Със скутер по нашите пътища
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
Със скутер по нашите пътища
Здравейте колеги,
В тази жега и аз си карам любимото скутерче Сузуки 50 кубика но ми изникват няколко въпроса. Мотора си има документи платена ГО и данък.
1.Мога ли да карам по царигр. шосе и дали подлежа на глоба
.
2.Имам вила в посока Сливница мога ли да се движа по това шосе и трябва ли ми винетка
. 
В тази жега и аз си карам любимото скутерче Сузуки 50 кубика но ми изникват няколко въпроса. Мотора си има документи платена ГО и данък.
1.Мога ли да карам по царигр. шосе и дали подлежа на глоба

2.Имам вила в посока Сливница мога ли да се движа по това шосе и трябва ли ми винетка

Ма много ме кефи тази кола!!!

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- worker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 525tds
- Мечтае да кара: M3 E30
Здравейте колеги,
1.Мога ли да карам по царигр. шосе и дали подлежа на глоба .
2.Имам вила в посока Сливница мога ли да се движа по това шосе и трябва ли ми винетка .
Колега слагай каската и давй газ смело,не си в нарушение никакво

- didore
- младши ентусиаст
-
С тая каска и с това колело е много смешно ама си слагам ,че куките редовно ме спират а май глобата е 100лв и 10 точки 

Ма много ме кефи тази кола!!!

- Panzer_i
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Peugeot 307 SW
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- Ivan Petrov
- Скрапчо
-
- Кара: конджул
За без каска глобата е като за без колан.
1. Ако скутера си има и регистрационен номер не виждам пречки да караш по цариградско, забранено е да излизаш по магистрала защото конструктивната максимална скорост на скутера ( трябва да ) е 50 км. а по магистралата мисля че под 60 км. нямаш право да се движиш или от сорта беше...
За втория въпрос не мога да ти отговоря ама всичко е въпрос на късмет... Аз примерно докарах от Пазарджик до София по магистралата едно Бенели 50 кубика и имах ебати късмета че не ме спряха куки, преди тунела се изравних с един автобус и карах от дясно във аварийната лента да не ме видят ама пък като пристигнах във София нямах късмет и на втория ден скутера се запали а беше на братовчед ми
1. Ако скутера си има и регистрационен номер не виждам пречки да караш по цариградско, забранено е да излизаш по магистрала защото конструктивната максимална скорост на скутера ( трябва да ) е 50 км. а по магистралата мисля че под 60 км. нямаш право да се движиш или от сорта беше...
За втория въпрос не мога да ти отговоря ама всичко е въпрос на късмет... Аз примерно докарах от Пазарджик до София по магистралата едно Бенели 50 кубика и имах ебати късмета че не ме спряха куки, преди тунела се изравних с един автобус и карах от дясно във аварийната лента да не ме видят ама пък като пристигнах във София нямах късмет и на втория ден скутера се запали а беше на братовчед ми

- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
На цариградско е забранено, там е забранено дори и за мотори, по пътя за сливница няма проблеми - от моторджия 

- NAUGHTY
- кандидат ентусиаст
-
SHVEDA написа:Как пък разбрахте,че е забранено на Цариградско?
Не е особено трудно-на орлов мост има забранителен знак.А в посока центъра въпросния е в началото на моста на 4-ти км.
Не че някой им се впечатлява

А винетка-не трябва, нито за мотоциклети, мотопеди, скутери и всякакви др. производни.
За без каска санкцията е като за без колан

Някои оставят нещо след себе си само когато клекнат...
NAUGHTY написа:SHVEDA написа:Как пък разбрахте,че е забранено на Цариградско?
Не е особено трудно-на орлов мост има забранителен знак.А в посока центъра въпросния е в началото на моста на 4-ти км.
Не че някой им се впечатлява![]()
А винетка-не трябва, нито за мотоциклети, мотопеди, скутери и всякакви др. производни.
За без каска санкцията е като за без колан

Точно знаци има да ти извадят очите. Но то и макс. скороста по магистрала за мотори е 100км/ч или 110км/ч ( 100% едно от двете) ама ходи го гони да му напишеш акт

- didore
- младши ентусиаст
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Koлега моето основно притеснение е от опасността за каране на скутер по големите софийски булеварди - внимавай, защото движението си е еб**о мамата!
BMW only!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2