E36 климатика спира като седа на място

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

E36 климатика спира като седа на място

Мнение от liobaka » 20 Авг 2007, 17:32

Забелязах че перката на климатика не работи като седа на място и съм пуснал климатика. Когато се движа няма проблем климатика цепи мрака ама като спра на кръстовище примерно спира след 20-30сек. Ходих на 2 сервиза единия ми казаха че лагера на компресора е за смяна а на другия че ремъка ми е хлабав и затова не бачка. Смених ремъка и не се оправи та се чуда трябва ли да работи перката винаги като съм пуснал климатика или требва да си смена лагера?

Потребител
Аватар

Мнение от THEGOD » 20 Авг 2007, 18:03

Виж дали не ти е блокирала перката.Ако това е проблема имам моторче за теб.

Потребител
Аватар

Мнение от liobaka » 20 Авг 2007, 18:40

Сега като се прибирах климатика работеше на пушка предполагам от студеното време. Чуда се дали не е запекло някое реле. Знаете ли дали има такова и кое е то?

За перката сега 6те провера.

Аватар
Кара: E34

Re: E36 климатика спира като седа на място

Мнение от ivan. » 21 Авг 2007, 0:35

liobaka написа:Забелязах че перката на климатика не работи като седа на място и съм пуснал климатика. Когато се движа няма проблем климатика цепи мрака ама като спра на кръстовище примерно спира след 20-30сек. Ходих на 2 сервиза единия ми казаха че лагера на компресора е за смяна а на другия че ремъка ми е хлабав и затова не бачка. Смених ремъка и не се оправи та се чуда трябва ли да работи перката винаги като съм пуснал климатика или требва да си смена лагера?
когато охлади фриона спира,после пак трагва това е нормално(относно перката).А легера няма ништо обшто с перката

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 21 Авг 2007, 0:56

Има и една функция на климатроника която доста хора не знаят :) Получава се точно на място като седиш и след това потеглиш.
С две думи климатроника се изключва при всяко потегляне за да не товари допълнително двигателя :):):).
Ако колата ти седи на празен ход за малко да кажем 10ина секунди след това като подадеш газ се изключва климатика и след около 20-30 секунди се включва отново.
И аз мислех, че е дефект някакъв, но се оказа, че на моята печка просто климатроника си работи така за да има колата достатъчно мощност при тръгване (тя и без това си е куцичка).
А инъче ако си седи на място работи без прекъсване. само при потеглянето спира.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 22 Авг 2007, 12:04

juro написа:Има и една функция на климатроника която доста хора не знаят :) Получава се точно на място като седиш и след това потеглиш.
С две думи климатроника се изключва при всяко потегляне за да не товари допълнително двигателя :):):).
Ако колата ти седи на празен ход за малко да кажем 10ина секунди след това като подадеш газ се изключва климатика и след около 20-30 секунди се включва отново.
И аз мислех, че е дефект някакъв, но се оказа, че на моята печка просто климатроника си работи така за да има колата достатъчно мощност при тръгване (тя и без това си е куцичка).
А инъче ако си седи на място работи без прекъсване. само при потеглянето спира.

Това е горе-долу така, но не точно. ЕКУ-то на колата гаси компресора на климатика, когато колата е на пълна газ (педалът е до долу). Защо ли? Защото това би помогнало за по-бързо изпреварване. ;) Иначе никой не го интересува дали колата ще тръгне бързо или бавно.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Назад към E36