за Е36 купе 318ис има ли ефект ако си сложа чип
Модератор: bum_bum
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pinkoml
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 М54B22
- Мечтае да кара: m6
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Mitetooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: VW Passat TDI,Peugeot 106,BMW 520
- Мечтае да кара: E31 850
Re: 300евро
pinkoml написа:300евро
ако ще и за 1000+ евро да е ако мотора ти е покойник няма смисъл....
Пътят към славата е осеян с бутала и биели...
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Stanchev написа:и на мен ми е интересно има ли ефект от тия чипове дето са по 150-300 лв
има...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Stanchev написа:и на мен ми е интересно има ли ефект от тия чипове дето са по 150-300 лв
Цената в случая е без значение... говорим за един EPROM и за софтуер... врътката е, че при тия "скъпите", дето се правят от някоя изявена фирма можеш да си поискаш да ти го оптимизират за твойта кола... примерно смес и т.н и е почти сигурно, че хората знаят кво правят, прави се на място, тества се и така... докато тия "готовите" и по-евтини почти винаги са "стандартни" т.е. някаква много често срещана настройка, която се използва масово за 318iS, или пък за 320-ка М50 и т.н. - слагаш и тестваш в движение...
Но това не значи, че евтините са по-слаби, по-лоши и т.н. Единствено ако са подбрани некачествен хардуер и някъв смотан софтуер (управляващ софтуер) може да ти насмете колата и то от кофти настройки, не друго... софтуера си е софтуер, независимо кой ти го предлага... все едно да питаш дали Windows XP е по-читав закупен от M$ с лиценз, или ако го намериш на някво къстъм записано CD-R

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
абе ясно ми е това, с друга цел пуснах коментара
според мен е даже грешно и 100 лв за чип при положение че епрома струва "стотинки", презаписа е 5-10 лв
са търсим качествен донор срещу почерпка

според мен е даже грешно и 100 лв за чип при положение че епрома струва "стотинки", презаписа е 5-10 лв

са търсим качествен донор срещу почерпка

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Е, подобно нещо за 10-на лева става само с връзки... иначе не виждам как... пък и за атмосферка.... много е според зависи 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Honzik написа:Stanchev написа:и на мен ми е интересно има ли ефект от тия чипове дето са по 150-300 лв
Цената в случая е без значение... говорим за един EPROM и за софтуер... врътката е, че при тия "скъпите", дето се правят от някоя изявена фирма можеш да си поискаш да ти го оптимизират за твойта кола... примерно смес и т.н и е почти сигурно, че хората знаят кво правят, прави се на място, тества се и така... докато тия "готовите" и по-евтини почти винаги са "стандартни" т.е. някаква много често срещана настройка, която се използва масово за 318iS, или пък за 320-ка М50 и т.н. - слагаш и тестваш в движение...
Но това не значи, че евтините са по-слаби, по-лоши и т.н. Единствено ако са подбрани некачествен хардуер и някъв смотан софтуер (управляващ софтуер) може да ти насмете колата и то от кофти настройки, не друго... софтуера си е софтуер, независимо кой ти го предлага... все едно да питаш дали Windows XP е по-читав закупен от M$ с лиценз, или ако го намериш на някво къстъм записано CD-R
тука има леко неистина в думите ти .. няма да споря само ще ти кажа че ако човека си разбира може да ти предложи няколко чипа които ти хареса да си земеш ... просто това че някои продава директно сам без фирма и без нищо не значи че не е по читав от някоя "читава" тюнинг фирма

сам даде пример с Винбозата и това да си куфарен търговец да продаваш например ПЦта или да направиш фирма да си легален и да дигнеш цените

така че е важен човека да е сигурен а не че е фирма .. щот аз никога нема да си дам колата у ДАру щот там са ГОЛЕМА фирма и ЯКО специалисти

- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
bam-bam написа:...аз никога нема да си дам колата у ДАру щот там са ГОЛЕМА фирма и ЯКО специалисти
мани мани...

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
не мисля че 2 двг М42 примерно се различават по нещо че да ти напасват чипа .. напасване може да има ако си с къстъм генерации и т.н. .. един чип себестойността му е наистина около 10 лв( а ги продават по 300-1000) ,но самия софт струва парици ,а това с донора го забравете щото чипа го заключват срещу четене и трудно се изкопира информацията му
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Alexi написа:....а това с донора го забравете щото чипа го заключват срещу четене и трудно се изкопира информацията му
Абе май е според зависи дали се заключват. Сещам се за един, дето не беше "заключен". Ама така като се замисля, няма как да се заключват срещу четене, защото нали точно ЕКУ-то го чете.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Stanchev написа::yes: ти стопа остави на нас

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2