отностно акциза дали е вярно?
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
WilliamsF1Team написа:Бензина е нещо, което държавата не те кара да си купуваш докато данъка го плащаш във всяка една ситуация.
Така е разбира се, но това е първото за което се сетих

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
ms написа:WilliamsF1Team написа:Бензина е нещо, което държавата не те кара да си купуваш докато данъка го плащаш във всяка една ситуация.
Така е разбира се, но това е първото за което се сетихХодил си по Европа-та предполагам и ти е ясно, че с нашите доходи плащаме много неща на европейски цени- някои дори и на по-високи... Ако очакваш някой да се съобрази колко са доходите на българина, какъв му е стандарта на живот и да съобрази с тях данъците или нещо друго си в голяма грешка- ние сме си стадо овце и всеки ни дои както и колкото иска.
Това не го отричам по никакъв начин и си наистина много прав, че тук някои неща са много по скъпи отколкото са там. Аз лично от Б-ия дрехи не си купувам, не защото съм голям тарикат, ами защото от там ми е по-евтино да си ги купя. Не може тук едни маратонки да струват 220лв. примерно, пък там да са 60Е. Това не е нормално. Както не е нормално да плащаме акциз, както не е нормално да плащаме още 457 данъка, които ги плащаме само ние, но точно поради тази причина, която спомена, че сме стадо овце ще сме на това дередже още доста дълго време...

bace_martu написа:нямат нищо общо алкохола и цигарите с бегачките колега
E как да няма нищо общо - акциза си е допълнителна такса за стока, която не е от първа необходимост ... Плащаш си за гъзарията... Имах в предвид с това за алкохола и цигарите, че щом има акциз за такива произведени в ЕС едва ли при автомобилите ще е по-различно, ако ми остане време ще проверя ...
In Ban We Trust!
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
МС,ти поне нужда от бензин нямаш,добре си си ти.......................

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

Аве кви са тия данаци по 2000лв дето сте се засилили да плащате - в Германия данъка на едно Е36 325 е от порядъка на 280Е - сменяват му ламбда сондата за да отговаря на по високия екостандарт от Е1 на Е2 и данъка става 170Е. Тя държавата сега не печели нищо от тоя акциз защото се вкарват само единици акцизни/но прават впечетление/ или се намират вратички.
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
За акцизни нови автомобили и автомобили които са закупени не по-късно от 6 месец от датата на първа регистрация и са под 6000км се заплаща такса от 600 и няколко лева и се плаща остатъка който е над границата,или нещо от този род беше един митнически агент ми го обясняваше докато оправяше документите на един ML AMG 2007г беше нещо над 500 кс но беше на 5 месеца след първа регистрация и ги били водели нови автомобили тези дни имам малко работа при него и ще го разпитам как стоят нещата по-подробно,но акциза ако падне 100% ще въведат такса подобна на еко-таксата която ще се плаща с годишния данък на автомобила.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
x написа:... в Германия данъка на едно Е36 325 е от порядъка на 280Е - сменяват му ламбда сондата за да отговаря на по високия екостандарт от Е1 на Е2 и данъка става 170Е...
Сигурно си прав- не живея в Немция и не споря колко са им данъците, но има нещо важно там

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
WilliamsF1Team написа:BMW_F1Team написа:Не знам, но по неофицялни данни данъците за една кола ще станат сигурно минимъм 2000 бимберици, тъйче и да отпадне акциза - келфайда
Това не може да стане... Няма точно определена сума 2000лв. Аз ще карам кола 54к.с. пък ти ще караш кола 280к.с. и ще плащаме един и същ данък. На практика невъзможно...
Не знам откъде ти идва такава информация, но на мен ми се струва невъзможно...![]()
DEO написа:в италия са си така принципно.. 2000 евро са данъците на гоина за кола...
Е то в много страни е така, само че не забравяй, че там може би средната заплата е повече от 2000Е, а тук тя е 400лв... Стандарта ни е различен и не вярвам да ни сложат данъци като техните...
Естествено ще има разлика при заплащането, все пак нали плащаш пътен данък, а там имат значение годините и мотора какъв е.
Просто като пример го дадох, дано не стане така след НГ, но майче натам отиват нещата.
Също така може да се вдигнат данъците, за да се спрат от движение почето кошници и така да спадне трафик и всичко, но само времето ще покаже

- KickingKing
- ентусиаст
-
К'ви неща говорите и вие не знаете...
Ако купите една М3 от собственик в БГ плащата ли нещо? Не!
Ако купите от държава в ЕС не е ли статута еднакъв като все едно сте я купили от БГ? Да!
Просто данъка ще ви е по-висок и затраховки и т.н.
Ако купите от държава в ЕС не е ли статута еднакъв като все едно сте я купили от БГ? Да!

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
KickingKing написа:К'ви неща говорите и вие не знаете...
Не е все едно... Като си купиш М3-ка от там тук моментално ти начисляват акциз. За данъка е нормално да ти е по-висок, тъй като не караш малолитражка, ами караш М3 и според мен е абсолютно правомерно след като караш такава кола да плащаш по-висок данък. А и тук става дума дали ще се премахне акциза или няма да се премахне. За мен това все още си звучи абсурдно и си мисля, че без какъвто и да е натиск това няма да стане.
- KickingKing
- ентусиаст
-
Бе ти луд ли си, все едно като си купиш от Крис(че сега продава) 325, която е акцизна, да трябва да платиш акциз после.
Номера е, че след като сме в ЕС би трябвало (теоретично) да е все едно дали ще купиш от него или от дер Крис, който е в Немция.
Практически това вече го има в другите страни от ЕС, но при нас още не са махнали акциза. Когато го махнат вече няма да има значение за тези закупени от ЕС.
То е като ДДС-то при закупуване на стока втора ръка. Този който я е купил от магазина вече го е платил и по-нататък не се заплаща.
Номера е, че след като сме в ЕС би трябвало (теоретично) да е все едно дали ще купиш от него или от дер Крис, който е в Немция.
Практически това вече го има в другите страни от ЕС, но при нас още не са махнали акциза. Когато го махнат вече няма да има значение за тези закупени от ЕС.
То е като ДДС-то при закупуване на стока втора ръка. Този който я е купил от магазина вече го е платил и по-нататък не се заплаща.

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
KickingKing написа:Бе ти луд ли си, все едно като си купиш от Крис(че сега продава) 325, която е акцизна, да трябва да платиш акциз после.
Говоря ти от там да я купиш, не от Крис...

- KickingKing
- ентусиаст
-
WilliamsF1Team написа:Говоря ти от там да я купиш, не от Крис...![]()
![]()
Какъв вид наркоман трябва да съм ако ти кажа, че ще си купя кола, на която и е платен веднъж акциза и аз ще го плащам втори път...
Май колкото и пъти да ти го обяснявам и колкото и примера да ти давам няма да го схванеш... Заеби. IQ Sux

44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3