За Ромите и хората

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

За Ромите и хората

Мнение от bufet » 28 Авг 2007, 3:15

Аз останах потресен...
Здравейте, споделям една случила се с мен история, паралелно с случките в красна поляна с тамошните роми, не за да търся съчуствие или помощ, просто бих искал да изразя мнение, като смятам че това е право на един гражданин на тази демократична страна, на 22 години съм не съм привирженик на никоя партия, не съм националист (скинар) и така на татък, не съм засипвал държавните служби с безброй писма и оплаквания (всъщност никога не съм подавал дори една). Просто тази случка ме потресе и се почуствах толкова безсилен, че ме хвана срам от мен, към 21:30 във неделя вечерта се прибирах пеша към дома си с приятелката ми, пътят минава през малък парк който е напълно осветен, в близост до една от пейките беше паркирана една кола с отворени врати и багажник от нея се чуваше силна музика, на пейката до колата бяха насядали група роми, който пиеха бира, с минаването си единя започна да подсвирква ей маце на приятелката ми, при което побеснях, аз един 100 килограмов български мъж, който се води че живее в една европейска държава се оказах напълно безсилен срещу 5-ма роми, наведох глава и просто си заминах нататък, замислям се какво би станало ако бяха решили мен да бият а приятелката ми да изнасилят както има един израз. Почуствах се найстина засрамен. Минаха ми мисли да се съберем и да се саморазправим с тях, но това би значило да излизаме със страх и до магазина, не са редки случайте на тези ромски "извращеня" спрямо българите случили се не само с мен, а и с много други, не стана нищо фатално, за което съм благодарен, но тези ромски "групички" се срещат на всякаде и е въпрос на време много българи като мен да наведат глава и да ги подминат, след като те викат "мама ви българска", включвам си телевизора днес и виждам един ром да заплашва (след случката със загиналото момче от ромски произход): който българин мине сам довечера смърт!!!! и това по националната телевизая, а последици никакви...

Пак казвам че нямам нищо против ромите като цяло, не съм расист
или нещо подобно и твърдо вярвам в правото на всеки да съществува, а също и че всички са равни, но изведнъж те се оказаха по-равни от мен а аз се оказах малцинство.
С това не предлагам нищо, не искам и не търся нищо, просто една история от която никой не е застрахован.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Авг 2007, 9:09

Така е... само че нали знаеш, че и 5 роми не са по-бързи от пистолета.... който ако ПРАВИЛНО използваш няма да има последици за теб.... на "тия" май само с това ше можем да им се противопоставим... но това се отнася само до тия гадните мангали, дето си мислят, че са много лични... щото има цигани, които са много читави хора...

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 28 Авг 2007, 9:18

колкото и тъпо да прозвучи за момента е взел правилно решение но след това е трябвало да се обади на полицията за да ги разкарат от там, щото като се напият не е ясно какво ще последва. Все пак съм изненадан, не съм ги виждал да се събират така! преди предимно тинейджърите го правиха с бира и джойнт в градинките ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Авг 2007, 9:31

Пичага, не знам ти ли си това което цитираш, ама е трябвало да ги усучеш, циганите са плашливи и ще избягат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Авг 2007, 10:04

Ае стига с митовете за плашливи цигани. Циганина е човек, непълноценна миризлива раса, но все пак някакъв човек. И като такъв има и плашливи има и по- смели и всякакви. Както и Българи и Американци и всякви др нации.
Много добре си е постъпил човека, все пак е бил с приятелката си и ако може да рискува да го пребият изнасилването е нещо мн по- лошо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 28 Авг 2007, 10:20

Аве кога ше спрем с алабашките теми, 10 по един и същи повод, и всяка по 10 листа?
Вече взех да се дразня.
Аз пък преди няколко дена видях група наркомани в центъра на един приморски градец. Насред обяд. Единият си беше свалил гащите и се опитваше да пикае на алеята, само че погрешка вместо да си поизпъне, си забелваше и заголваше инструмента. Друг седеше и се хилеше на слънцето, и когато ме видя, каза "Ха! Тъпа мутренска свиня. Майка им да ...." Бяха 10 човека, момчета и момичета. Кажете какво да направя. Да скоча да ги бия, ще изкарат разни неща, а и полицията ще вземе да ме "обърка" с наркопласьор - нали и сините човечета трябва да отбият номера. Даже и да ги набия - тия са под упойка и нищо няма да разберат. Рискувам или да ме наранят лошо и почти да не понесат отговорност, или аз даги нараня лошо и да понеса пълната отговорност. Помогнете.
Не можете. Знам.
И за случая в гората не можем да помогнем. Често срещано при алкохолни компании, били те цигански или български. Правилно е постъпил човека, но аз лично не виждам етнически конфликт, мисля, че и циганка да беше приятелката му и човекът циганин, пак биха го направили.
Аз пък имам приятел, българин, за който ще ви разправям друг път. Даже когато е абсолютно трезвен, циганите нищо не правят пред него.
Моля някой мод да заключи темата. Поредната "циганска" тема. Барем всички потребители да пишат в една, а не всеки срещнал циганин да отваря нова тема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 28 Авг 2007, 11:04

:mhihi:
Изображение

Назад към Извън Темата