шарнири
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Май се опитваме да кажем едно и също
Да говорим за замръчване в БГ вече е много пресилено като се има предвид миналата зима и синоптичните прогнози за тази. И все пак не е хубаво
да се правят компромиси и експерименти с маслото защото некачественото съсипва двигателя. Тая марка МОРИС за първи път я чувам, а като гледам мненията никой друг колега не се е изказал добре за нея. За това по-добре да се заложи на Кастрол, Мотул или Мобил (модела който споменах в по-горния пост, специално за дизели) . Много приятели карат тдс-ите с такова и са много доволни.
ПП : обаче заглавието наистина води към нейната същност

да се правят компромиси и експерименти с маслото защото некачественото съсипва двигателя. Тая марка МОРИС за първи път я чувам, а като гледам мненията никой друг колега не се е изказал добре за нея. За това по-добре да се заложи на Кастрол, Мотул или Мобил (модела който споменах в по-горния пост, специално за дизели) . Много приятели карат тдс-ите с такова и са много доволни.

ПП : обаче заглавието наистина води към нейната същност

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ilialazarov
-
-
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: E36 - 318
Re: шарнири
[quote="kriso85"][quote="AQUILA1001"]колеги искам да ви питам нещо,
Значи вчера ми смениха маслото (MORRIS) такова ми сложиха 15w40
въздушен, маслен и горивен филтър, както и предни накладки и десните два шарнира и ми взеха 280 лева, как мислите за цената ?
Трябва ли след смяна на шарнирите да ида на баланс и реглаж??? :help:[/quote]
[size=18]5в40 е маслото за 318тдс[/size]. Кво е тва МОРИС :roll: Мотул или Кастрол ( 5в40 ТХТ май го спряха). Има и един вариант с МОБИЛ 10в40 но на тубичката да пише задължитено ЗА ТУРБО ДИЗЕЛИ :idea:
А относно мнението над мене - бате ти ако искаш и с М10Д си я карай твойта кола - 10в40 полусинтетика е добре за бензиновите. За дизелите е хубаво 5в40 :)[/quote]
НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ОБИДЯ С НИЩО ПРОСТО ПОГЛЕДНАХ ТАЗИ ТАБЛИЦА И ОТ НЕЯ СЕ РЪКОВОДЯ
СВАЛИХ Я ТУК ОТ ФОРУМА И АКО Е ВЯРНА НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ЗА НАЩЕ КЛИМАТИЧНИ УСЛОВИЯ 10W-50
СПОДЕЛИ АКО СИ ЗАПОЗНАТ
МЕРСИ
ТАБЛИЦАТА Я ИМА НА ilialazarov.web.data.bg
за 10w40 e от -30 градуса 25
a за 15w40 e oт -20 до 50
от тука изхождам че 15w40 е по добро за наще климатични условия ако греша кажи ми НЕЗНАМ ВСИЧКО ???????
ЗА БЕНЗИНКИ СТАВА ДУМА
Значи вчера ми смениха маслото (MORRIS) такова ми сложиха 15w40
въздушен, маслен и горивен филтър, както и предни накладки и десните два шарнира и ми взеха 280 лева, как мислите за цената ?
Трябва ли след смяна на шарнирите да ида на баланс и реглаж??? :help:[/quote]
[size=18]5в40 е маслото за 318тдс[/size]. Кво е тва МОРИС :roll: Мотул или Кастрол ( 5в40 ТХТ май го спряха). Има и един вариант с МОБИЛ 10в40 но на тубичката да пише задължитено ЗА ТУРБО ДИЗЕЛИ :idea:
А относно мнението над мене - бате ти ако искаш и с М10Д си я карай твойта кола - 10в40 полусинтетика е добре за бензиновите. За дизелите е хубаво 5в40 :)[/quote]
НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ОБИДЯ С НИЩО ПРОСТО ПОГЛЕДНАХ ТАЗИ ТАБЛИЦА И ОТ НЕЯ СЕ РЪКОВОДЯ
СВАЛИХ Я ТУК ОТ ФОРУМА И АКО Е ВЯРНА НЕ Е ЛИ ПО ДОБРЕ ЗА НАЩЕ КЛИМАТИЧНИ УСЛОВИЯ 10W-50
СПОДЕЛИ АКО СИ ЗАПОЗНАТ
МЕРСИ
ТАБЛИЦАТА Я ИМА НА ilialazarov.web.data.bg
за 10w40 e от -30 градуса 25
a за 15w40 e oт -20 до 50
от тука изхождам че 15w40 е по добро за наще климатични условия ако греша кажи ми НЕЗНАМ ВСИЧКО ???????
ЗА БЕНЗИНКИ СТАВА ДУМА
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Тази таблица не съм я виждал. Аз до скоро карах тдс и с 5в40 нямах никакви ядове. Отскоро карам бензинка и поне от това дето съм прочел по форума ( а то е много) повечето колеги тука препоръчват 10в40. Също така и повечето ми познати карат бензинките с 10в40 и нямат оплаквания от маслото.
Има една тема в Дъ Бест Оф за маслата. Там има доста интересни неща - може да я прочетеш
Иначе не мисля че и 15в40 ще е проблем за колата - ти си преценяваш
Има една тема в Дъ Бест Оф за маслата. Там има доста интересни неща - може да я прочетеш

Иначе не мисля че и 15в40 ще е проблем за колата - ти си преценяваш

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2