Пак малоумен акт...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Пак малоумен акт...

Мнение от err0r » 21 Авг 2007, 10:19

... много ми станаха вече, омръзна ми от тъпи ченгели. Сега дилемата е дали мога да обжалвам само този, или съм погинал и с двата... За справка тук!
При този случая е следния: карам си аз (в пиков час около 9:00) по Стамболийски посока центъра. На кръстовището с Константин Величков останах на трамвайните релси първа кола. Зад мен имаше още един герой. Преминаваме кръстовището и мен ме спират. Обясняват си се нещо там и единия седна да пише акта. Аз запалих цигара и чакам чинно до колата, а другия идва при мене и ме заговаря. През това време една кола на Охрана на съдебната власт без пуснати лампи/сирени минава по същия начин... заговорихме се със сержантчето и го питам редно ли е. Той като безгласна буква седи и вдига рамене. На следващия светофар минават 2 (две) цивилни коли по абсолтно същия начин. Викам "Добре бе, що не ги спря сега тия шЕфьори?" Той вика "Ти 'са к'во, че ми бройш спиранията ли?" Отговорих му съвсем спокойно и се отелечих от него, щото много ме издразни...

Какво мога да направя сега? Ако обжалвам акта с тези си думи, които написах по-горе, ще успея ли да си взема талона? Какво ще е отношението към предишния, ако естествено го има?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Пак малоумен акт...

Мнение от GVT » 21 Авг 2007, 10:33

err0r написа:... много ми станаха вече, омръзна ми от тъпи ченгели. Сега дилемата е дали мога да обжалвам само този, или съм погинал и с двата... За справка тук!
При този случая е следния: карам си аз (в пиков час около 9:00) по Стамболийски посока центъра. На кръстовището с Константин Величков останах на трамвайните релси първа кола. Зад мен имаше още един герой. Преминаваме кръстовището и мен ме спират. Обясняват си се нещо там и единия седна да пише акта. Аз запалих цигара и чакам чинно до колата, а другия идва при мене и ме заговаря. През това време една кола на Охрана на съдебната власт без пуснати лампи/сирени минава по същия начин... заговорихме се със сержантчето и го питам редно ли е. Той като безгласна буква седи и вдига рамене. На следващия светофар минават 2 (две) цивилни коли по абсолтно същия начин. Викам "Добре бе, що не ги спря сега тия шЕфьори?" Той вика "Ти 'са к'во, че ми бройш спиранията ли?"
Отговорих му съвсем спокойно и се отелечих от него, щото много ме издразни...

Какво мога да направя сега? Ако обжалвам акта с тези си думи, които написах по-горе, ще успея ли да си взема талона? Какво ще е отношението към предишния, ако естествено го има?

Предималко писах в другата темаза актовете.Гледамна напредишния акт който тиса писали си драснал"нямям възражения".Е са на кой искаш да се жалиш?По принцип товатвоето нарушение е труднодоказуемо и в графата пишеш " Горепосоченото неотговаря на истината" и го обжалваш в съда ,нека послетой да се разкарва по съдилищата и да доказва,че е така.
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 21 Авг 2007, 10:35

Братчед, не е точно така. Виждал съм как при нещо различно от "нямам възражения", написано на акта почват да се заяждат - багажника, аптечката, жилетка, пожарогасител. Не твърдя, че съм изряден шофьор, ама не е редно за някакви такива тъпизми да ни лющят така.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Авг 2007, 10:43

Еми ти реално си си в нарушение, това, че спират избирателно теб не те оневинява. Ако пишеш възражение по- скоро обжалвай самото нарушение. Нещо от рода, че близо до кръстовището е имало спрял камион за товаро- разтоварна дейност и си бил принуден да го заобиколиш или някаква подобна глупост ако можеш да измислиш. Не забравяй да напишеш и че, полицаите са се държали грубо и са те обиждали :mhihi:
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 21 Авг 2007, 10:49

Ми то дефакто се случи нещо подобно с товаро-разтоварната дейност. Една маршрутка беше спряла да изсипва "багаж".
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 21 Авг 2007, 10:49

err0r написа:Братчед, не е точно така. Виждал съм как при нещо различно от "нямам възражения", написано на акта почват да се заяждат - багажника, аптечката, жилетка, пожарогасител. Не твърдя, че съм изряден шофьор, ама не е редно за някакви такива тъпизми да ни лющят така.

"Брачед"знам колко весело е да ходиш да се червиш в съда и да мънкаш за акта който си съставил за който даже и не можеш да се сетиш кога си го писал и на кой.А що се отнася за заяждането това го прави от бесилие,ако всичко ти е в ред болите фарата,какво може да ти направи.Един стар юрист,бивш шеф на следствието казваше така "Има само една истина-тази която я казваш Ти".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 21 Авг 2007, 11:08

Ерор, прав е колегата - след като си написал "нямам възражения" какво искаш да стане?
По принцип ВИНАГИ пишеш "Имам възражения" - закона ти дава право в срок от 3 работни дни след нарушението да представиш възражения. Дали ще го направиш е твоя работа.
Освен това не си длъжен на обясняваш на полицаите какви са ти възраженията.
Ама сега както си се нагласил...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Авг 2007, 11:11

В акта не си длъжен да възразиш, имаш след това 3 дни за възражение до КАТ и 7 до съда, ако не се лъжа. А това, че ще пише възражение до шефа на кат, не значи, че ще се стигне до съд.
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 21 Авг 2007, 11:57

Айде катинара. Парите правели чудеса! :)
Изображение

Назад към Извън Темата