Давност на акт !
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
И аз знам, че давността е 2 години. А и в пдф-а който мина през форума за КАТ също така пишеше! Ако са ви карали да си платите глобите от 2005-та значи са си точно 2. Само не знам с тая 99-та къв е случая, ама нещо има дърво в цялата работа! Консултирайте се с адвокат! Аз точно от 2005-та имам сумати актове, та се надявам до 2008-ма да не ми се налага да си взимам талона, че ще е страшно .... 

_!_
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
бах мама му аз имам 700-800 лв актове
и мам 5-6 точки
на 10.09.2007 правя 2 години без нарушение
само имам един акт че съм си забравил документите
и дали ще ми се възстановят и как става незнам

и мам 5-6 точки
и дали ще ми се възстановят и как става незнам

stambo_81dg написа:бах мама му аз имам 700-800 лв актове![]()
и мам 5-6 точки
и дали ще ми се възстановят и как става незнам![]()
E и аз съм в съшото положение само че с 2 точки като бях на -12

Ама аз съм до към Юни догодина, че ми писаха съшия акт като на тебе, само че не ми дадоха наказателно постановление та не знам дали е влезло в сила. Но мисля, че пак си влиза в сила нищо, че не е получено

_!_
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Space написа:че ми писаха съшия акт като на тебе, само че не ми дадоха наказателно постановление та не знам дали е влезло в сила. Но мисля, че пак си влиза в сила нищо, че не е получено
Не, неби следвало, защото имаш 7дневен срок да обжалваш наказателното постановление, а ти не си го получил...
7 дни след получаването, тогава влиза в сила (ако не си обжалвал)
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
Space написа:stambo_81dg написа:бах мама му аз имам 700-800 лв актове![]()
и мам 5-6 точки
Ама аз съм до към Юни догодина, че ми писаха съшия акт като на тебе, само че не ми дадоха наказателно постановление та не знам дали е влезло в сила. Но мисля, че пак си влиза в сила нищо, че не е получено

ако се брои акта за не носене на документи и аз съм до тогава 6-ти юли догодина няма да се плашиш

тц тц тц то е 10 лв глобата за дето не ги носиш имам предвид книжкатащ
а за лична карта са ми писали акт 100лв

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Space написа:че ми писаха съшия акт като на тебе, само че не ми дадоха наказателно постановление та не знам дали е влезло в сила. Но мисля, че пак си влиза в сила нищо, че не е получено
Не, неби следвало, защото имаш 7дневен срок да обжалваш наказателното постановление, а ти не си го получил...
7 дни след получаването, тогава влиза в сила (ако не си обжалвал)
ооо може и така да е
защото за личната карта като ми написаха акт и след 3-4 мес. идва едно 4енге в нас да ми връчва наказателно постановление и ме кара да се подписвам 4е ми е връчено

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
///peter написа:3-4 месеца, сметай
ами на морето бях в приморско ми го написаха и
есента се звани на вратата 4енге

викам ко става а то за този акт а аз бях забравил ве4е
stambo_81dg написа:Space написа:stambo_81dg написа:бах мама му аз имам 700-800 лв актове![]()
и мам 5-6 точки
![]()
ако се брои акта за не носене на документи и аз съм до тогава 6-ти юли догодина няма да се плашиш![]()
тц тц тц то е 10 лв глобата за дето не ги носиш имам предвид книжкатащ
а за лична карта са ми писали акт 100лв![]()
На мен ми писаха за изтекъл преглед обърках се, но беше на служебната кола! А в ПДФ-а пишеше, че когато колата е служебна, отговорност носи МОЛ-а на фирмата, или отговорното лице за тези неща в нея! Ама като сме си непросветени ще си ни праскат и тва е! Трябва да го намеря този акт за да видя до коя дата беше! А, ето го

ЕДИТ: Уфф, много съм зле. За изтекъл предишен акт ми е този, а не за преглед ... ама то се тая де. Все едно не съм си носил синия талон!

_!_
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
kiko написа:аз пък последно чух че ако сега например се наредиш на гишето за талона трябва да си платил от 2005г до сега
пс.D3BEP товя цитат от закона е супер ама нали се сещаш че при евентуално дело кат и държавата са кат дупе и гащи, се ще ги извъртят нещата в тяхна полза, или скоро направо ще гласуват онея дебили някви промени в закона в тяхен +
Супер щеше да е ако пишеше. че глобите не бива да се плащат

В случая не е супер, а е просто приложимият за случая текст на закона.
Кико, не са дупе и гащи чак дотам. Няма да създадат прецедент с явно нарушение на закона. Само съветвам: при разписване за платен, н ос изтекла давност акт да разпишете с особено мнение - например "задължават ме и ми задържат книжката". Или преди въобще да плащате да се обърнете към адвокат. Защото защитата на КАТ пред съда аз я виждам като твърдение, че вие ДОБРОВОЛНО или по уговорка сте си внесли глобата със закъснение, което не е забранено и не предполага връщане на парите. И като сте се разписали, че всичко е наред, ходи доказвай!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
D3BEP написа:kiko написа:аз пък последно чух че ако сега например се наредиш на гишето за талона трябва да си платил от 2005г до сега
пс.D3BEP товя цитат от закона е супер ама нали се сещаш че при евентуално дело кат и държавата са кат дупе и гащи, се ще ги извъртят нещата в тяхна полза, или скоро направо ще гласуват онея дебили някви промени в закона в тяхен +
Супер щеше да е ако пишеше. че глобите не бива да се плащат
В случая не е супер, а е просто приложимият за случая текст на закона.
Кико, не са дупе и гащи чак дотам. Няма да създадат прецедент с явно нарушение на закона. Само съветвам: при разписване за платен, н ос изтекла давност акт да разпишете с особено мнение - например "задължават ме и ми задържат книжката". Или преди въобще да плащате да се обърнете към адвокат. Защото защитата на КАТ пред съда аз я виждам като твърдение, че вие ДОБРОВОЛНО или по уговорка сте си внесли глобата със закъснение, което не е забранено и не предполага връщане на парите. И като сте се разписали, че всичко е наред, ходи доказвай!
То в цялата държава всичките глоби са на доброволен принцип...
Друг е въпроса, че плашат обикновените хора с тези глупости, както с парното което беше голям фарс!!!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
kiko написа:кво,кво я раздуи че и там висим
Ми там е тънък момента имаха няколко кампании по събирането, плашиха, че ще викат съдии изпълнители, но видяха, че нямат договори с почти никой от старите потребители, така на практика са ни подарявали топлинна енергия

Но се изхитриха и сега са пуснали сред хората документ с който ако се подпишеш се задължаваш сам да си платиш сумата и това се води договор

всичко е с давност. Данъците също ! 5 години и после се чешаш. Друг е въпроса, че ти седят някъде, но никой не може да те задължи да ги платиш.
Актовете са 2 години, както споменаха колегите. Определено като ми опре ножа до кокала, ще ви кажа как седят нещата, защото съм скандалджия и обичам да привършват нещата в съда.
Актовете са 2 години, както споменаха колегите. Определено като ми опре ножа до кокала, ще ви кажа как седят нещата, защото съм скандалджия и обичам да привършват нещата в съда.
Аз днес бях в КАТ и си платих двете стари глоби по 20 лв. и ми върнаха синьото талонче
Актовете ми са както написах в началото на темата от края на 2004г. и средата на 2005г. Хубавото беше, че нямах наказание по акта след обжалването му:)
Който има по големи суми да плаща е по добре найстина да се консултира с адвокат за да не се мине нещо
А какъв ужас е да висиш в КАТ, няма думи да се опише

Актовете ми са както написах в началото на темата от края на 2004г. и средата на 2005г. Хубавото беше, че нямах наказание по акта след обжалването му:)
Който има по големи суми да плаща е по добре найстина да се консултира с адвокат за да не се мине нещо

А какъв ужас е да висиш в КАТ, няма думи да се опише

54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4