отностно акциза дали е вярно?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Авг 2007, 0:04

eraziel написа:...

Нали правиш разлика между мито и акциз...

Това, че все един ден акциза ще отпадне, не означава, че после няма да ни го набута държавата с какви ли не данъци и такси. Просто ще се събират тея пари за няколко години, а не на един път при регистрацията... Надявам се никой не очаква държавата да изпусне едни пари :evil:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 19 Авг 2007, 0:20

И как ще са го гласували, след като НС е в отпуск?

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Мнение от Enslaving_Lecher » 19 Авг 2007, 0:23

eddiebg написа:И как ще са го гласували, след като НС е в отпуск?
:mhihi: :mhihi: :mhihi: Някой го е направил с чужди карти

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 19 Авг 2007, 0:27

ms написа:
eraziel написа:...

Нали правиш разлика между мито и акциз...

Това, че все един ден акциза ще отпадне, не означава, че после няма да ни го набута държавата с какви ли не данъци и такси. Просто ще се събират тея пари за няколко години, а не на един път при регистрацията... Надявам се никой не очаква държавата да изпусне едни пари :evil:

аз съм навит да ги дам тия пари които са за акциза на кола,но постепенно... както ти каза.
махат го но после удрят с данъка и ти си я пла6та6-всяка годинка по малко,но е по добре от колкото да даде6 наведъж 7-8 хил за м-ка.
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 19 Авг 2007, 0:34

малиииии ако го махнат
то ше настане карам: М3 М4 М5 М6 М6 :mhihi:
Изображение

Аватар

Re: .

Мнение от ms » 19 Авг 2007, 0:36

DEO написа:....
махат го но после удрят с данъка и ти си я пла6та6-всяка годинка по малко,но е по добре от колкото да даде6 наведъж 7-8 хил за м-ка.

Въпроса е как ще ни цакат- дали тея 7-8 х. ще ги вземат за 2-3 години или за 5-6-7 години... Ако е да ти искат по 1000 кинта данък на година всеки ще си прецени и на който му оттърва ще си купи ///М модел... Но ако ще трябва да даваш по 2-2,5 х. на година за данък е друго вече ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Enslaving_Lecher » 19 Авг 2007, 0:47

А ако е за 2-3 години целата работа ще стане малко объркващо мисля, ако след 1г. реши човека Х да продаде колата, колко ще и иска? То ще почнат едни договорки :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DEO » 19 Авг 2007, 0:52

Enslaving_Lecher написа:А ако е за 2-3 години целата работа ще стане малко объркващо мисля, ако след 1г. реши човека Х да продаде колата, колко ще и иска? То ще почнат едни договорки :mhihi:

няма договорки колега, това 6те ти е просто като годи6ния данък които пла6та6... дет се вика продава6 я и другия си го пла6та... така държавата след време 6те излезне доста на пе4алба от тая работа,но и даден 4овек кара колата 2-3 години и я маха ,дет се вика не ти бърка толкова в джоба като направи6 равносметката накрая...
ИзображениеИзображение

Аватар

Мнение от ms » 19 Авг 2007, 1:03

DEO написа:.... кара колата 2-3 години и я маха ,дет се вика не ти бърка толкова в джоба като направи6 равносметката накрая...

Tук си леко в грешка- караш си ти 3 годинки колата и си плащаш тлъстият данък от рода на 1500-2000 лв. - примерно разбира се- и не те бърка изобщо, направил си си сметката като си купил колата... А сега си помисли как се продава такъв автомобил, като с парите от данъка за тея 3 години можеш да си купиш още една кола :?: :?: :?: Като дойде момента с махането я закъсваш, ако данъците са твърде високи за такива коли...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Enslaving_Lecher » 19 Авг 2007, 3:18

ms написа:
DEO написа:.... кара колата 2-3 години и я маха ,дет се вика не ти бърка толкова в джоба като направи6 равносметката накрая...

Tук си леко в грешка- караш си ти 3 годинки колата и си плащаш тлъстият данък от рода на 1500-2000 лв. - примерно разбира се- и не те бърка изобщо, направил си си сметката като си купил колата... А сега си помисли как се продава такъв автомобил, като с парите от данъка за тея 3 години можеш да си купиш още една кола :?: :?: :?: Като дойде момента с махането я закъсваш, ако данъците са твърде високи за такива коли...
Точно това имах и аз впредвид ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: харабийската
Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
Детайли за колата: Пълно шукаритети!

Мнение от Richmond » 19 Авг 2007, 5:27

Не знам, но по неофицялни данни данъците за една кола ще станат сигурно минимъм 2000 бимберици, тъйче и да отпадне акциза - келфайда :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 19 Авг 2007, 10:38

а за махането да не мислите 4е само на тези коли 6те дигнат данъците умните глави 6те ги дигнат на вси4ки така 4е не се знае колко 6те е разликата между тях....
в италия са си така принципно.. 2000 евро са данъците на гоина за кола...

така 4е разликата може да не е толкова фрапира6та, а да е от порядъка на 500лв до 1000лв което си е нормално.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 19 Авг 2007, 11:12

BMW_F1Team написа:Не знам, но по неофицялни данни данъците за една кола ще станат сигурно минимъм 2000 бимберици, тъйче и да отпадне акциза - келфайда :mhihi:

Това не може да стане... Няма точно определена сума 2000лв. Аз ще карам кола 54к.с. пък ти ще караш кола 280к.с. и ще плащаме един и същ данък. На практика невъзможно...
Не знам откъде ти идва такава информация, но на мен ми се струва невъзможно... :idea: :roll:

DEO написа:в италия са си така принципно.. 2000 евро са данъците на гоина за кола...

Е то в много страни е така, само че не забравяй, че там може би средната заплата е повече от 2000Е, а тук тя е 400лв... Стандарта ни е различен и не вярвам да ни сложат данъци като техните... ;)

Аватар

Мнение от ms » 19 Авг 2007, 11:24

WilliamsF1Team написа:... Стандарта ни е различен и не вярвам да ни сложат данъци като техните... ;)

Забравяш само едно нещо- в коя държава живееш :evil: Сети се само колко струва тук бензина и колко е в Германия, а после ми говори, че няма да ти сложат високи данъци....
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 19 Авг 2007, 11:39

ms написа:
WilliamsF1Team написа:... Стандарта ни е различен и не вярвам да ни сложат данъци като техните... ;)

Забравяш само едно нещо- в коя държава живееш :evil: Сети се само колко струва тук бензина и колко е в Германия, а после ми говори, че няма да ти сложат високи данъци....

Бензина е нещо, което държавата не те кара да си купуваш докато данъка го плащаш във всяка една ситуация. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата