Помощ и съвети за наказателно постановление

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Помощ и съвети за наказателно постановление

Мнение от BMW_maniac » 21 Авг 2007, 23:46

Колеги, моля ви за помощ. Знам, че тук има и хора, които са на "ти" с правните науки и са достатъчно отзивчиви за да помогнат. Става дума за следното: онзи ден си взех наказателното постановление, вследствие на съставен акт/доста спорен акт, но както и да е- хората с жилетки явно им се щеше да се черпим, но аз им отказах- и те ме снизаха с актче/. Но на връченото постановление ми написаха, че е връчено на дата, която е чак следващият месец. Та мисълта ми е мога ли да използвам това/невярната дата/ като основание за някакви съдебни разправии, и ако реша да обжалвам размера на наказнието кога да го направя при положение, че дата е невярна, а срокът е 7-дневен от датата на издаване на постановлението.
А и последен въпрос- при тези дела по жаленето на постановленията какво се заплаща от страна на жалещия- за да знам има ли смисъл да се разправям изобщо с прогнилата ни система.
БЛагодаря, ви предварително.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Авг 2007, 0:04

В самия акт какво пише ти възрази ли нещо?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_maniac » 22 Авг 2007, 0:18

Акта везразих- да. Но акта вече мина, вече ми връчиха постановлението.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Авг 2007, 1:04

Какво написа само имам възражения ли?
Дай информация повече!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_maniac » 22 Авг 2007, 11:33

На самия акт написах само, че имам възражения, защото ония фуражкаджията вика "ей недей да разтегаш локуми по акта пиши само,че го подписваш с възражение"- и аз тъпанара това и напарвих. Но акта не го обжалвах,/поради обективни обстоятелства- не бях тук изобщо/ и така излезе наказателното постановление, чийто размер мислех да обжалвам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 22 Авг 2007, 11:37

Нищо не можеш да направиш...

То си е казано, че можеш да обжалваш в рамките на 3 работни дни в КАТ и не знам си колко в съда...

Плащай си и това е... ;)

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 22 Авг 2007, 14:53

Може да обжалва наказателното постановление в рамките на 7 дневен срок ;) Обжалвай, пиши защо не си могъл да обжалваш акта, напиши, че това което е описано в акта не отговаря на истината, или изрази причини заради който си направил нарушението, например избегнал си тежка катастрофа или нещо подобно, докато не изясниш конкретно няма как да ти помогнем :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 22 Авг 2007, 22:39

обжалвай смело и ги съди тупите кукери и после пиши ко е станало
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Vasko » 22 Авг 2007, 22:46

BMW_maniac написа:На самия акт написах само, че имам възражения, защото ония фуражкаджията вика "ей недей да разтегаш локуми по акта пиши само,че го подписваш с възражение"

Един приятел така направи, написа набързо следното:
"Имам възражения ,не съм съгласен и катаджията ми иска бакшиш" и никога не получи наказателно постановление, сигурно са го скъсали после кат са го погледнали :confused:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 23 Авг 2007, 8:31

Точно, снощи разисквахме с едно приятелче, относно глобите на КАТ в България, на практика се оказва, че за каквото и нарушение да получиш акт, ако го обжалваш, то няма да влезне в сила... всичко се гради на незнанието на хората!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 23 Авг 2007, 23:48

///peter написа:Точно, снощи разисквахме с едно приятелче, относно глобите на КАТ в България, на практика се оказва, че за каквото и нарушение да получиш акт, ако го обжалваш, то няма да влезне в сила... всичко се гради на незнанието на хората!

можеш ли да напишеш една универсална причина която винаги ще обори секи акт ?

бтв ония ден се замислих .. точно на Дупница които е минавал има 2 знака 60 и 50 а след това 1 спирка посока СФ .. та там дебнат кукерите .. но тогава беха на 5 метра зад знака с 50 и бяха спрели някакъв .. и си помислих тоя радар го е засекъл доста преди да мине знака 50 и са го спрели .. та сигурно е могло да напише че е засечен преди знаците така че там се кара и с 80 или 100 не съм сигурен .. но ако човека не се е усетил гризва акта ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 24 Авг 2007, 0:37

bam-bam написа:
///peter написа:Точно, снощи разисквахме с едно приятелче, относно глобите на КАТ в България, на практика се оказва, че за каквото и нарушение да получиш акт, ако го обжалваш, то няма да влезне в сила... всичко се гради на незнанието на хората!

бтв ония ден се замислих .. точно на Дупница които е минавал има 2 знака 60 и 50 а след това 1 спирка посока СФ .. та там дебнат кукерите .. но тогава беха на 5 метра зад знака с 50 и бяха спрели някакъв .. и си помислих тоя радар го е засекъл доста преди да мине знака 50 и са го спрели .. та сигурно е могло да напише че е засечен преди знаците така че там се кара и с 80 или 100 не съм сигурен .. но ако човека не се е усетил гризва акта ;)

По Г.М.Димитров като се пускаш покрай Мултигруп има едно ограничение 40. Точно след него дебнат един кавали рано сутрин. Преди няколко дена ме спряха там. Бяха се свряли пред една паркирана кола на тротоара, махна ми с палка точно като подминавах патрулката, дойте до прозореца и ми вика "Ей т'ва ABS-а голяма работа", задава ми въпроса "Какво работиш" и други такива.

Като дойде ред за възраженията... :twisted: За малко да не ми стигне мястото, а аз пиша много ситно :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 24 Авг 2007, 1:24

[Georgi] написа:
bam-bam написа:

По Г.М.Димитров като се пускаш покрай Мултигруп има едно ограничение 40. Точно след него дебнат един кавали рано сутрин. Преди няколко дена ме спряха там. Бяха се свряли пред една паркирана кола на тротоара, махна ми с палка точно като подминавах патрулката, дойте до прозореца и ми вика "Ей т'ва ABS-а голяма работа", задава ми въпроса "Какво работиш" и други такива.

Като дойде ред за възраженията... :twisted: За малко да не ми стигне мястото, а аз пиша много ситно :)

бе то ясно ама кажи ко си писал
да си направим един каталог на универсални причини за обжалване и да си драскаме и да минаваме метър :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 24 Авг 2007, 10:26

bam-bam написа:бе то ясно ама кажи ко си писал
да си направим един каталог на универсални причини за обжалване и да си драскаме и да минаваме метър :)

Не помня дословно какво писах, но в общи линии споменах, че:
- от булеварда не се виждаше патрулната кола. (нямат право да се крият, а и показанието на радара може да не е коректно :lol: )
- л-т .......... ми махна с палката в момента, когато подминавах патрулната кола с което създаде предпоставка за ПТП, тъй като имаше коли зад мен.
- Задаваха ми лични въпроси от сорта "Какво работиш", които нямат връзка с нарушението (разбирай "Ще има ли бакшиш" ). :lol:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Авг 2007, 10:32

Може да добавиш "бяха груби, държаха се надменно".
Ако е имало грешки в акта допълваш: "Допуснати са елементарни грешки при съставянето на акта, а ситуацията е описана пресилено..." и продължаваш съчинението в зависимост от ситуацията в която са те ковнали.

Назад към Извън Темата