За спирачната система
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
За спирачната система
Колеги,
Имам въпрос. Лаик съм и не разбирам, но пък положението е зле и предпочитам да имам лаишка идея, отколкото никаква идея ходейки по майстори, че тука вземат здравето направо...
318 I 95/96 седан.
Отзад е с барабанни спирачки.
Може би съм свикнал на по - нови и по - друг клас коли. Струва ми се обаче, че в екстремна ситуация не спира толкова бързо, колкото очаквам. Добре си спира, може би просто моите очаквания са по - големи.
Ако реша да сменя барабанните с дискови отзад какво трябва да предриема?
Предполагам, смяната на барабан, накладки и главина ми е в кърпа вързана?
Отделно следва ли да подменям спирачна помпа, ръчна спирачка или други елементи по спирачната система?
Възможно ли е това да е несъпоставимо със системи и датчици като АБС-а например или датчика за смяна на накладките?
Дайте ми ориентировъчна цена колко ще струва... Плюс - минус много.
И най - вече ми дайте идея: струва ли си? Ще отчетем ли видима промяна, или ще спечеля няколко сантиметра при 100 км/ч. ?
Имам въпрос. Лаик съм и не разбирам, но пък положението е зле и предпочитам да имам лаишка идея, отколкото никаква идея ходейки по майстори, че тука вземат здравето направо...
318 I 95/96 седан.
Отзад е с барабанни спирачки.
Може би съм свикнал на по - нови и по - друг клас коли. Струва ми се обаче, че в екстремна ситуация не спира толкова бързо, колкото очаквам. Добре си спира, може би просто моите очаквания са по - големи.
Ако реша да сменя барабанните с дискови отзад какво трябва да предриема?
Предполагам, смяната на барабан, накладки и главина ми е в кърпа вързана?
Отделно следва ли да подменям спирачна помпа, ръчна спирачка или други елементи по спирачната система?
Възможно ли е това да е несъпоставимо със системи и датчици като АБС-а например или датчика за смяна на накладките?
Дайте ми ориентировъчна цена колко ще струва... Плюс - минус много.
И най - вече ми дайте идея: струва ли си? Ще отчетем ли видима промяна, или ще спечеля няколко сантиметра при 100 км/ч. ?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
При читави "барабани" отзад разликата с дисковете няма да е кой знае колко голяма щото спирачното усилие е разпределено да е по-сериозно отпред... ще има няква по-голяма разлика ако в колата има 4 човека и багаж.... ще почнеш да спираш по-добре, ако отпред сложиш по-сериозни спирачки - апарати, дискове, накладки 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:При читави "барабани" отзад разликата с дисковете няма да е кой знае колко голяма щото спирачното усилие е разпределено да е по-сериозно отпред... ще има няква по-голяма разлика ако в колата има 4 човека и багаж.... ще почнеш да спираш по-добре, ако отпред сложиш по-сериозни спирачки - апарати, дискове, накладки
Аха. Чудесно.
Ще те помоля да доразвиеш идеята си. За какви апарати и системи точно говориш? Говорим все пак и за ограничен бюджет, с 1000 лева за такова подобрение няма да влизам...
Знам, че задните спирачки са само помагащи. Имам някакво впечатление обаче, че даже и добре урегулирани при висока скорост по асфалта пристъргват само предните колела, задните - как да го кажа "не спират равностойно".
- Mollov
- Мародератор
-
D3BEP написа:Имам някакво впечатление обаче, че даже и добре урегулирани при висока скорост по асфалта пристъргват само предните колела, задните - как да го кажа "не спират равностойно".
Еми да де.... задните са там повече със спомагателна функция, от колкото за реална помощ при спиране... едва когато натовариш колата имат по-сериозно значение, щото дори малкият ефект от тях е вече голям

Има и един друг момент - до определено ниво на натиск на спирачката хващат само предните... задните не... това се използва при автоматиците да въртят гуми при тръгване от място

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:това се използва при автоматиците да въртят гуми при тръгване от място
И не само при автоматиците

- Mollov
- Мародератор
-
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
първо провери за въздух в системата и си виж задните накладки
Не е въздух. Изпускан е двукратно, а щеше да потъва и педала. И спирачна течност не е. И регулаж ми се струва че не е. Накладките и отпред и отзад са гледани.
Просто питам. Иначе и предните, и задните накладки ми имат още живот в тях. Така че питам не защото виждам проблем в работата на спирачната система, според мен си работи нормално. По - скоро не ми харесва нормалната й работа до какво води

8 мнения
• Страница 1 от 1