318 is Coupe
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
318 is Coupe
На скоро си купих едно БМВ 318 ис и ми се струва че е малко мудничко някаде до 3000-3500 оборота и след това става нещо страшно Smile това нормално ли е за тези коли?Сори за тъпия въпрос но искам да знам дали това е нормално да не се притеснявам че му има нещо на двигателя
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
споко по дифолд всички са си така
не я тоемози колата еажното е че колата може да доставя еднакъв кеф и при 2000 и при 4000 оборота

- Niikoo_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: кръгчета
kiko написа:споко по дифолд всички са си такане я тоемози колата еажното е че колата може да доставя еднакъв кеф и при 2000 и при 4000 оборота
На 2000об/мин трудно ще ти достави удоволствие.

Dj0kera написа:
Напълно нормално е, няма място за притеснение, при всички бензинови атмосферни мотори с по-висока литрова мощност от 70к.с/литър го има тоя ефект няма никой и след като минеш 4000-5000об/мин става самоует.
Именно това и една от причините при модерните бенз.мотори да има системи за променливо газоразпределение от рода на "променливи фази на газоразпределение", "променлива геометрия на всмукателния колектор", Vanos и Valvetronic при БМВ.
Тези сложни системи помагат на бенз.мотори да имат по-висок въртящ момент на ниски обороти и да не се чувства колата мъртва в ниските.
На мен лично ефекта на "шут в гърба" при тоя тип мотори след 4000-5000об/мин ми харесва страшно много

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
точно мога дати кажа че често еи така на 4-5та с 60км бавно и лежерно разплут на седалката ми е адски кеф и в повечето случаи реисърчетата които нервно ме изпреварват си ги настигам подминаваики на светофарите
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: 318 is Coupe
Dj0kera написа:На скоро си купих едно БМВ 318 ис и ми се струва че е малко мудничко някаде до 3000-3500 оборота и след това става нещо страшно Smile това нормално ли е за тези коли?Сори за тъпия въпрос но искам да знам дали това е нормално да не се притеснявам че му има нещо на двигателя
Тури му турбинка да рипа от 1500 RPM

kiko написа:точно мога дати кажа че често еи така на 4-5та с 60км
Е на 5-та с 60км/ч направо си зориш колата... освен ако не си с кюнец...

- changethegame
- младши ентусиаст
-
спокойно пич и аз се притеснявах така като тебе ама над 3 оборота кво прави
318is е направена в обороти да се кара иначе мотора ти умира

318is е направена в обороти да се кара иначе мотора ти умира

6 мнения
• Страница 1 от 1