питане към пътуващите в гърция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 22 Авг 2007, 14:34

bmwfena написа:аз в Александрополис съм ходил но мерси за информацията..имаше работи които не ги знаех.особено за колана на пътника отзад.значи мога да си обикалям с чужда колаааа--ясно ми е вече.

Аха,ама ако згафиш некъде и си дойдеш пешеходец да не кажеш ,че не сме казали за пълномощното.Аре са не се стискай за пет лева. :mhihi:
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 22 Авг 2007, 16:21

GVT написа:
bmwfena написа:аз в Александрополис съм ходил но мерси за информацията..имаше работи които не ги знаех.особено за колана на пътника отзад.значи мога да си обикалям с чужда колаааа--ясно ми е вече.

Аха,ама ако згафиш некъде и си дойдеш пешеходец да не кажеш ,че не сме казали за пълномощното.Аре са не се стискай за пет лева. :mhihi:
а ве кво да прая с орела чак на морето ве..ще обикалям до границата близко дето ъкъла и ем като нашия а и къщите са си същите...индиана джоунс :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pikakoz » 22 Авг 2007, 19:42

и много внимателно там с правилника глобите са им нечовешки
ако минеш на 4ервено без да искаш моше да дадеш орела та и да долатиш:)
а светофарите се сменят много бързо:) и жълтото го преска4а
иначе тва гърчовете са много калпави шофери

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 23 Авг 2007, 10:40

Като сте подхванали темата и аз да питам. Ще пътувам към Атина в началото на октомври, но собственика на колата също ще пътува. Трябва ли ми пълномощно в този случай? Ако карам аз и стане нещо (дано да не става) дали ще ми искат пълномощно? Другия въпрос е как стои въпроса с паркирането в центъра на Атина? Има ли и там "синя зона", паяци и т.н.?
Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 23 Авг 2007, 14:34

Ей,Фенннннннн кои ще те пусне теб в Гърция ве? И то с "орел с ориз",а и това престъпно изражение ! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 23 Авг 2007, 16:04

Aleks написа:къде ще ходиш ма хаймана :mhihi: :mhihi:

на секс туризъм :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 23 Авг 2007, 17:22

A_DUNCHEV написа:Ей,Фенннннннн кои ще те пусне теб в Гърция ве? И то с "орел с ориз",а и това престъпно изражение ! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ко ми има на мутрата веее :mhihi: :mhihi:твойта да не е по хубава ...мязаш на катастрофирал в айсберг делфин :mhihi:
Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 23 Авг 2007, 19:04

M5 написа:Като сте подхванали темата и аз да питам. Ще пътувам към Атина в началото на октомври, но собственика на колата също ще пътува. Трябва ли ми пълномощно в този случай? Ако карам аз и стане нещо (дано да не става) дали ще ми искат пълномощно? Другия въпрос е как стои въпроса с паркирането в центъра на Атина? Има ли и там "синя зона", паяци и т.н.?

Паркирането в центъра на Атина е голем проблем. Никога никъде няма места, ако гледаш знаците чак извън града ще трябва да излезеш, за да можеш да паркираш. Има платени паркинги, но цените не са особено приятни...но пък там винаги има места :mhihi:
Ако успееш да намериш място в центъра паркирай си на воля...знаци забраняващи паркирането както казах има бол, ама за 2 поредни години мотане лятно време там ни паяк, ни скоба съм видял...камо ли па ушеф :)
Само че влизането в центъра на Атина се осъществява на четен/нечетен принцип- единия ден е разрешено за колите, чиито номера завършват с четна цифра, на другия ден за тези, чиито номер завършва с нечетна цифра. Това разбира се важи само за суперцентъра, ама кое точно се вклюваше в това понятие така и не запомних. Имай предвид, че камери има много и трудно ще минеш метър...ама па ако те напипат как ще те жегнат не ми е много ясно. Ся ако колата ти е с Бг номер немам идея как стоят нещата...но предполагам че не гърчулята няма да им пука много...цифрите са си цифри. Ами това е общо взето...

П.П. Обезателно след като паркираш си сгъвай и двете огледала. Нито пешеходците, нито шоферите им са стока ;)
П.П. 2 И се оглеждай за мотористчета, че ако има един чалъм на тавана на колата ще ти се качат. Много са усилни и се врът къде и как им кефне.

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 24 Авг 2007, 1:27

а бе я Аз да питам Гръцко говорящите кво пише на тая табела,щот си мисля,че на децата си викат ''идиоти" :mhihi:
Изображение
Изображение[/url]
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 24 Авг 2007, 15:24

cww написа:
M5 написа:Като сте подхванали темата и аз да питам. Ще пътувам към Атина в началото на октомври, но собственика на колата също ще пътува. Трябва ли ми пълномощно в този случай? Ако карам аз и стане нещо (дано да не става) дали ще ми искат пълномощно? Другия въпрос е как стои въпроса с паркирането в центъра на Атина? Има ли и там "синя зона", паяци и т.н.?

Паркирането в центъра на Атина е голем проблем. Никога никъде няма места, ако гледаш знаците чак извън града ще трябва да излезеш, за да можеш да паркираш. Има платени паркинги, но цените не са особено приятни...но пък там винаги има места :mhihi:
Ако успееш да намериш място в центъра паркирай си на воля...знаци забраняващи паркирането както казах има бол, ама за 2 поредни години мотане лятно време там ни паяк, ни скоба съм видял...камо ли па ушеф :)
Само че влизането в центъра на Атина се осъществява на четен/нечетен принцип- единия ден е разрешено за колите, чиито номера завършват с четна цифра, на другия ден за тези, чиито номер завършва с нечетна цифра. Това разбира се важи само за суперцентъра, ама кое точно се вклюваше в това понятие така и не запомних. Имай предвид, че камери има много и трудно ще минеш метър...ама па ако те напипат как ще те жегнат не ми е много ясно. Ся ако колата ти е с Бг номер немам идея как стоят нещата...но предполагам че не гърчулята няма да им пука много...цифрите са си цифри. Ами това е общо взето...

П.П. Обезателно след като паркираш си сгъвай и двете огледала. Нито пешеходците, нито шоферите им са стока ;)
П.П. 2 И се оглеждай за мотористчета, че ако има един чалъм на тавана на колата ще ти се качат. Много са усилни и се врът къде и как им кефне.

Аз май ще съм баш в центъра (Омониа). И ще съм там поне 2 дена, така че това за номера на колата леко ме притеснява. Ако вече съм влязъл в центъра проблем ли е да стои колата там в забранения ден (няма да я карам)? А какви са цените на билетите/картите за градския транспорт и как е градския транспорт като цяло?
Изображение

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 24 Авг 2007, 16:45

M5 написа:
cww написа:

Аз май ще съм баш в центъра (Омониа). И ще съм там поне 2 дена, така че това за номера на колата леко ме притеснява. Ако вече съм влязъл в центъра проблем ли е да стои колата там в забранения ден (няма да я карам)? А какви са цените на билетите/картите за градския транспорт и как е градския транспорт като цяло?

Те т'ва имах предвид. Омония е част от суперцентъра и за нея със сигурност важи четно-нечетния принцип. Ами ако успееш да уцелиш деня и твоята последна цифра от номера, спреш си като пич до другия ден сутринта няма да имаш грижи. Обаче оттам нататък какво се случва идея нямам... Все пак имай предвид, че си на пъпа на Атина и може некой Ушко да се появи отнякъде и да се получи фал. А и ся т'ва че аз не съм виждал паяци и скоби нищо не означава :mhihi:
Според мен не е много удачно точно в района на Омония да си оставяш колата без надзор и то за цели два дни. Съветвам те да я барикадираш някъде(примерно в квартала където ще си) и да си джъткаш с градския транспорт. Чок гъзарийка си е. Рейсовете са готини, климата жули нон-стоп...абе да му е кеф на човек да се вози. Има и едни тарикатски щори на страничните стъкла. Ако те напече много си я дърпаш :shock: 8) Трамваите пък са дори още по-пинизчийски. Италиански некви беха и като се качиш една кака джомоли поястоянно къде ще спирате, коя е следващата спирка, дали се слиза отлявo, отдясно...и то дори на английски не само гръцки.
Билетчетата за автобус бяха 0.50 евроцента, а трамвай 0.60. Продават ги в ония квадратни 'къщички', където са цигарите и вестниците(за трамвая се продават на самите спирки от едни автомати...няма как да ги объркаш) Има ги из целия град. Най добре си купи, че да не вземе некой контролъор да изкочи отнякъде, че ще се видиш в чудо. Глобата е 60 пъти стойността на билета. Не че е толкова скъпо, ама що да подаряваш пари някому, пък и има да ти плямпа...не млъкват. Перфорират се вътре в рейса, а пък на трамвайчето може и вътре, и на спирките. С метрото е малко по сложна работата щото те са 2 :shock: - старо и ново и трябва да гледаш внимателно картите на метростанциите и да четеш кое къде отива, че да не стане обърквация. А и билетчетата мисля, че беха по 0.80 цента. Аз лично с него не обичам да пътувам щото няма климатици(дори и в новото), а пък има бая сган. Обаче за сметка на това новото е доста бързичко(старото е малко като наш'то БДЖ :mhihi: ) така че ти ще си прецениш.
Ама айде стига толкова, че много дълго стана. Ако те интересува друго питай ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 24 Авг 2007, 20:35

онова което си снимал означава "частна детска градина" :mhihi:
онова за билетите на метрото е че няма нужда да купиш 2 различни билета а само един на 0.80..рейсовете са много точни и има през 5-10 мин и центъра на Атина не се препоръчва ако не искаш да ти изчезне колата от някое наркоманче или да ти разбият стъклото...също така има много цивилни полицай които се смесват с тълпата...някой който има вид на наркоман ,небръснат с дълга коса и т.н. може да е цивилен така че внимавай винаги с паспорт или лична карта

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 24 Авг 2007, 20:51

cww написа:С метрото е малко по сложна работата щото те са 2 :shock: - старо и ново и трябва да гледаш внимателно картите на метростанциите и да четеш кое къде отива, че да не стане обърквация. А и билетчетата мисля, че беха по 0.80 цента.

:shock: аз като бях беше 2 евро бе :shock:

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 24 Авг 2007, 23:47

Ами възможно е и така да е било. Но последните две-три години все си е 0.80 евроцента стандартното билетче. Са има разни комбинирани билети, с които можеш да използваш и двете метра :shock: Те не знам к'ви пари са. Ама чак 2 евро да са нещо не ми се вярва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 25 Авг 2007, 12:22

cww написа:...Има платени паркинги, но цените не са особено приятни...но пък там винаги има места :mhihi: ...

Колко горе долу е на час? Има ли намаление ако я оставя за цяла нощ на такъв паркинг?
cww написа:...Според мен не е много удачно точно в района на Омония да си оставяш колата без надзор и то за цели два дни. Съветвам те да я барикадираш някъде(примерно в квартала където ще си) и да си джъткаш с градския транспорт...

Проблема е че ще сме точно в Омония, така че варианта с по-краен квартал отпада. Ако я вкарам в някоя малка уличка дали ще е по-безопасно? Ще пътуваме с Е39-ката, така че и паркирането сигурно ще е по-проблемно.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата