Think About The Water
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Think About The Water
http://www.spetrov.com/think-about-the-water
знам че изглежда малко фантастика ама се крие и доста голяма доза истина!Може би ако секи един от нас направи макар и малко нещо по въпроса това нещо ще го забавим малко или много
знам че изглежда малко фантастика ама се крие и доста голяма доза истина!Може би ако секи един от нас направи макар и малко нещо по въпроса това нещо ще го забавим малко или много

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
А какво лошо има в това
Дай да се возиме на каляски с коне,щото няма смисъл да се затриват конефермите
Или пък да продължаваме да говориме с чужбина по телефона вместо по скайп,защото на телекомите не им е добре
Мисля,че технологиите се развиват за доброро на населението на планетата,а не обратното.Друг е въпроса,че машините изяждат хляба на една голяма част от не квалифицираната работна ръка.

Дай да се возиме на каляски с коне,щото няма смисъл да се затриват конефермите

Или пък да продължаваме да говориме с чужбина по телефона вместо по скайп,защото на телекомите не им е добре

Мисля,че технологиите се развиват за доброро на населението на планетата,а не обратното.Друг е въпроса,че машините изяждат хляба на една голяма част от не квалифицираната работна ръка.

- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Vld, поинтересувай се малко и ще разбереш какви климатични промени предричат учените през идния век, а и дори през следващото десетилетие. И това не са истерии и паранои на ненормални хора.
Питейната вода е прекалено малък процент от водата на Земята.
Въпреки, че ми е приятно сам да си чистя колата, вече от година не ползвам питейна вода за целта.
Следващата стъпка е да намаля стоето под душа от 30 мин постепенно от 15-10-5 мин.
Горе-долу трябва да засаждам около 3 дървета годишно, които ще ползват CO2-то, изхвърлено от автомобилът ми.
Не се изискват кой знае какви усилия.
Замислете се.
Питейната вода е прекалено малък процент от водата на Земята.
Въпреки, че ми е приятно сам да си чистя колата, вече от година не ползвам питейна вода за целта.
Следващата стъпка е да намаля стоето под душа от 30 мин постепенно от 15-10-5 мин.
Горе-долу трябва да засаждам около 3 дървета годишно, които ще ползват CO2-то, изхвърлено от автомобилът ми.
Не се изискват кой знае какви усилия.
Замислете се.
Последна промяна Babuna на 22 Авг 2007, 14:12, променена общо 1 път
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Съжелявам не бях прочел писмото ,просто видях,че цялото е в :
wwwwwwwww
wwwwwwwww
wwwwwwwww
wwwwwwww
wwwww и тн.
И набързо го свързах с технологичното развитие
Разбира се ,че трябва да се обърне внимание на природата
Нека всеки един от нас допринесе с каквото може
wwwwwwwww
wwwwwwwww
wwwwwwwww
wwwwwwww
wwwww и тн.
И набързо го свързах с технологичното развитие

Разбира се ,че трябва да се обърне внимание на природата

Нека всеки един от нас допринесе с каквото може

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ето как Земята ще се отърве от тоя вирус, наречен човек
В парниковия ефект еколозите убеждават жителите на Земята от има - няма 60-70 години.
Миналата година целият свят повярва. Отма.
????????????????????????????????????????????????????????????
Миналата година в серийно производство влязоха:
- Двигател на газ
- Хибриден двигател
- И дадоха път на водороден двигател.
Има ли нещо случайно?
Загрижен съм, но не вярвам, че те са загрижени.

В парниковия ефект еколозите убеждават жителите на Земята от има - няма 60-70 години.
Миналата година целият свят повярва. Отма.
????????????????????????????????????????????????????????????
Миналата година в серийно производство влязоха:
- Двигател на газ
- Хибриден двигател
- И дадоха път на водороден двигател.
Има ли нещо случайно?
Загрижен съм, но не вярвам, че те са загрижени.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
някой е гледал прекалено много фантастични филми
това, че ти (или аз) ще засадим 5 дървета, ония селяк ще изсече половин гора да изкара пари за ракия.
това, че ти (или аз) ще пестя питейната вода, комшията ще си пълни басейна, а другия ще си мие колата всеки ден.
оправия може да има ако правителствата се обединят и не направят нещо по въпроса с замърсяването, незаконната сеч и т.н.
ма по-лесно е да ядат кюфтета и да се возят със служебните коли и да харчат нашите пари
така, че драги ми оптимисти - НЕ може да промените нищо по този начин

това, че ти (или аз) ще засадим 5 дървета, ония селяк ще изсече половин гора да изкара пари за ракия.
това, че ти (или аз) ще пестя питейната вода, комшията ще си пълни басейна, а другия ще си мие колата всеки ден.
оправия може да има ако правителствата се обединят и не направят нещо по въпроса с замърсяването, незаконната сеч и т.н.
ма по-лесно е да ядат кюфтета и да се возят със служебните коли и да харчат нашите пари

така, че драги ми оптимисти - НЕ може да промените нищо по този начин

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
И аз в самото начало не видях писмото, ами видях просто WWwwwWWwww...
Проблема с природата е глобален и много сериозен. Според мен не може да се каже с точност след колко години ще се получи такова нещо, ако не се вземат някакви мерки, но все пак заплахата си остава. Истината е, че стремежа към технологичен прогрес води до това. Както посочи колегата ДЗВЕР, всяка година се разработват нови и нови двигатели и машини замърсяващи околната среда. С какъвто и процент на замърсяване да са, факт е, че замърсяват. В нормалните страни се плащат по-големи данъци за колите, които замърсяват повече, но с тези пари не се изграждат паркове и т.н., ами се строят сгради, оправят се пътища и пр., дефакто те не отиват по предназначение. Тук ситуацията е различна.
На мен наистина няма да ми коства нищо да посадя по 3 дръвчета за всяка кола, която имам, но и да го направя знам, че утре някой ще купи местото, на което съм ги посадил и ще реши, че трябва да строи блок или някаква административна сграда. В такъв случай смисъла се губи. На него не му пука или по-точно не се е замислял какво ще стане след години, за него най-важно е сега да печели и едва ли ще усети, това което ще се случи (ако го доживее), защото то няма да стане изведнъж, ами ще стане постепенно с времето...
Ако има фактор, който да е "виновен" за занемаряването на природата, то той е алчноста и налудничеви стремеж към прогрес...
Проблема с природата е глобален и много сериозен. Според мен не може да се каже с точност след колко години ще се получи такова нещо, ако не се вземат някакви мерки, но все пак заплахата си остава. Истината е, че стремежа към технологичен прогрес води до това. Както посочи колегата ДЗВЕР, всяка година се разработват нови и нови двигатели и машини замърсяващи околната среда. С какъвто и процент на замърсяване да са, факт е, че замърсяват. В нормалните страни се плащат по-големи данъци за колите, които замърсяват повече, но с тези пари не се изграждат паркове и т.н., ами се строят сгради, оправят се пътища и пр., дефакто те не отиват по предназначение. Тук ситуацията е различна.
На мен наистина няма да ми коства нищо да посадя по 3 дръвчета за всяка кола, която имам, но и да го направя знам, че утре някой ще купи местото, на което съм ги посадил и ще реши, че трябва да строи блок или някаква административна сграда. В такъв случай смисъла се губи. На него не му пука или по-точно не се е замислял какво ще стане след години, за него най-важно е сега да печели и едва ли ще усети, това което ще се случи (ако го доживее), защото то няма да стане изведнъж, ами ще стане постепенно с времето...
Ако има фактор, който да е "виновен" за занемаряването на природата, то той е алчноста и налудничеви стремеж към прогрес...

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аз соча точно обратното, колега.
Изредените от мен двигатели се водят "екологични". Газов, Метанов, Хибриден, Водороден....
Т.е. моята презумпция е, че световните организации "повярваха" в екологията за да си продават "екологичните" двигатели. За това е и цялата кампания и многото шум. Да си продават новите играчки и да се приемат закони, задължаващи ни да си купим новите им играчки.
А иначе, ето как стои проблема.
Водата: Тя е в постоянен кръговрат и не е нужно даже много да се изчиства морската вода и да става за пиене. Попаднали в нея киселини и реактиви бързо се дезактвират, след няколко оборота в почвата. С маслата тя нито се смесва, нито утаява. Земята е преживяла вода с по - тежки съдържания от мазут. Имало е вулкани с радиоактивност, сярна киселина и др. такива.
Глобалното затопляне: Не може да се прояви докато има биосфера над критичното равнище. В старта на атмосферата земята не е имала или е имала много малко кислород. Във всяка от миналите геологични епохи земята е имала по - малко кислород и повече СО2, отколкото днес! Сегашното ниво на кислорода е ниво с натрупване. Въпреки това, както виждаме, земята не идва от необратим парников ефект, Същото важи иза обратната хипотеза: глобалното застудяване... Принципа е друг, т.нар фино разпрашени твърди частици не могат да седят дълго в атмосферата, дъждовете и влагата над горите ги отмиват и утаяват.
.................
Къде е проблема тогава?
Унищожаване на биосферата. Враг номер 1. Инак почти няма замърсяване, с което биосферата да не може да се справи. Не може в САЩ всяка къща и всичко да е само от дърво и да изразходват за тон хартия 4 пъти повече дървесина с идентично качество от Япония, пък да ми дават акъл за екологията. Не може да изхвърлят постоянно нарастващи мизерии навсякъде, да изкупуват от други държави квоти за изхвърляне на опасни оптпадъци, пък да ми вдигат лозунги за чиста земя.
Докато човекът е неконтролируем консуматор, тея неща ще се влошават. Докато си сменяме телефона, колата, мебели и оборудване и т.н. веднага, щом видим по - нов модел, ние сме прости унищожители, за радост на многобройните продавачи в нашата култура. Докато хвърляме тонове хартия и я ползваме за щяло и нещяло, няма да има гори.
Та оттук... Малко не включвам на тема реклами, които ме карат "да не замърсявам", т.е. да не ползвам замърсяващи продукти. Проблемът не е толкова в замърсяването, колкото в консумацията, която увеличава и замърсяването!
Изредените от мен двигатели се водят "екологични". Газов, Метанов, Хибриден, Водороден....
Т.е. моята презумпция е, че световните организации "повярваха" в екологията за да си продават "екологичните" двигатели. За това е и цялата кампания и многото шум. Да си продават новите играчки и да се приемат закони, задължаващи ни да си купим новите им играчки.
А иначе, ето как стои проблема.
Водата: Тя е в постоянен кръговрат и не е нужно даже много да се изчиства морската вода и да става за пиене. Попаднали в нея киселини и реактиви бързо се дезактвират, след няколко оборота в почвата. С маслата тя нито се смесва, нито утаява. Земята е преживяла вода с по - тежки съдържания от мазут. Имало е вулкани с радиоактивност, сярна киселина и др. такива.
Глобалното затопляне: Не може да се прояви докато има биосфера над критичното равнище. В старта на атмосферата земята не е имала или е имала много малко кислород. Във всяка от миналите геологични епохи земята е имала по - малко кислород и повече СО2, отколкото днес! Сегашното ниво на кислорода е ниво с натрупване. Въпреки това, както виждаме, земята не идва от необратим парников ефект, Същото важи иза обратната хипотеза: глобалното застудяване... Принципа е друг, т.нар фино разпрашени твърди частици не могат да седят дълго в атмосферата, дъждовете и влагата над горите ги отмиват и утаяват.
.................
Къде е проблема тогава?
Унищожаване на биосферата. Враг номер 1. Инак почти няма замърсяване, с което биосферата да не може да се справи. Не може в САЩ всяка къща и всичко да е само от дърво и да изразходват за тон хартия 4 пъти повече дървесина с идентично качество от Япония, пък да ми дават акъл за екологията. Не може да изхвърлят постоянно нарастващи мизерии навсякъде, да изкупуват от други държави квоти за изхвърляне на опасни оптпадъци, пък да ми вдигат лозунги за чиста земя.
Докато човекът е неконтролируем консуматор, тея неща ще се влошават. Докато си сменяме телефона, колата, мебели и оборудване и т.н. веднага, щом видим по - нов модел, ние сме прости унищожители, за радост на многобройните продавачи в нашата култура. Докато хвърляме тонове хартия и я ползваме за щяло и нещяло, няма да има гори.
Та оттук... Малко не включвам на тема реклами, които ме карат "да не замърсявам", т.е. да не ползвам замърсяващи продукти. Проблемът не е толкова в замърсяването, колкото в консумацията, която увеличава и замърсяването!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:така си е, пестете тоалетната хартия
Ти да не я връщаш по пунктовете за изкупуване, бре колега Станчев?
Сподели малко челен опит. Така много ли й се увеличава грамажа?
Майтапа настрана, но шегите са неуместни. Тоалетната хартия е малък проблем, тя всъщност може да се рециклира от каквато и да е хартия. Проблемът е по - скоро технологията за производство на хартията и индустриалната й консумация. А с какво ще си бършеш дупето в тоалетната.... Дали хартия. Дали листа от папрат. Няма да събори гората.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
абе не е баш така, я сметни колко задници серат на ден по планетата, някой серат по 2-3 пъти на ден
говорим за хиляди тонове тоалетна хартия на ден 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:абе не е баш така, я сметни колко задници серат на ден по планетата, някой серат по 2-3 пъти на денговорим за хиляди тонове тоалетна хартия на ден
Други пък имат запек... Три дена не са срали.
Говорим за много повече съкратима и ненужна продукция на хартия в опаковки, картони, кутии и т.н. които лесно можем да заменим. Говорим първо да се изчистим от ненуьжното, което обач еза някои фирми формира радост от продажбите, а после да съкращаваме и необходимото. И говорим не само за гората.
Всъщност всичките ни автомобилчета са несравнимо по - слаби замърсители на водата от индустрията. Само че там предпочитанието е да се замърсява и да се плащат глоби и наеми, отколкото да се обнови технологията.
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
D3BEP написа: Във всяка от миналите геологични епохи земята е имала по - малко кислород и повече СО2, отколкото днес! Сегашното ниво на кислорода е ниво с натрупване.
Тук не си съвсем прав. Има си официална статистика за съдържанието на кислород в атмосферата и в моменат в никакъв случай не е най високото ниво
D3BEP написа:Къде е проблема тогава?
Унищожаването на озоновия слой е нещо което е съвсем различно от унищожаването на биосферата. Химикалите причина за озоновите дупки не са свързани с биосферата а с дейността на човека и биосферата трудно се справя с тях. На практика може да не изсичаш гори и т.н. и пак да съсипеш озона, което ще доведе да смърт на биосферата.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2