М52Б20 - нещо глъхне при рязко подаване на газ.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

М52Б20 - нещо глъхне при рязко подаване на газ.

Мнение от hristovivo » 22 Авг 2007, 22:04

Здравейте, имам следния проблен ( мотор М52Б20 ) : при рязко подаване на газ мотора първо сваля малко оборотите и чак след това се изфорсира. Кото загрее започва да тресе по малко. Има чувството и че върви по малко от преди :( . Смених всички филтри + свещи но няма промяна. На диагностика не излизат никакви грешки в двигателя. Дайте акъл :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 22 Авг 2007, 22:27

смени и лулите на бобините
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 23 Авг 2007, 8:07

Лесно ли пали?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i Turbo
Мечтае да кара: без жена му да дава акъли.

Мнение от VENBO » 23 Авг 2007, 13:39

Колега, имам го абсолютно същият проблем /същият мотор/и след смяна на абсолютно всичко, дори и на лулите -ефект нямаше... Колата си пали без проблем, върви като пушка, но като се подаде рязко газ до дупка се замисля...Причината при мен беше че ограничителят на педала на газта беше много завит и като подам до долу газ, ТРS-а излизаше извън допустимите стойности. А другото което ме съмнява при теб е дебитомера... :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от hristovivo » 23 Авг 2007, 13:58

Пали без проблеми. А какво е това TPS? Имате ли идея къде могат да ми премерят стойностите които връщат разните датчици - май не е задължително стойности извън параметрите да записват грешка в компютъра - само дето не работи като добре...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 23 Авг 2007, 14:05

VENBO написа:Колега, имам го абсолютно същият проблем /същият мотор/и след смяна на абсолютно всичко, дори и на лулите -ефект нямаше... Колата си пали без проблем, върви като пушка, но като се подаде рязко газ до дупка се замисля...Причината при мен беше че ограничителят на педала на газта беше много завит и като подам до долу газ, ТРS-а излизаше извън допустимите стойности. А другото което ме съмнява при теб е дебитомера... :confused:

при подаване на газ до дупка TPS съобщава на ЕКУ-то Full Trottle ,от там нататък и да го направиш да се натиска по надолу педала нищо няма да се промени ,дросела вече е отворен докрай ,той има фиксиран ход ..
Проблема с прекъсването ( който и аз имах като карах М50 и е нещо като заболяване при шестаците) най често се дължи на пробиви по бобините или някакви проблеми по запалването като цяло - свещи/лули( при мене лулите бяха много омазнени след почистване с коресилин не можах да позная колата, а 3 от бобините ми бяха сменяни от предишния собственик- значи са дефектирали в някой момент ) .Та почни от там ,на диагностика тез неща не излизат ... И смени бензиностанцията че и от кофти гориво го прави

Потребител
Аватар

Мнение от hristovivo » 23 Авг 2007, 14:22

Благодаря за съветите. Ще почистя лулите. А горивото е "100" от Еко-Елда. Имате ли впечатления от него - аз от както я карам не съм сипвал друго гориво... Имаме карти за Еко-Елда ...

Потребител
Аватар

Мнение от villie77 » 24 Авг 2007, 12:32

почисти дюзите
318 v.s. 320 = (':box:')

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 24 Авг 2007, 12:38

И да не забравиш UPDATE след процедурите...

Назад към E36