Какво ви е мнението за метановите уредби?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Какво ви е мнението за метановите уредби?

Мнение от mikewolf » 29 Авг 2007, 15:14

Значи моя красавец си е на бензинец. Пише си там онли 95 и с това го храня.
Започнах да се замислям обаче дали да не сложа някаква уредба.
Колебанието ми е обаче газ или метан.
Е имате думата :driving:
Война по пътищата ли??? Къде се води тази война?!?! Аз пътища не знам да има в България!!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Re: Какво ви е мнението за метановите уредби?

Мнение от stambo_81dg » 29 Авг 2007, 15:34

mikewolf написа:Значи моя красавец си е на бензинец. Пише си там онли 95 и с това го храня.

тука може да се начетеш
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=59366
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от mikewolf » 30 Авг 2007, 8:06

тука може да се начетеш
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=59366[/quote]

Уфф начетох се.
И се отказах. Това е. Трябва да израся около три хилядарки с които да убия около 30 кончета от моите 150.
Следващото благородно животно след кучето е коня, тъй че коне не убивам.
Значи ако искам евтиния си карам Москвича :lol:
За 3 хилядарки ще си купя точно 10 запазени текезесарки :D
Война по пътищата ли??? Къде се води тази война?!?! Аз пътища не знам да има в България!!!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 31 Авг 2007, 1:18

Прави като мене - за работа неква кошница,а за кеф БМВ - то.
Некой да знае къде да намеря лепенка "Другата ми кола е БМВ" :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от vasko 6 » 31 Авг 2007, 9:44

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kocil » 31 Авг 2007, 18:41

mikewolf написа:Значи моя красавец си е на бензинец. Пише си там онли 95 и с това го храня.
Метана е по-евтин като гориво,ама бутилката му е тежичка и отзад ти става кат трактор колата...а и багажника почти си заминава като площ...другия вариант с газова инжекция е добро решение - поне аз съм с такова и нямам ядове с нея - ни детонации,ни нищо,върви си като на бензин и разхода е почти същия...само дето излиза дебело - 1200-1300 кинта горе-долу...ти си преценяваш според това колко километри навърташ дали си струва... ;) иначе идва около два пъти по-евтино от бензин...
Изображение

Потребител
Аватар

и аз мисля да слагам метан затова искам да да задам някий...

Мнение от cassper06 » 17 Ное 2007, 19:56

Да разбирам ли от вашите мнения че за да нямам проблеми с моето БМВ е добре да си сложа метанов инжекцион? И ако е така кажете ми каде да ида дами го монтират професионално и разбирасе да ми дадат гаранция. Аз сам от Пловдив затова ще сам ви благодарен ако ми кажете сервиз за метан някаде наоколо Пловдив. Благодаря ви предварително!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Re: и аз мисля да слагам метан затова искам да да задам няки

Мнение от stambo_81dg » 17 Ное 2007, 22:03

cassper06 написа:Да разбирам ли от вашите мнения че за да нямам проблеми с моето БМВ е добре да си сложа метанов инжекцион? И ако е така кажете ми каде да ида дами го монтират професионално и разбирасе да ми дадат гаранция. Аз сам от Пловдив затова ще сам ви благодарен ако ми кажете сервиз за метан някаде наоколо Пловдив. Благодаря ви предварително!!!
:yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 17 Ное 2007, 22:28

Амам един познат наскоро си взе М20 матор и си свали от Вектрата (моноинжекция) метана и директно на Бумата без никакви клапани млапани.Не съм го виждал от месец,но в случай че е имало гърмежи щеше да се чуе!
Чувал съм че центровката на газ не е като на бензин - а малко предварение е и затова се слагало авансатор - около 100лв. струвал.И ваобще скъпотии като инжекциони и ала бала отпадат.С тоя авансатор колата си бачка като на бензин ама доста по ефтинийка.
В такъв случай може да си сложиш газово 300 - 500лв (в зависимост дали искаш да е "БРЦ" или турско "Ловато";за италианско до 700-800 ще се спреш) или метанец с олекотена 70л. бутилка(бойлер) или две по малки,който пасват почти перфектно в ниското на багажника(точно над диф-а) , за 1200-1300.Цените не са упдейтвани и са без авансатор.
Всеки един ден шофиране на колата ти с някакво газово устройство й скасява живота с 3 дни.Общо взето всички сме така едните карат на някакъв си газ за по-ефтино, а другите хараби нафта и свички заедно правим ремонти от захабени и изпотршени части,точно заради тази харабия.А де като няма пари така е!!!

младши ентусиаст
Аватар

Re: и аз мисля да слагам метан затова искам да да задам няки

Мнение от BMW5820iA » 17 Ное 2007, 23:31

cassper06 написа:Да разбирам ли от вашите мнения че за да нямам проблеми с моето БМВ е добре да си сложа метанов инжекцион? И ако е така кажете ми каде да ида дами го монтират професионално и разбирасе да ми дадат гаранция. Аз сам от Пловдив затова ще сам ви благодарен ако ми кажете сервиз за метан някаде наоколо Пловдив. Благодаря ви предварително!!!

пич , аз съм от русе ама мога да ти препоръчам едни момчета дето се намират на куклинско шосе - бившия завод рекорд в пловдив.

те монтират газови инжекциони на старгаз, и българския вариант на старгаз, за метан не съм сигурен дали имат.

много съм доволен от тях.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 18 Ное 2007, 11:03

mikewolf написа:... Значи ако искам евтиния си карам Москвича :lol:
За 3 хилядарки ще си купя точно 10 запазени текезесарки :D

Занчи си разбрал за какво става дума :yes:

Назад към E34