Двигател 330d Монтиране на e36 coupe
Модератор: bum_bum
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Двигател 330d Монтиране на e36 coupe
Здравейте
Искам да попитам дали накои има идея може ли да се намери двигател 3 литров дизел примерно от 330д , на каква цена?
И наи важното дали може ли да се монтира на Е36 купе ?

Искам да попитам дали накои има идея може ли да се намери двигател 3 литров дизел примерно от 330д , на каква цена?
И наи важното дали може ли да се монтира на Е36 купе ?

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
купи си е30 и няма да имаш такива проблеми
а това и да е възможно, бъди сигурен, че ще си платиш е36-цата няколко пъти, пък после не знам дали ще те кефи..

а това и да е възможно, бъди сигурен, че ще си платиш е36-цата няколко пъти, пък после не знам дали ще те кефи..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Zaho
-
-
сегашната скоростна кутия няма ли да стане ?
Идеята е че много съм се навил на турбо или компресор на малкото двигателче м43 ужким като се кара леко да не харчи а като се настъпи да харчи и да върви
Но като видях характеристиките на тоя двигател от 330-ка разхот / мошност направо ме изуми това ще ми е напълно достатъчно
на моето купенце
не ми се сменява количката че вложих доста по купенцето ново окачване нова боя разни други глезотии и си ми харесва купенцето

Идеята е че много съм се навил на турбо или компресор на малкото двигателче м43 ужким като се кара леко да не харчи а като се настъпи да харчи и да върви

Но като видях характеристиките на тоя двигател от 330-ка разхот / мошност направо ме изуми това ще ми е напълно достатъчно

не ми се сменява количката че вложих доста по купенцето ново окачване нова боя разни други глезотии и си ми харесва купенцето

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Ти имаш ли си представа за кво иде реч Е36 330дZaho написа:сегашната скоростна кутия няма ли да стане ?![]()
Идеята е че много съм се навил на турбо или компресор на малкото двигателче м43 ужким като се кара леко да не харчи а като се настъпи да харчи и да върви![]()
Но като видях характеристиките на тоя двигател от 330-ка разхот / мошност направо ме изуми това ще ми е напълно достатъчнона моето купенце
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз тва упражнение го виждам 10+ бона за да стане както трябва - двигател к-т скорости, дифф, радиатори, преправяне (100% ще има) окачване, спирачки съответно по-големи жанти
абе заеби

абе заеби

- Zaho
-
-
Ти имаш ли си представа за кво иде реч Е36 330д

требва да е нещо ненормално
аз тва упражнение го виждам 10+ бона за да стане както трябва - двигател к-т скорости, дифф, радиатори, преправяне (100% ще има) окачване, спирачки съответно по-големи жанти
абе заеби
ми то ако слагам Турбо няма да е по разли4но положението пък за окачването спирачките и по големите джанти така или иначе пак ще си ги слагам каквото и да правя по колата друго

Но просто тея показатели на тоя двигател ме убиха (маи съм влюбен

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ше стане уникално
Чак па 10 бона едва ли,ма 5-6 ще литнат.
Търси някоя помляна е 46-ца да я купиш цялата за около 5-7к зависи какво има като оборудване,ще разпродадеш на части това което не ти тррябва и другото натам си е ясно .

Чак па 10 бона едва ли,ма 5-6 ще литнат.
Търси някоя помляна е 46-ца да я купиш цялата за около 5-7к зависи какво има като оборудване,ще разпродадеш на части това което не ти тррябва и другото натам си е ясно .

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Ти обаче продължаваш да търсиш някакъв магически комплект вървеж/икономия
Правилно си разбрал, че 330Д е много читав мотор - върви яко, а харчи доста малко за вървежа си, но според мен е безумие да го слагаш на Е36, просто не знам как би станало. Като почнеш двигател+скорости+диференциал+цялата инсталация и компютри (все пак и той си има електроника съвсем различна) + радиатор + кулер + преправяне на предницата за да се захванат + друг резервоар (за нафта) + горивни тръбички + джанти + гуми + спирачки и то при късмет, ако успее въобще да влезе в коша на Е36 тоя мотор. Това са адски много пари, труд и време, по-добре си вкарай един М50Б25 с компресор на 0.5 бара, пак ще върви толкоз, ама ще е много по-евтино, не повече от 2 бона за мотора + 4-5 хилки за един приличен турбо сетъп. Или си купи направо Е46 330Д, ще ти излезе по-евтино сигурно от мислената от теб транслантация
Или пък Е36 М3 и го карай нелегално 

BMW only!
- Zaho
-
-
На тоя М50Б25 + турбо сетъпа колко ще му е разхода на гориво ?
А пък и в тоя случаи пак ще трябва да се сменават диференцял окачване спирачки джанти електроника и така нататък
Затова според мен 330д е добър варянт само да намеря такъв дигател
някак си
другите неща предполагам по лесно ще се набавят
Това за въртящият му момент вярно ли е 520 Нм на 2000 рпм
Впрочем как модела на двигателя и има ли разлика м/у 330, 530, 730 ?

А пък и в тоя случаи пак ще трябва да се сменават диференцял окачване спирачки джанти електроника и така нататък
Затова според мен 330д е добър варянт само да намеря такъв дигател

Това за въртящият му момент вярно ли е 520 Нм на 2000 рпм

Впрочем как модела на двигателя и има ли разлика м/у 330, 530, 730 ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Enrique написа:Zaho написа:Впрочем как модела на двигателя и има ли разлика м/у 330, 530, 730 ?
1.Един и същ е...
2.Ти си луд
А нали знаеш както ги написа че са едни и същи, може и да са 3 различни

И наистина автора на темата е луд

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Що обезкуражавате момчето бе, нема само тия с е30-ките да набутват вътре какво ли не я...Време е и с е36 да почнат експериментите! Пък и като му гледам мерака, няма невзможни неща! Само да те бие пачката по джоба 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Идеята всъщност е много яка... но както каза amd - голям зор ще е.... най-малкото освен всичките тези необходими компоненти ще ти вземат 1 торба пари за труд... т'ва просто нищо друго освен тотално разкостване не му мърда... много интересно мислене все пак... да вкараш подобен двигател в Е36.... мен Coupe-то ме кефи яко.... ако можех да си набия вътре няква печица (но от новите, не М51).... едно M47TU... прилично... с "оптимизирана" електроника... некви около 180PS.... хмммммм.... т'ва само за труд, без частите кви пари би излезнало?????
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3