Оточници на люка = Наводнен багажник, изгнили прагове.
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Оточници на люка = Наводнен багажник, изгнили прагове.
След последния обилен дъжд, джъткам си аз такъв и нещо ме тревожи в музиката... нещо или съм оглушал или бас-касата ми не свири нещо като хората.
Отварям снощи багажника и на пръв поглед всичко си работи обаче звука леш... издърпвам касата и какво да видя
отдолу се надула и сцепила цялата
Изпаднах в шок
всичко беше подгизнало а отстрани в ляво където стои крика аквариум...
Отварям днес багажника да го подсушавам и свалям корите отляво за да видя дали няма някаква дупка за отичане да не се е запушила нещо и какво да видя
един маркуч, явно който е за отичане и идва от люка се измъкнал от пробката на удушника кадето е зад калника и гадината пикае вътре като вали
Намъкнах го аз в дупката му и викам да тествам ралтата и кво да видя
почна да пикае от всякъде отзад, отляво и отдясно от оточните маркучи зад броните и посредата на шофьорската врата
От цялата изтория ми стана ясно от къде се получава конденза в багажника зимата и при всеки един дъжд. Отделно тея удушници в багажника имат някаква гума която играе ролята на клапа но от времето се е деформирала и един вид стоят постоянно отворени.
Пък и като гледам като караш в мокро време спокойно може от там да влиза вода от гумите в багажника.
Та да си дойдем на въпроса... тея отзад ясно но тея отпред къде трябва да се изтичат защото не ми се струва правилно да изтичат от посредата долу м/у ламарината на прага на шофьорската врата. От което ми е ръждясал прага. Някой ако е имал подобен проблем или знае от каде трябва да минават маркучите да споделя
Отварям снощи багажника и на пръв поглед всичко си работи обаче звука леш... издърпвам касата и какво да видя

Отварям днес багажника да го подсушавам и свалям корите отляво за да видя дали няма някаква дупка за отичане да не се е запушила нещо и какво да видя

Намъкнах го аз в дупката му и викам да тествам ралтата и кво да видя

От цялата изтория ми стана ясно от къде се получава конденза в багажника зимата и при всеки един дъжд. Отделно тея удушници в багажника имат някаква гума която играе ролята на клапа но от времето се е деформирала и един вид стоят постоянно отворени.
Пък и като гледам като караш в мокро време спокойно може от там да влиза вода от гумите в багажника.
Та да си дойдем на въпроса... тея отзад ясно но тея отпред къде трябва да се изтичат защото не ми се струва правилно да изтичат от посредата долу м/у ламарината на прага на шофьорската врата. От което ми е ръждясал прага. Някой ако е имал подобен проблем или знае от каде трябва да минават маркучите да споделя

Последна промяна DJJonny на 17 Авг 2007, 18:06, променена общо 1 път
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
Тъй като не ме свърташе на едно място днес реших да проследя пътя на тези оточници и установих че маркуча слиза от люка по предната греда като минават покрай говорителите в краката и злиза в праговете
просто се отича вътре в прага
Незнам дали това е някоя велика умисъл на немските инженери или просто е преправяно но така или иначе не открих и къде може да отива дори и да е преправяно.
Някакви идеи това да се направи нещо по-културно и да се отича някъде другаде
От тук още една неизчестна ми стана известна
Първия ден след дъждовете като е запалих и докато маневрирах се чуваше някакво лопчене на вода все едно имам няколко бутилки вода в краката
а то се оказва че водата се е лопчила в праговете
После защо гниели праговете
Въпросния маркуч...

Незнам дали това е някоя велика умисъл на немските инженери или просто е преправяно но така или иначе не открих и къде може да отива дори и да е преправяно.
Някакви идеи това да се направи нещо по-културно и да се отича някъде другаде

От тук още една неизчестна ми стана известна

После защо гниели праговете

Въпросния маркуч...

Re: .
Точно от предното място кадето си показал ми тече но след като се навирах отдолу не видях да има някакъв дренаж. Тече точно от сглобката на прага, която е прогнила. А тази задната не я видях и нея.
По ирония на съдбата, точно преди два часа си свалях предните колонки и рових там, та и аз се поизумих като видях маркуча да виси къде прага. И аз като тебе се позамислих. Но ако найстина е направено така да влиза в прага и да се оттича от някъде си. То ще си пробия една дупка отдолу на прага, ще взема едно парче тръба неръждавейка и ще я вкарам навътре, ще вкарам маркуча в нея, ще я пусна да стърчи 5мм по-надолу от прага и ще я заваря, така водата ще излиза директно. А отзад, смени гемите и тия пластмаси ги свали, изчисти гадоста и ги залепи със санитарен силикон към калника, щото като се оттича водата по калника и като има разстояние и подлизва 

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
Така си е заводски.И на Е21 и на Е30 водата от люка се оттича през праговете.Отдолу на праговете трябва да има отвори за оттичане на водата.
Megasquirt & Megaview user
6 мнения
• Страница 1 от 1