bmw 318 tds
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
bmw 318 tds
Имам проблем с паленето и след като запали започва да излиза черен и след това бял дим, а понякога и след известно време спира, какъв е проблема. Чакам компетентен отговор. Имайте впредвит ,че сега е купено и нищо не е сменяно по него.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M

Първо честито!
Второ - преди да купиш колата не я ли прегледа поне малко. Да беше взел с тебе някой който ги разбира БМВтата. Белият дим от ауспуха не е на хубаво

Щом не си сменял нищо време е да започнеш - масло (пъна синтетика Мотул или Кастрол), филтри (маслен , въздушен , горивен, този на климатика ако имаш), ремъците на хидравликата и на климатика провери

Това не е свързано с твоя проблем но е хубаво да го направиш. А относно въпроса ти - опиши малко по-подробно или най добре иди в някой добър сервиз

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Kiceto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS 96'
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
вода в нафтата и издухани сигменти,нерегулирани или износени клапани,гарнитура на глава-обшто взето не е на добре(освен ако не си заредил вода +дизел)bobolink написа:Никакви разпръсквачи не са! Проблема ти е много сериозен! моли се да е гарнитурата на главата, да не е пукната главата само...че тогава не ти завиждам!
белият дим е вода в цилиндрите! не я карай така че ще я съсипеш!
Свещи
Само при първо палене при студен мотор ли не иска да пали?Може да е от нещо по-дребно.Защото ме съмнява,че първо е черен а после бял дим.Първо свали подгревателните свещи и ги провери една по една.А може и да ти се връща нафта в резервоара.Не става много ясно какъв е проблема?При паленето или си пали от раз и после почват пушеците?Антифриз губи ли?Отзад като сложиш ръката на ауспуха навлажнява ли ти се?Пиши после какво е станало.И дано е нещо дребно,че ако е друго...си купи лекарства.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
bobolink написа:ако антифриза се губи, както беше при мен - спукана глава. а може и от гарнитурата да е само. Колега колко си вдигал с нея най.много? Аз повече от 135 не можех да откина! Получаваха се едни вибрации все едно че нещо мъчеше мотора. Оказа се пукната глава!
така и така си минал през целия път ... я земи напиши сички симптоми на спукана глава та да си знаем

ако е гарнитура и глава как може да я хванем .. например ако не влиза в маслото .. не надува маркучите .. нема бел дим .. и такива неща

11 мнения
• Страница 1 от 1