Странна вибрация
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
Странна вибрация
БМВ 318 '95.При каране с ниска скорост се полу4ава една много финна вибрация някаде в предницата на колата,все едно кара6 по много ситно рифелована ламарина(или вибрация като струна на китара) не6то такова е.И се полу4ава в разли4ни интервали от време не е постоянна и само при бавно каране.Някой да има идея от какво може да е това?
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Re: Странна вибрация
А можеш ли да установиш при какви обороти на двигателя се появява тази вибрация.Ако е при едни и същи обороти и в движение и на място да знаеш че ми се случи същото и се оказа, че успокоителя на вентилаторния ремък - този с амортесьорчето е спукан и се счупи по време на движение.Излиза около 200 лв. - смяна на ролките, ремъците и гореспоменатия успокоител.Тази цена е без работата.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
преди малко пробвахме следното не6то:по леко надолни6те изгасих двигателя така 4е колата да остане само по инерция без работе6т двигател и вибрацията пак се появи за момет както преди така4е двигателя отпада със сигурност като при4ина за тази вибрация.Ако е от зна4ение гумите са зимни,но до преди седмица няма6е ни6то нередно по колата
ц
и аз мисля че е от грайферите на гумите. при мен няма такъв проблем, защото гумите са ми смотанки, но джипа е с чисто нови и се чува по същия начин. Шума зависи от скоростта и от настилката, както и от температурата на настилката.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
Ве4е разбрахме от какво е вибрацията.От ГУМИ!Сменихме една от предните гуми с резервната и вибрацията из4езна:))))
Благодаря на вси4ки изказали мнения!!!
Благодаря на вси4ки изказали мнения!!!
10 мнения
• Страница 1 от 1