въпрос за кола която си е с чужди номера няма да се регистрира тука има си собственик в чужбина и си е затъмнена и отпред а ти си я джиткаш тука с пълномощно
п.п. поправих се .. да задам точния въпрос
Гъбаркаш ли ме?
КАзах ти, че не знам

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ооо по принцип не може да да се кара чужда кола тук, мисля повече от месец без да излиза от границата
Иначе на въпроса ти, ако колата е с чужд номер нищо не и правят

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Ооо по принцип не може да да се кара чужда кола тук, мисля повече от месец без да излиза от границата
не те гъбаркам .. е вече знаеш

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
за кола от европейския съюз трябва веднъж годишно да се връща в държавата, в която е регистривана, това е ограничението- веднъж годишно да си е у дома.. пък си карай с пълномощно - нищо не могат да ти кажат 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
WilliamsF1Team написа:А как ще знаят кога колата ми е влезла в БГ...
по документите,който представяш когато те спрат на проверка..има си дата на влизане в бг

72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5