Закон за затъмнени стъкла

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 02 Сеп 2007, 18:44

© написа:тук нещата стават сложни
мислиш ли че на някой производител му пука за българските закони?
този закон си е писан за нас, а за производителите явно важат много по сериозни закони, които не ги знам
Ако наистина не отговаря на българските стандарти най-вероятно няма да може да я регистрираш, но веднъж регистрирана ти нямаш право да намаляваш прозрачността на стъклата.

Да.
Определено им пука.. Като разбира се им пука повече за по големите им пазари, но няма да си позволят съзнателно да влязат в закононарушение, а и несъзнаетелно не биха исакли да го правят.
Има го момента:
Те са способни да дирижират законодателството .Но това е отделна тема. Зимата например приеха закон против следфабричната промяна на местата в автомобила - с колкото си излезе от завода, с толкова остава. Естествено, това много оряза продажбите, промените на местата бяха масово явление "за да стане работата" с дадена продажба, защото при нас ДДС се връща само за 1+1 или 6+1 места и много 5 местни джипове масово временно се правят 6+1. Автомобилът се прави с 5 места ,да кажем з аамериканския пазар и по - голямо карго, но това не значи, че да паднат три пъти продажбите в Бг и Румъния е желан ефект.
Този закон живя 15 дена. Още на следващото събрание имаше поправка. И вискчо си тръгна постарому.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Сеп 2007, 18:50

да
нещата са свързани
все пак не сме някоя суперсила със суперпазар, за да налагаме какво и как да произвеждат европейските страни
по скоро ние преписваме техните закони, те си произвеждат според техните и така всичко е ОК :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 02 Сеп 2007, 22:45

Дзвер явно си доста запознат .. ами ако колата не е с наши табели и е затъмнена и с предните жамци (с фолио) ко може да и направят ?
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Сеп 2007, 23:16

да не я пуснат на границата :mhihi:
май нищо не и правят защото тук е пълно с разни чужди с тъмни стъкла с азиатски номера :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Сеп 2007, 8:44

bam-bam написа:Дзвер явно си доста запознат .. ами ако колата не е с наши табели и е затъмнена и с предните жамци (с фолио) ко може да и направят ?

Благодаря ти за комплимента. Макар че не го заслужавам - просто се старая да задам точните въпроси.
Не знам как е, но предполагам, че ако возилото е твое, вероятно ще имаш гратисен период - 1-2 месеца - да го приведеш в ред и да минеш КАТ - българска регистрация. Където вече ще те спрат, или не. Ако не е твое, вероятно рискът ти е да отнесеш акт.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 03 Сеп 2007, 23:03

D3BEP написа:
bam-bam написа:Дзвер явно си доста запознат .. ами ако колата не е с наши табели и е затъмнена и с предните жамци (с фолио) ко може да и направят ?

Благодаря ти за комплимента. Макар че не го заслужавам - просто се старая да задам точните въпроси.
Не знам как е, но предполагам, че ако возилото е твое, вероятно ще имаш гратисен период - 1-2 месеца - да го приведеш в ред и да минеш КАТ - българска регистрация. Където вече ще те спрат, или не. Ако не е твое, вероятно рискът ти е да отнесеш акт.

ставаше въпрос за кола която си е с чужди номера няма да се регистрира тука има си собственик в чужбина и си е затъмнена и отпред а ти си я джиткаш тука с пълномощно :)

п.п. поправих се .. да задам точния въпрос :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Сеп 2007, 8:40

bam-bam написа:
D3BEP написа:

ставаше въпрос за кола която си е с чужди номера няма да се регистрира тука има си собственик в чужбина и си е затъмнена и отпред а ти си я джиткаш тука с пълномощно :)

п.п. поправих се .. да задам точния въпрос :)

Гъбаркаш ли ме?
КАзах ти, че не знам :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 04 Сеп 2007, 9:09

Ооо по принцип не може да да се кара чужда кола тук, мисля повече от месец без да излиза от границата ;)
Иначе на въпроса ти, ако колата е с чужд номер нищо не и правят

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 04 Сеп 2007, 22:36

///peter написа:Ооо по принцип не може да да се кара чужда кола тук, мисля повече от месец без да излиза от границата ;)
Иначе на въпроса ти, ако колата е с чужд номер нищо не и правят

не те гъбаркам .. е вече знаеш ;)
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 04 Сеп 2007, 22:57

за кола от европейския съюз трябва веднъж годишно да се връща в държавата, в която е регистривана, това е ограничението- веднъж годишно да си е у дома.. пък си карай с пълномощно - нищо не могат да ти кажат :winky:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 07 Сеп 2007, 2:43

А как ще знаят кога колата ми е влезла в БГ... :?:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 07 Сеп 2007, 3:10

WilliamsF1Team написа:А как ще знаят кога колата ми е влезла в БГ... :?:

по документите,който представяш когато те спрат на проверка..има си дата на влизане в бг ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Предишна

Назад към Извън Темата