E36 климатика спира като седа на място
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
E36 климатика спира като седа на място
Забелязах че перката на климатика не работи като седа на място и съм пуснал климатика. Когато се движа няма проблем климатика цепи мрака ама като спра на кръстовище примерно спира след 20-30сек. Ходих на 2 сервиза единия ми казаха че лагера на компресора е за смяна а на другия че ремъка ми е хлабав и затова не бачка. Смених ремъка и не се оправи та се чуда трябва ли да работи перката винаги като съм пуснал климатика или требва да си смена лагера?
Re: E36 климатика спира като седа на място
когато охлади фриона спира,после пак трагва това е нормално(относно перката).А легера няма ништо обшто с перкатаliobaka написа:Забелязах че перката на климатика не работи като седа на място и съм пуснал климатика. Когато се движа няма проблем климатика цепи мрака ама като спра на кръстовище примерно спира след 20-30сек. Ходих на 2 сервиза единия ми казаха че лагера на компресора е за смяна а на другия че ремъка ми е хлабав и затова не бачка. Смених ремъка и не се оправи та се чуда трябва ли да работи перката винаги като съм пуснал климатика или требва да си смена лагера?
Има и една функция на климатроника която доста хора не знаят
Получава се точно на място като седиш и след това потеглиш.
С две думи климатроника се изключва при всяко потегляне за да не товари допълнително двигателя
:):).
Ако колата ти седи на празен ход за малко да кажем 10ина секунди след това като подадеш газ се изключва климатика и след около 20-30 секунди се включва отново.
И аз мислех, че е дефект някакъв, но се оказа, че на моята печка просто климатроника си работи така за да има колата достатъчно мощност при тръгване (тя и без това си е куцичка).
А инъче ако си седи на място работи без прекъсване. само при потеглянето спира.

С две думи климатроника се изключва при всяко потегляне за да не товари допълнително двигателя

Ако колата ти седи на празен ход за малко да кажем 10ина секунди след това като подадеш газ се изключва климатика и след около 20-30 секунди се включва отново.
И аз мислех, че е дефект някакъв, но се оказа, че на моята печка просто климатроника си работи така за да има колата достатъчно мощност при тръгване (тя и без това си е куцичка).
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
juro написа:Има и една функция на климатроника която доста хора не знаятПолучава се точно на място като седиш и след това потеглиш.
С две думи климатроника се изключва при всяко потегляне за да не товари допълнително двигателя:):).
Това е горе-долу така, но не точно. ЕКУ-то на колата гаси компресора на климатика, когато колата е на пълна газ (педалът е до долу). Защо ли? Защото това би помогнало за по-бързо изпреварване.

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
6 мнения
• Страница 1 от 1