Е60 М5 - официална концепция

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 08 Мар 2004, 14:19

'Бе к'ви са тия коли ...? Как така автоматик ? АЗ толкова много ги мразя тия автоматични скорости ! :evil: :evil: :evil: Добре де , как може на 5-тата серия да не й направят и ръчни ? Хубаво , за седмака съм съгласен - лимузина там , не знам си к'во - най-висок клас . Ама за петицата ... :?

Голямо чудо , че сменяло по-бързо отколкото може човек да постигне с ръчни , нали една трета от кефа от карането отива на кино ... за какво са ми тия 500 коня , като не мога аз да си контролирам скоростите ?

Ужас ... човек не може да изпита никакъв кеф от карането :( ... Нали уж е М5 - демек спортна кола ! А долколкото знам една истинска спортна кола има ръчни скорости ... ?

ПС : Ама аз к'во ли се паля толкова много , толкова малко са българите , които ще могат да си позволят такава кола в скоро време ... а аз едва ли ще съм един от тях :?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kokorba6iqta » 08 Мар 2004, 21:11

///M3, спокоино, братле, май не си доразбрал това не е пълен автоматик, става дум за SMG, което е един вид полуавтоматик, т.е. няма педал за съединителя и скоростите се сменят само с бутане на лоста напред и назад, така че ти пак си имаш пълен контрол над скоростите и за по-посредствените шофьори е много по-бързо превключването!!! Аз нямам опит със шофирането и не мога да кажа какъв вид скоростна кутия е най-подходяща за такава кола, но мисля, че е един добър вариант SMG-то стига да са го оправили, тъй като чух че първото поколение не е толкова успешно пък и освен това има лостчета и на волана като във булид!!!!!
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 08 Мар 2004, 21:31

Прав си :oops: :oops: :oops: Не знаех , че ПРОСТО няма съединител ... Обаче това не променя мнението ми ! Без съединител ?! Пак бих се изказал по същия начин както по-горе ...

ПС : Мерси че ме :idea: , вече ще знам :wink:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Мар 2004, 21:36

просто финансово решение (си мисля). на бмв им омръзна да сменят гаранционно съединителите на некадърните шофьори на е39 м5 затова са решили да направят е60 м5 дуракоустойчиво...

предполагам че ще има и някакъв launch control (програма за старт от място) която ще оптимизира въртящия момент спрямо сцеплението, температурата и други такива

но все пак- жалко.

единствения среден по размер седан със скорости остана кадилака cts-v които съвсем скоро излезе на пазара...

тъпо
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 08 Мар 2004, 23:24

alx,SMG е пълен боклук,но SMG II,е не4овек...при него зад скоростния лост има един бутон с който можеш да си нагласяваш за колко време да ти сменя скоростите и като го нагласиш на най "hard",става не4овек,е предполагам че го знаеш това но все пак да си го кажа :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 11 Апр 2004, 23:17

Аз чух ,че скоро след М5 щяло да се появи и М5 CSL с 550 коня ,както и М6 със същия двигател.А скоростната кутия не е 6 степенна а 7 степенна SGM.
But does a human form display to those who dwell in realms of day

Предишна

Назад към Основен Форум