Давност на акт !
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Club BMW написа:
А какъв ужас е да висиш в КАТ, няма думи да се опише
Еми да, така ще има повече желаещи да си платят да минат метър, ако всичко ставаш ато в нормалните държави, нямаше да има лапачка

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Абе колеги, трябва да имат давност актовете !!! Мен ако ми се наложи да ходя в КАТ ще трябва да нося една шапка с пари
Дайте да измислиме нещо
Няма ли как да им хакнеме системата 

Дайте да измислиме нещо

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Дилян Пенчев написа:Абе колеги, трябва да имат давност актовете !!! Мен ако ми се наложи да ходя в КАТ ще трябва да нося една шапка с пари![]()
![]()
![]()
Дайте да измислиме нещоНяма ли как да им хакнеме системата
Не си само ти,май ще трябва да се съдим,друг начин не виждам...

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Дилян Пенчев написа:Абе колеги, трябва да имат давност актовете !!! Мен ако ми се наложи да ходя в КАТ ще трябва да нося една шапка с пари![]()
![]()
![]()
Дайте да измислиме нещоНяма ли как да им хакнеме системата
нещо като масова покупка/плащане?

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
Ще се търси адвокат май май...не мисля че при положение по закон имат давност 2 години е рентабилно да плащам стотици левове 

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
незнам дали имат давност актовете или не, НО ФАКТ е следното:
отидох в КАТ да си подновя книжката. Чичката чукна в РС-то и вика "Имаш акт от февруари 2000 год. за 20 лв, ако не го платиш - нема книжка"
отидох и си платих 20 лв + 3 лв такса
на банката и всичко си дойде по местата ...
това е по-въпроса за давността от 2 год
отидох в КАТ да си подновя книжката. Чичката чукна в РС-то и вика "Имаш акт от февруари 2000 год. за 20 лв, ако не го платиш - нема книжка"

отидох и си платих 20 лв + 3 лв такса

това е по-въпроса за давността от 2 год

Не е 2 години давността на актовете, преди няколко години беше 3, а после ги направиха 5. Но както и да е, тука проблема е следния, поне според мен. Значи след като имаме нарушение, то влиза в регистрите на КАТ, те препращат в общината, защото там се плащат. Така, в общината лесно, давност има, 2-3-5 години все тая, но куреця е, че тези нарушения си остават в компютрите на КАТ и при тях неизчезват, затова ни казват да ги плащаме всичките, след което ти отиваш, доброволно плащаш всичко и си го издухал. Ако небяха направили таа система, добре, минава срока, плащането изчезва и край.
Обаче аз искам да попитам препатили, значи 2 години без никакви нарушения се възстановяват точките, ама подочух нещо, че за да се въстановят, трябва да си си платил нарушенията в общината, след това отиваш в КАТ с бележката от общината, подава се молба и след някъв срок се въстановявали, та вялно ли е това или НЕ?
Обаче аз искам да попитам препатили, значи 2 години без никакви нарушения се възстановяват точките, ама подочух нещо, че за да се въстановят, трябва да си си платил нарушенията в общината, след това отиваш в КАТ с бележката от общината, подава се молба и след някъв срок се въстановявали, та вялно ли е това или НЕ?
Относно възтановяването на точки в една от по предните теми имаше обяснение http://store1.data.bg/broadcast/KAT.pdf и ако не се лъжа, точките се възтановяват автоматично. Важно е да не са отнемани точки последните 2г.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
sonny написа:Не е 2 години давността на актовете, преди няколко години беше 3, а после ги направиха 5. Но както и да е, тука проблема е следния, поне според мен. Значи след като имаме нарушение, то влиза в регистрите на КАТ, те препращат в общината, защото там се плащат. Така, в общината лесно, давност има, 2-3-5 години все тая, но куреця е, че тези нарушения си остават в компютрите на КАТ и при тях неизчезват, затова ни казват да ги плащаме всичките, след което ти отиваш, доброволно плащаш всичко и си го издухал. Ако небяха направили таа система, добре, минава срока, плащането изчезва и край.
Изкарай тоя закон за 5 години, и после спори?
Няма такова нещо.
Виж, контролните точки, да. Възможно е да не можеш да накараш КАТ да ти възстанови контролни точки, трябва да видим в ЗДП и подобни. И те да ти възстановяват точките само ако си си платил глобите, дори и з изтекла давност.
В този случай е кофти, разправията непременно трябва да минава през съда.
Едитвам:
Ето го и текста от закона какво, дали, как и кога:
Чл. 158. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)(1)Броят на точките за потвърждаваневалидността на свидетелството се възстановява: 1.(изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., доп., бр. 51 от 2007 г.) чрез частично увеличаване с 1/3 отпървоначалния брой точки след преминато допълнително обучение, но не повече от веднъж засрок от 1 година при условие че водачът е изпълнил задълженията си по чл. 190, ал. 3, коетоудостоверява със съответните платежни документи;2.(изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) служебно, до максималния размер, след изтичане на двегодини, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление, скоето на водача са отнети контролни точки.
Ето го и въпросния член 190:
Чл. 190. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2006 г., доп., бр. 51 от 2007 г.)(1)(Изм. - ДВ, бр. 82 от 2006г.) След влизането в сила на наказателно постановление, с което се налага наказание на водачили собственик на моторно превозно средство, препис от него се предоставя на съответнотоструктурно звено на Министерството на вътрешните работи, където се водят на отчет водачът имоторното превозно средство. Иззетите в този случай свидетелства за управление се изпращат насъответната служба на Министерството на вътрешните работи за съхранение и отчет.(2)Наказанието "лишаване от право да се управлява моторно превозно средство" тече отдатата на изземването на свидетелството за управление.
(3)(Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наложеното наказание "глоба" се заплаща в едномесеченсрок от влизането в сила на наказателното постановление или съдебното решение илиопределение на съда при обжалване.
И така, за стари глоби: давностен срок 2 години. Точките се възстановяват по законоустановен ред, но методиката и техниката е неясна, т.е .могат да бъдат ябълка на раздора. Нови глоби: срок 1 месец за плащане. Ако не си си платил глобите, няма възстановяване на точки. Ако глобите са с изтекъл срок, те вече не представляват какъвто и да е акт - невалидни са и не е нужно да ги плащате. Това е.
Не питайте препатили, те може и да са просто изпатили си. Няма смисъл. Четете закона, ако смятате д си търсите правата. Ако не смятате, няма смисъл да четете каквото и да е и да търсите каквото и да е. Просто идете и си платете.
D3BEP написа:..........
ОК 2 години, добре, няма грижа, но какво ще стане, като отида в общината най-чистосърдечно и с иплатя нарушенията, с давностен срок от 2 години, демек считано към днешна дата, следва да ме накарат да заплатя всички свой нарушения от 31.08.2005г до днес. Аз такива нямам, има преди този срок и то доста. Издават си ми документче, че недължа нищо на държавата, отивам в
Кат за ад видя как стоят нещата с автоматичното възстановянате, предстваям им документа издаден от общината и те ми казват, да ама тук при нас пише, че имате неплатени нарушения преди този срок, дето не са платени. Ок, започва съдене, в тоя момент ми напишат Акт, и понеже аз съм със 7 точки, дефакто ми взимат книжката веднага, е аз кво, докато ги съдя да хода с колело ли? Кво праиме тогава?
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
sonny написа:D3BEP написа:..........
ОК 2 години, добре, няма грижа, но какво ще стане, като отида в общината най-чистосърдечно и с иплатя нарушенията, с давностен срок от 2 години, демек считано към днешна дата, следва да ме накарат да заплатя всички свой нарушения от 31.08.2005г до днес. Аз такива нямам, има преди този срок и то доста. Издават си ми документче, че недължа нищо на държавата, отивам в
Кат за ад видя как стоят нещата с автоматичното възстановянате, предстваям им документа издаден от общината и те ми казват, да ама тук при нас пише, че имате неплатени нарушения преди този срок, дето не са платени. Ок, започва съдене, в тоя момент ми напишат Акт, и понеже аз съм със 7 точки, дефакто ми взимат книжката веднага, е аз кво, докато ги съдя да хода с колело ли? Кво праиме тогава?
Ти решаваш. Аз казах. Има вариант да си платиш и да ги съдиш преди това, има вариант да не си платиш и да се разправяш преди това да се случи.
Плащането на глобата не ти възстановява точки. Ако имаш всичко необходимо за възстановяване на точки, нямаш законови задължения и откажат да ти възстановят точките, полицията е в нарушение. Личен твой проблем си е дали и как ще се оправяш с него. Аз за твоята мотивация и реакция не отговарям. Само ти казвам, как стоят нещата. Сигурно не е правилно и работодателят да те вика в събнота, да не ти плаща извънредния труд и да не те пуска в отпуска и да те осигурява на половината получени пари, но повечето го правят. И докато търпим, ще си продължат да го правят.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
D3BEP написа:Чл. 158. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)(1)Броят на точките за потвърждаваневалидността на свидетелството се възстановява: 1.(изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., доп., бр. 51 от 2007 г.) чрез частично увеличаване с 1/3 отпървоначалния брой точки след преминато допълнително обучение, но не повече от веднъж засрок от 1 година при условие че водачът е изпълнил задълженията си по чл. 190, ал. 3, коетоудостоверява със съответните платежни документи;2.(изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) служебно, до максималния размер, след изтичане на двегодини, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление, с което на водача са отнети контролни точки.
Четейки удебеления текст и подчертания да разбирам ли че последния акт с който са ми отнети точки беше лятото на 2004 година, а след него имам 2 за ПТП-та и с тези актове имам само парична глоба без отнемане на точки...това ще рече ли че вече имам максимален брой точки?

54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4