Закон за затъмнени стъкла

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 01 Сеп 2007, 14:40

Това АТР50 е фолио, но US Фолио. Цената му е доста по-висока от обикновената, но пък качеството му е неуспоримо....

Стои като тониран самия прозорец и никой нищо не ти казва. АТР50 е една от всичките разцветки. По принцип доста хора предпочитат да си затъмнят колата именно с нея, защото хем пази, хем се вижда, че има фолио, хем полицаите не ти казват нищо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 01 Сеп 2007, 15:25

WilliamsF1Team написа:Това АТР50 е фолио, но US Фолио. Цената му е доста по-висока от обикновената, но пък качеството му е неуспоримо....

Стои като тониран самия прозорец и никой нищо не ти казва. АТР50 е една от всичките разцветки. По принцип доста хора предпочитат да си затъмнят колата именно с нея, защото хем пази, хем се вижда, че има фолио, хем полицаите не ти казват нищо.

И от къде да си го купим това фолио? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 01 Сеп 2007, 15:29

euroto написа:
WilliamsF1Team написа:Това АТР50 е фолио, но US Фолио. Цената му е доста по-висока от обикновената, но пък качеството му е неуспоримо....

Осигурете гараж и се предлага монтаж, даже мога да ви кажа и точните цени... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 01 Сеп 2007, 15:33

Stanchev написа:да ама реално куките немат уред, с който да установят колко процента аджеба пропускат стъклата ти ;)

имат уред наречен "слънце", изглежда като голям пергел, но с повече чупки, с който захващат стъклото от двете страни с вакуумчета и се пуска някакъв лъч, който смята пропускливостта на светлината. спряха ме от движение заради челно стъкло през далечната 2000г., в акта пишеше: пропускливост под 5% и в скоби (над 95% затъмнение), колата така я купих и наистина се караше трудно вечерно време, а аз се чудех защо ли :mhihi:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 01 Сеп 2007, 19:58

Нека да се опади колегата НАПСТЕРС, той има оригинални затъмнени стъкла за е34, ама 3 пъти го спират от движение тъпаците, отива си в КАТ с колата с тъмните прозорци и я пускат, излиза на пътя и пак го спират от движение. Няма оправия и да извадите закона, тъпата кука ти казва, аз те спирам, па ти ходи се оплаквай. Така ми спряха и ТРАБАНТА от движение, щото му били тъмни предните стъкла, а за задните и задния панорамен, нищо неказаха. А преди това си го карах с фолио и то от най-тъмното и на предния джам и на фаровете и съм минавал поккрай куки, само ми се радваха.

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 01 Сеп 2007, 20:00

WilliamsF1Team написа:
euroto написа:

Ще намерим гараж а я ми кажи каква е възможноста да ми спрат колата от движение :lol: ?

А, кажи ми моля те и цени за 2 коли - всички джамове без предния панорамен :?:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 01 Сеп 2007, 21:57

глупава държава сме, като бях на морето се разсипах да гледам коли с фолио на всички стъкла и украйнски номера, та оказа се, че в украйна е разрешено да си караш с фолио и няма никакви проблеми, в румъния също било разрешено, аз поне видях една дачия и рено меган с румънски номера и черни стъкла

та кажете нещо повече за това американско фолио
No bling at the Ring

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Сеп 2007, 22:58

D3BEP написа:...
Тоав, коеот казвам ,че че в стария правилник мисля че беше, имаше май такъв член - 150.
В закона в сегашния му вид аз обаче такъв член не откривам. А и не се знае откога е книжката със закона, която са ти показвали в КАТ. Те не обичат много литературата, най много да е престояла 2-3 години "конфискувана" от някоя кола книжка...

Затова моля някой да даде информация за сегашното състояние. Конкретна, законова. Чувал съм ,че имало директива на ЕС за движението по пътищата, може и там да е, не да гадаем, да споделяме кой какво чул и какво му казали ченгетата - юристи, а да сме сигурни.

И също моля да се даде ясно определение на понятието "затъмнени стъкла". Защото колега, "стъклените" стъкла са около 5% затъмнени. Отразяват част от светлината. Вероятно, даже и да го пише в закона, има допустима норма на затъмняване. Нея трябва да открием.

члена вече не е 150, а 105
чл. 105 -> http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt
готино е, но по добре не си играйте с огъня :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 02 Сеп 2007, 12:32

euroto написа:
WilliamsF1Team написа:
euroto написа:

Ще намерим гараж а я ми кажи каква е възможноста да ми спрат колата от движение :lol: ?

Цената зависи от квадратурата на всички прозорци. За твоето купе, цената на всички прозорци БЕЗ предния панорамен ще бъде 280лв. :idea:
За седана ще е 300лв. ;)
Вероятността да ти спрат колата от движение е 0.00000001%...

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 02 Сеп 2007, 12:40

WilliamsF1Team написа:
euroto написа:
WilliamsF1Team написа:
euroto написа:

Цената зависи от квадратурата на всички прозорци. За твоето купе, цената на всички прозорци БЕЗ предния панорамен ще бъде 280лв. :idea:
За седана ще е 300лв. ;)
Вероятността да ти спрат колата от движение е 0.00000001%...

Това цена с монтажа ли е? Другата кола е ауди а8 ... комплект двете с монтаж колко парици :) ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 02 Сеп 2007, 12:47

550лв. двете с монтаж, с всичко... :idea:

Говорим без предни панорамни стъкла... :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 02 Сеп 2007, 12:52

да ама ако все пак го спрат и куката нещо не е на кеф ипише акт ти ли ще доидеш да му обясняваш че тва фолио е на знам си какво, не знам си кви проценти,made in usa ,тинтири минтири 300лв :shock:
не се заяждам ама тея гаранции кадето ги даваш и тва което го пише в закона малко се разминава

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 02 Сеп 2007, 12:54

WilliamsF1Team написа:550лв. двете с монтаж, с всичко... :idea:

Говорим без предни панорамни стъкла... :idea:

дай на ЛС :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 02 Сеп 2007, 13:10

kiko написа:да ама ако все пак го спрат и куката нещо не е на кеф ипише акт ти ли ще доидеш да му обясняваш че тва фолио е на знам си какво, не знам си кви проценти,made in usa ,тинтири минтири 300лв :shock:
не се заяждам ама тея гаранции кадето ги даваш и тва което го пише в закона малко се разминава

Гаранции не давам на никой. Единствената гаранция, която давам е, че няма да се надраска, отлепи и т.н. При правилна експлоатация има 3 години гаранция. Отлепи ли се момчето пристига и го сменя за негова сметка... :idea:

А това, че момчето си е решило да си прави цялата кола с такова фолио си е негово решение и едва ли аз или който и да е ще му плаща актовете.

Сега ще ти приложа една снимка на кола която е затъмнена с това фолио и ми кажи според теб тази кола могат ли да я спрат от движение...

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 02 Сеп 2007, 13:36

абе номера може и да мине да ти кажа честно ;) но на мен лично не ми харесва как стои но за всеки влак си има пътници

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата